خوددرمانی و خطر مسمومیت دارویی

مکن است بسیاری از داروها با سیستم بدن سازگاری نداشته باشد و به بروز آسیب منجرشود. مصرف بیش از حد داروها میتواند تصادفی یا عمدی باشد. زمانی که افراد برای ایجاد احساس بهتر تلاش میکنند از دارویی بیش از حد استفاده کنند نیز مسمومیتهای دارویی رخ میدهد.
مصرف بیش از اندازه داروها میتواند عواقب جدی و پایداری داشته باشد. به طور مثال داروی استامینوفن که این روزها دارویی پرمصرف در میان همه است، اگر در طولانی مدت مقدار این ماده در بدن بیشتر شود سبب بروز مسمومیتهای دارویی میشود.
انواع مسمومیتهای دارویی
به طور کلی دو نوع مسمومیت دارویی عمدی و سهوی وجود دارد؛ مسمومیتهای سهوی عبارت است از مسمومیت هایی که فرد پس از مراجعه به پزشک مقدار دارویی را که در هفته دو یا سه بار باید مصرف شود به اشتباه روزی سه بار مصرف کند؛
کودکان، کهن سالان و در برخی موارد بزرگ سالان در معرض خطر این نوع مسمومیتها قرار دارند؛ اما در مسمومیتهای عمدی فرد آگاهانه مقدار مصرفی دارو را افزایش و این کار را با داروهای عموما آرام بخش و اعصاب انجام میدهد. مصرف دارو برای درمان بیماریها مثل یک شمشیر دولبه عمل میکند؛ اگر به موقع و درست مصرف شود میتواند مفید باشد و اگر نابه جا مصرف شود با عوارضی همراه خواهد بود. بسیاری از داروها ممکن است با سیستم بدن سازگاری نداشته باشد و با آسیب هایی روی اندام هایی مانند کبد، کلیه و قلب همراه باشد.
در خبری بخوانید: اخبار سلامت
افرادی که اقدام به خوددرمانی میکنند ممکن است بر اثر اشتباهات سهوی از داروهای تاریخ مصرف گذشته استفاده کنند که این خود باعث بروز آسیبهای جدی میشود. برخی از داروهای گیاهی ممکن است با داروهای شیمیایی تداخل ایجاد کند. به طور مثال داروهایی که برای چربی خون تجویز میشود ممکن است با تداخل و عوارضی همچون پادرد واستخوان درد یا عارضههای مغزی و قلبی شامل کم خونی همراه باشد.
روزنامه خراسان