دادگاه حسین فریدون برادر رییسجمهوری و واکنش چهرههای نظامی و امنیتی به حادثه تروریستی زاهدان مهمترین خبرهای سیاسی امروز بودند که در رسانههای داخلی بازتاب گستردهای داشت.
اعتمادآنلاین| دادگاه حسین فریدون برادر رییس جمهوری و واکنش چهرههای نظامی و امنیتی به حادثه تروریستی زاهدان مهمترین خبرهای سیاسی امروز بودند که در رسانههای داخلی بازتاب گستردهای داشت.
البته سفر پرحاشیه امام جمعه موقت اهواز به انگلستان و خبر مهم استعفای او از این جایگاه دیگر خبر مهم سیاسی امروز بود.
*امروز اولین جلسه رسیدگی به اتهامات حسین فریدون و شش نفر از مرتبطین او در پرونده، در شعبه ۱۰۵۷ مجتمع قضایی کارکنان دولت به ریاست قاضی عالیشاه برگزار شد.
*سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه درباره حادثه تروریستی اهواز خبر داده که سرنخ شناسایی عوامل این حادثه یک زن بود و در این عملیات عامل انتحاری و ۲ نفر از اعضای تیم تروریستی پاکستانی بودند.
کاردار سفارت آمریکا در بغداد با بیان اینکه نیروهای آمریکایی آماده خروج از عراق در صورت درخواست دولت مرکزی این کشور هستند، گفت که ترامپ «مطلقا» خواستار جنگ با ایران نیست.
وی افزود: «اظهارات قبلی ترامپ (در خصوص رصد ایران از عراق) به این معناست که نیروهای آمریکایی نمیخواهند در جنگی نقش داشته باشند که نیازی به آن نیست».
هود گفت، که رئیس جمهور آمریکا پیشتر چند بار در خصوص حضور نیروهای آمریکایی در عراق اظهار نظر کرده بود.
«جوی هود» کاردار سفارت آمریکا در بغداد در بخش دیگر از اظهارتش گفت: نیروهای آمریکایی در صورتی از عراق خارج میشوند که دولت مرکزی این کشور، درخواست کرده باشد.
کاردار سفارت آمریکا وجود هرگونه تحرکات نظامی آمریکا در عراق را رد کرد و گفت که تصاویر منتشر شده مربوط به سال ۲۰۰۶ است.
به گزارش ایرنا، نشریه آنلاین 'د مدی تلگراف' با عنوان «جنگ بندرها، دوئل تجاری بین ایران و پاکستان» نوشت: چهارشنبه گذشته گروهی از افراط گرایان سنی در جنوب شرقی ایران با عملیات انتحاری به اتوبوس حامل اعضای سپاه پاسداران حمله کردند که در جریان آن ۲۷ تن کشته شدند.
همزمان با این رویدادها، پاکستان میزبان محمد بن سلمان بود که در سفر به اسلام آباد توافقهای چشمگیری با طرفهای پاکستانی به امضا رساند.
این احتمال وجود دارد که پاکستان به دلیل نادیده گرفتن فعالیتهای جیش العدل علیه دشمن بزرگ عربستان، یعنی ایران، از ولیعهد سعودی جایزهای ۲۰ میلیارد دلاری تحت عنوان توافقنامه همکاری جایزه گرفته باشد.
محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، با لحن تندتری به پاکستان هشدار داد و آن کشور را به حمایت از تروریستها متهم کرد و قول داد که انتقام حمله زاهدان گرفته خواهد شد.
به خصوص اینکه علاوه بر ناامن شدن جنوب ایران و مناطق اطراف چابهار، از کمکهای عربستان و امریکا نیز برخوردار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، مجتبی ذوالنوری در نشست علنی عصر امروز (سه شنبه، ۳۰ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر ماده ۷۵ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: قانون اساسی و آئین نامه داخلی مجلس به نمایندگان اجازه داده که رئیس جمهور را با ذکر دلایلی استیضاح کنند که در حال حاضر تعدادی از نمایندگان به این تشخیص رسیدند که با توجه به وضعیت موجود این استیضاح انجام شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز نمایندگان هرجا حضور مییابند هیچ جوابی برای سفره خالی مردم، فساد، آسیبهای اجتماعی، قاچاق، بیکاری و سایر مواردی که دولت میتواند در رفع آنها موثر باشد ندارند، افزود: قانون عنوان کرده که میتوان در این موارد از رئیس جمهور سوال کرد و یا استیضاح انجام داد.
وی ادامه داد: آقای کواکبیان در صحن علنی مجلس اعلام کرد که «برخی افراد عنوان کردهاند که تعدادی از اصلاح طلبان موافق استیضاح رئیس جمهور هستند اما هیچ اصلاح طلبی در استیضاح رئیس جمهور شرکت نمیکند و ما رشیدتر از آن هستیم که چنین اقدامی انجام دهیم» یعنی کسانی که این اقدام را انجام دادهاند غیر رشید هستند و این موضوع توهین است.
وی افزود: ما میگوییم کسانی که از دولت حمایت کرده و هنوز پای دولت هستند به دولت کمک کنند ما نیز به دولت کمک میکنیم اما دولت باید در برابر مردم پاسخگو باشد.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی با تاکید بر اینکه بنده به طرح استیضاح رئیس جمهور افتخار کرده و تا آخر نیز پای آن میایستم، تصریح کرد: مردم باید قضاوت کنند که کار ما اشتباه است یا صحیح و دولت باید پاسخگوی مردم باشد لذا اگر امروز ما سکوت کنیم خانواده هایی که در حال متلاشی شدن هستند چه کنند. /پایان پیام
در آستانه سفر ولیعهد عربستان به چین، وزیرخارجه چین در دیدار با همتای ایرانی خود گفت که کشورش خواستار تعمیق «اعتماد راهبردی» با ایران است.
محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران، روز دوشنبه، ۲۹ بهمن، در قالب هیاتی به ریاست علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، عازم چین شد.
چین یکی از طرفهای ایران در برجام و از شرکای اقتصادی اصلی تهران است؛ اما با بازگشت تحریمهای آمریکا، پکن همکاریهای اقتصادی خود با تهران را کاهش داده و از جمله برخی از شرکتهای چینی از ادامه پروژههای خود در تهران صرفنظر کردهاند.
وقتی طرف چینی صحبت از ضرورت تعمیق «اعتماد راهبردی» با ایران میکند به این معناست که امروز چنین اعتمادی وجود ندارد.
وقتی پکن صحبت از اعتماد استراتژیک میکند منظور آنها بهطور مشخص این است که ایران باید بهطور کامل اولویتهای چین را بشناسد و به آنها احترام بگذارد.