تبعات و پیامدهای گرانی بنزین چه بود؟
گرانی بنزین هم حریف آلودگی هوا نشد

به گزارش مشرق، هوای تهران آلوده است؛ آنقدر آلوده که دوبارهها مدارس را به تعطیلی کشاند. طی روزهای گذشته شرکت کنترل کیفیت هوا در پایتخت به صورت مداوم شاخصهای کیفیت هوا را ناسالم اعلام کرده بود.
شاخص کیفیت هوا در حال حاضر نیز بر روی عدد ۱۳۵ قرار گرفته و هوای پایتخت برای گروههای حساس ناسالم است این وضعیت در برخی مناطق تهران بیشتر بوده و نفس پایتخت نشینان را به شماره انداخت.

تهران از ابتدای سال ۲۵ روز هوا پاک ۱۸۳ روز هوای سالم ۴۲ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و یک روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است که طبق اعلام شرکت زیر مجموعه شهرداری تعداد روزهای ناسالم نسبت به قبل بیشتر شده و تهرانیها از هوای پاک و سالم کمتری برخوردار بودهاند.
اجرای برنامههای شهری هم برای مقابله با این معضل چارهساز نبود. شهردار تهران هفتههای پیش که هوا آلوده بود گفت؛ باید دعا کنیم باد و باران بوزد تا شرایط بهبود یابد هرچند دعای شهردار خیلی زود مستجاب شد و برف و باران آمد ولی این وضعیت روزهای زیادی مهمان تهران نبود.

شهرداری اعلام کرده بود که با اجرای طرح جدید ترافیک مشکل آلودگی کاهش مییابد ولی آمارها موید موضوع دیگری است و در حالی معاونت حمل و نقل معتقد بود طرحهای ترافیکی سال پیش مؤثر بوده ولی کارشناسان نظر دیگری داشتند و میگوید بارشها پارسال بیشتر بود و همین موضوع به داد تهرانیها رسید و باعث شد روزهای کمتری هوا آلوده باشد.
مسؤولیت هوای پاک بر عهده سازمان محیط زیست
زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران نیز درباره معضل آلودگی هوا در پایتخت و کارهای اصلی مقابله با آن اظهار داشت: اکثر مواقع در پاییز و زمستان در پایتخت به دلیل وارونگی دما مشکل آلودگی هوا به وقوع میپیوندد که بهترین راه مقابله با این مسئله به صورت موقت کودکان و نوجوانان دچار مشکل نشوند تعطیلی مدارس است و به نظرم این مسئله میتواند موثر واقع شود.
وی با تاکید بر اینکه مسؤولیت هوای پاک بر عهده سازمان محیط زیست است و در قانون به این موضوع اشاره شده گفت: شهرداری یکی از دستگاههایی محسوب میشود که میتواند با اجرای برنامههایی در همکاری با سایر دستگاهها که در شورای عالی ترافیک عضو هستند اقداماتی را جهت مقابله با آلودگی هوا انجام دهند. البته شورای شهر تنها مسئولیت تعیین عوارض را بر عهده دارد و استانداری و نیروی انتظامی نیز عضو شورای عالی ترافیک هستند.
ساختمانها و برجهای بلند در تهران یکی از دلایل آلودگی هوا
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران شهرسازی ما دچار مشکل است واین مسئله از قبل ایجاد شده و سبب شده که کریدور حرکت هوا در سطح شهر تهران دچار اختلال شود. به عبارتی ساختمانهای بلند مانع از گردش هوا در پایتخت میشوند و کوره حرارتی با ساختمانهای بلند ایجاد کردهایم که تحقیقاتی در دانشگاه تهران نشان میدهد این مسئله سبب افزایش دو درصدی حرارت در پایتخت میشود.
حمل و نقل عمومی توسعه نیافته است
نژادبهرام با اشاره به اینکه آلودگی هوا یک مسئله ریشهای در پایتخت است و ابعاد پیچیدهای دارد، گفت: قبلا اعلام شده بود باید در ترکیب بنزین تغییراتی حاصل شود چرا که این مسئله نیز در آلودگی هوا مؤثر است که اقداماتی انجام گرفت ولی کامل نبود. همچنین توسعه حمل و نقل عمومی به دلیل محدودیت منابع اجرایی نشده و تنها توانستهایم از ظرفیتهای گذشته استفاده کنیم.

وی به الزام خودروها به نصب فیلتر دوده اشاره کرد و گفت: مدیریت شهری گامهایی در این زمینه انجام داده ولی باید توجه داشت همه اعضای شورای عالی ترافیک باید در این زمینه اقدام کنند. همچنین بخشی از آلودگی هوا در پایتخت مربوط به تردد خودروهای سنگین در شب است که پلیس راهور در صورت انجام اقدامات کنترلی بیشتر میتواند در این زمینه مؤثر واقع شود.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه اجرای طرح جدید ترافیک چقدر در کاهش آلودگی هوا مؤثر بوده است گفت: بر اساس آمارهایی که معاون شهردار نشان میدهد این طرح مؤثر واقع شده است و هر چند که تعداد روزهای غیر آلوده نسبت به گذشته کم شده و این گام بر اساس انجام معاینه فنی خودروها انجام گرفته ولی هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهایم.
چاره اصلی مقابله با آلودگی هوا از نظر رئیس شورای شهر
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، درباره معضل آلودگی هوا اظهارداشت: بارها اعلام کردهام که باید برای مقابله با آلودگی هوا موضوع حمل و نقل عمومی توسعه جدی یابدکه سفر با مترو در این زمینه حائز اهمیت است و از ۲۰ میلیون سفر در پایتخت باید حدود ۱۵ میلیون آن از طریق مترو انجام گیرد.
وی افزود: به دلیل فرسودگی و کمبود ناوگان از دولت خواستیم به شهرداری تهران نگاه ویژهای داشته باشند و آنها نیز قول بررسی دادند، چراکه بر اساس قانون هدفمندی یارانهها باید بخشی از درآمدهای بنزین صرف توسعه حملونقل عمومی شود.
طرح جدید ترافیک موثر نیست مترو باید توسعه یابد
محمد علیخانی، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران هم مشکل آلودگی هوا را چند وجهی میداند گفت: آمارهای شهرداری در مورد کاهش آلودگی هوا بر اساس اجرای طرح جدید ترافیک درست نبود و ما مدام مطرح کردیم که نه اجرای طرح بلکه بهبود وضعیت هوا و تغییر شرایط جوی و وقوع بارشها سبب کاهش آلودگی هوا شده است.
علیخانی افزود: توسعه حمل و نقل عمومی باید مد نظر و در اولویت باشد و این در حالی است که اکنون مترو حدود ۱۳۰۰ واگن دارد که اکثر آنها قدیمی هستند و همیشه ۲۰۰ واگن در حال تعمیر و اورهال شدن است.
وی بیان داشت: در حال حاضر همین ۷ خط موجود نیز امکان افزایش ظرفیت تا ۲۰۰۰ واگن را نیز دارد. با ورود واگنهای بیشتر سر فاصله حرکت قطارها کاهش پیدا میکنند و مسافرگیری افزایش پیدا مییابد. اگر این واگنها و تجهیزات تکمیل شود، تعداد سفرها از طریق مترو به شش میلیون سفر افزایش خواهد یافت. این در حالی است که در حال حاضر تعداد جابهجاییها توسط مترو به دلیل نبود تجهیزات ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار سفر است.
تهران در انتظار قطارهای ۷ میلیون یورویی
در حالی که شورای شهریها بر طبل افزایش حمل و نقل عمومی به ویژه مترو میکوبند ولی علی امام، مدیرعامل شرکت مترو تهران توپ را به زمین دولت انداخته و معتقد است برنامهها لاک پشتی پیش میرود و هنوز سرانجام ۶۳۰۹ واگن وعده داده شده مشخص نیست. وی دراین زمینه گفت: دولت برای تأمین ۲ هزار واگن بر اساس ماده ۵۸ قانون پنج ساله ششم تکلیف قانونی دارد و بر همین اساس، سال ۹۵ شورای اقتصاد مصوبهای داشت که ۱۰۵۰ مورد از این واگنها برای تهران و ۹۵۰ مورد برای سایر شهرها تا سال ۱۴۰۰ توسط دولت تأمین شود.
وی افزود: بر همین اساس قرار شد مناقصه تأمین ۶۳۰ واگن برای تهران از همان ۱۰۵۰ مورد نامبرده شده برگزار شود ولی فرایند ابلاغ آن به سرعت انجام نگرفت و اواخر سال ۹۷ به پیمانکار و شرکای چینی موضوع ابلاغ شد البته هنوز به دلیل مشکلات قرارداد عملیاتی نشده است.
برنامههای تامین واگنهای مترو لاک پشتی است
مدیرعامل شرکت مترو تهران ادامه داد: وزارت کشور هنوز بانک عامل را برای این مسأله نهایی نکرده و از طرفی قرارداد برای تأمین ۶۳۰ واگن بر اساس یورو است ولی از آنجا که میخواهند از فاینانس چین استفاده کنند این موضوع به الحاقیه نیاز داشته بنابراین فرایند لاکپشتی بوده و مسیر طولانی را طی کرده است.
امام با اشاره به اینکه سازمان شهرداریها نیز پیگیر این مسأله است، گفت: اخیرا رضا اردکانیان وزیر نیرو به عنوان رئیس کمیته مشترک همکاریهای بازرگانی ایران و روسیه به این کشور سفر کرده و قرار است تا ۴ پروژه را کشور روسیه با ایران همکاری داشته باشد که دو مورد آن مربوط به وزارت نیرو، یک مورد به راهآهن و یک مورد مربوط به تأمین واگن در تهران و کلانشهرها است.
وی با تأکید بر اینکه قرار است مسکو تعدادی از واگنهای مترو تهران و کلانشهرها را تأمین کند اعلام کرد: این موضوع در حال حاضر در مرحله مذاکره است ولی پیشبینیها به این صورت بوده که حدود ۶۸۰ واگن تأمین شود که البته این تعداد فقط برای تهران نیست و امیدواریم بخش زیادی از آن برای پایتخت در نظر گرفته شود.
مدیرعامل شرکت مترو تهران خاطرنشان کرد: به غیر از این موضوع ۷۰ واگن قطعات آن سال گذشته وارد گمرک شده و قرار است هفته آینده بر اساس همین قطعات دو رام قطار را به بهرهبرداری برسانیم که قبلا ۴ رام نیز در شهریور افتتاح شده بود و ۴ رام دیگر نیز تا پایان سال تکمیل و به شرکت بهرهبرداری مترو تحویل داده میشود.
امام تصریح کرد: با این حساب تا پایان سال ۱۰ رام قطار مترو تحویل شرکت بهرهبرداری مترو میشود ولی قرارداد عملیاتی دیگری به دلیل محدودیت منابع مالی نداریم.
وی گفت: بر اساس استانداردهای بینالمللی هر واگن مترو قیمتی حدود یک میلیون یورو دارد و یک رام قطار هزینه ۷ میلیون یورویی در پی خواهد داشت که تأمین آن در شرایط اقتصادی کنونی با سختی مواجه است.
افزایش نرخ بنزین هم آلودگی را کم نکرد
با افزایش قیمت بنزین برخی از مسؤولان اعلام کردند که ترافیک کاهش مییابد و بر همین اساس آلودگی هوا نیز کمتر خواهد شد، محسن هاشمی یکی از این مسؤولان بود که چند روز پیش گفت: گران شدن قیمت بنزین کاهش ترافیک را بهدنبال داشته است چرا که افزایش نرخ بنزین ورود خودروهای اقماری و اطراف تهران را به پایتخت کاهش داده و ترافیک صبح کمتر شده، البته از ساعت ۹صبح به بعد هم کاهش ترافیک برای همه محسوس است.

سوت قطار آلودگی هوا به پایان نمیرسد
نشانهها حکایت از این دارد که آلودگی هوا امسال روزهای زیادی مهمان تهران است مهمانی که سالهاست سرزده نمیآید و همه کارشناسان آن را پیش بینی میکنند ولی با این وجود برنامه منسجم انجام نمیگیرد و طرحها و اقدامات همه مسکنی است که موقت با این معضل و دغدغه مردم برخورد میکند و حتی قطار تأمین مترو به صورت لاک پشتی صورت میگیرد و سوت قطار آلودگی هوا به پایان نمیرسد.منبع: فارس
ایلام| مجریان افزایش قیمت بنزین باید پاسخگوی عملکرد خود باشند

- اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، شادمهر کاظمزاده صبح امروز در تشریح محاسن و معایب اجرای طرح افزایش قیمت بنزین و منشاء حوادث اخیر اظهار داشت: دولت در بحث گرانی بنزین کاملا بیتدبیرانه عمل کرد در صورتی که ابتدا باید ذهن مردم را آماده میکردند، در ثانی شیوه اجرایی را هم درست نبود نه تنها این کارها انجام نشد بلکه گرانی بنزین شوک بزرگی به مردم وارد کرد.
وی اظهار کرد: دولت باید شفافسازی کند که قبل از اجرای این طرح چه اقداماتی انجام داده و عواید آن در کجا هزینه میشود و برای سازماندهی وضعیت معیشت مردم چه تدبیری اندیشیده است.
کاظمزاده بیان کرد: مجلس در برنامه ششم قبلا مصوب کرده است که دولت به شکل منطقی در بودجه سالیانه در بحث هدفمندی یارانهها قیمت بنزین را اصلاح کند ولی نه به این شکل، بلکه برای این که فضا مشتنجتر نشود نمایندگان از انجام بعضی اقدامات در این رابطه صرف نظر کردند و این در صورتی است که مجریان این افزایش قیمت باید پاسخگو این نحوه عملکرد باشند.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب نیز گفت: تمام مؤلفههای امنیت پایدار در این طرح دیده نشده است و در فضای مجازی هم برخی بهدنبال برهم ریختن اوضاع جامعه بودند که فرمایشات مقام معظم رهبری باعث آرام شدن اوضاع و جامعه شد.
رئیس مجمع نمایندگان استان ایلام گفت: میتوان با شیوههای دیگر و با قیمتی ارزانتر در قالب بودجههای سالیانه قیمت بنزین را اصلاح کرد و این موضوع را به فرصتی برای عوامل بیرونی و براندازان تبدیل نکرد.
ضعف عملکرد وزیر ارتباطات در ساماندهی فضای مجازی
رئیس مجمع نمایندگان استان ایلام در مورد سازماندهی فضای مجازی و نقش آن در آشوبهای اخیر گفت: در فضای مجازی افرادی که از اخلاق بهره نبردهاند بهدنبال این هستند که تهدیدهایی را ایجاد کنند و بنا بر آئیننامهها دولت باید با آنها برخورد کند.
وی بیان کرد: در حالت عادی در فضای مجازی انواع هتک حرمتها، دروغ پراکنی و مقابله با فرهنگ اسلامی وجود دارد و اجرای این طرح به محلی برای سازماندهی اغتشاشگران و دعوتهای عمومی برای برهم ریختن اوضاع جامعه تبدیل شده است.ش
کاظمزاده بیاطلاعی وزیر از وضعیت فضای مجازی را قابل قبول ندانسته و گفت: عدم اطلاع وزیر ارتباطات از فضای مجازی جالب نیست در صورتیکه فضای مجازی به یک تهدید در جامعه امروز تبدیل شده و باید مشخص شود که چه اقداماتی برای سازماندهی فضای مجازی در جهت مقابله با اغتشاشات صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: موضوع افزایش بنزین در فضای مجازی به فرصتی برای آشوبگران تبدیل شد درصورتی که وزارت ارتباطات باید این فضا را طوری سازماندهی میکرد که به فرصتی برای اغتشاشات تبدیل نشود.
نماینده حوزه انتخابیه دهلران در مجلس تصریح کرد: مجموعه هیئت دولت و بهخصوص وزارت ارتباطات نقش ضعیفی داشته و حتی عدم اطلاع وزیر از وضعیت فضای مجازی قابلقبول نیست، همچنین در زمینههای دیگر هم اقدامات قابل قبولی ارائه نشد.
یک نماینده: دولت به مجلس درباره «بنزین» شبیخون زد

هدایت الله خادمی در خصوص مشکلات حوزه بنزین گفت: مشکلات حوزه بنزین و خام فروشی نفت ناشی از مدیریت وزارت نفت است، عدم مدیریت دقیق نفت موجب شده است که کشور ما به کشوری تک محصولی و خام فروش و وارد کننده بنزین تبدیل شود.
وی تصریح کرد: دولت باید از سال ۹۲ با شیب ملایم قیمت بنزین را افزایش میداد که شوک تورمی به کشور وارد نشود، اما دولت طی سالهای گذشته دست روی دست گذاشته و به یک باره قیمت بنزین را ۳۰۰ برابر افزایش داد.
«لاریجانی» نظر مجلس را به شورای هماهنگی اقتصادی منتقل نکرد
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت به مجلس در ماجرای بنزین شبیخون زد، گفت: انتظار داشتیم آقای لاریجانی از نظر نمایندگان مجلس در مورد عدم افزایش قیمت بنزین حمایت کند، اما رئیس مجلس نظر مجلس را به شورای هماهنگی انتقال نداد. افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین موجب افزایش شدید تورم در کشور شده است.
خادمی اظهارداشت: وزارت نفت در زمینه سیاستگذاری افزایش قیمت بنزین مقصر است و وزیر نفت باید در این خصوص در مجلس پاسخگو باشد.
یارانه بنزین دهم و یارانه نقدی بیستم هرماه پرداخت میشود

به گزارش ایبِنا از خانه ملت، محمدباقر نوبخت پس از حضور در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس در جمع خبرنگاران درباره پرداخت کمک هزینه معیشتی به مردم، با بیان این مطلب افزود: براساس گزارشات رسیده تاکنون حدود ۱۷ میلیون و ۷۰۷ هزار خانوار حمایت معیشتی دریافت کردند که مبلغی حدود دو هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان در اجرای این طرح تاکنون پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه افرادی که تاکنون حمایت معیشتی را دریافت نکردهاند میتوانند به سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند، اضافه کرد: هر لیستی که این وزارتخانه به سازمان برنامه و بودجه دهد، سازمان هزینه معیشتی را به خانوار درون لیست پرداخت میکند.
رییس سازمان برنامه و بودجه کل کشور با بیان اینکه شرکت فرآوردههای نفتی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون در پرداخت حمایت معیشتی مسئول هستند، ادامه داد: ۲۴ تا ۲۵ میلیون خانوار در کشور وجود دارد که بر اساس برنامهریزیهای قبلی تنها ۱۸ میلیون خانوار مشمول دریافت حمایت معیشتی میشوند بنابراین حدود ۶ میلیون خانوار هزینه معیشتی دریافت نمیکنند.
نوبخت ادامه داد: وزارت رفاه موظف است درخواست همه افراد متقاضی دریافت هزینه معیشتی را بررسی و به سازمان برنامه و بودجه نتیجه را اعلام کنند. در صورت شناسایی خانوادهای که مشمول دریافت هزینه معیشتی میشود تا ماه آینده و حتی زودتر این مبلغ به آنها پرداخت خواهد شد.
یارانه نقدی از ماه جاری بیستم هرماه پرداخت میشود
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه ۳ پرداختی مهم در قالب حمایت معیشتی، یارانه نقدی و حقوق و دستمزد کارکنان در هر ماه دارد، گفت: مقرر شد؛ دهم هر ماه کمک معیشتی خانوار (یارانه بنزین)، بیستم هر ماه یارانه (تلاش میشود از ماه جاری پرداخت یارانه به جای بیست و ششم در بیستم انجام گیرد) و بیست و هشتم حقوق پرداخت شود.
وی ادامه داد: تعداد خانوادههای دریافت کننده حمایت معیشتی ۱۸ میلیون است که مبلغی حدود ۲۴۰۰ میلیارد تومان به آنها پرداخت میشود، یارانه نقدی مربوط به هدفمندی یارانه به ۷۸ میلیون نفر پرداخت شده که مبلغی بیش از ۳ هزار میلیارد تومان است و حدود ۲۰ تا ۲۳ هزار میلیارد تومان ماهانه حقوق پرداخت میشود.
رییس سازمان برنامه و بودجه کل کشور گفت: اگرچه به دلیل بدخواهی دشمنان روزهای سختی سپری میکنیم اما منابع ما اندازهای است که بتوان سالها کشور را اداره کرد حتی دشمنان به این نتیجه رسیدند که تحریم موجب شد ایران از زمره کشورهای متکی به درآمد نفتی خارج شود.
نوبخت اضافه کرد: علاوه بر اینکه در آمد سالانه کشور از فروش نفت حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار در سال جاری و آینده پیشبینی شده است اما کشور ۴۵ میلیارد دلار نیز درآمد غیرنفتی دارد. برغم آنکه اصلاح ساختار بودجه به منظور مستقل شدن بودجه از درآمدهای نفتی انجام میگیرد تا اقتصاد بتواند بدون نفت نیز اداره شود اما در حال حاضر کشور میتواند از طریق فروش فرآوردههای نفتی و … نیز درآمد کسب کند.
پیشبینی ۳۰ تا ۳۱ هزار میلیارد تومان برای حمایت معیشتی در پیشنویس لایحه بودجه ۹۹
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه در پیشنویس لایحه بودجه سال ۹۹ حدود ۳۰ تا ۳۱ هزار میلیارد تومان برای پرداخت حمایت معیشتی در نظر گرفته شده، افزود: حدود ۳۰۲ هزار میلیارد تومان یارانه آشکار برای سال آینده پیشبینی شده است که ۱۸۶ هزار میلیارد تومان آن به صورت نقدی و غیرنقدی میان خانوادهها توزیع میشود.
احتمال تخصیص ۱۲ هزار میلیارد تومان یارانه برای دارو
رییس سازمان برنامه و بودجه کل کشور با بیان اینکه برای تولید، اشتغال و گندم یارانه در نظر گرفته شده است، ادامه داد: در لایحه بودجه سال ۹۹ حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان یارانه برای دارو در نظر گرفته شده است.
نوبخت گفت: سال گذشته مقام معظم رهبری طی یک ابلاغیهای خواستار اصلاح ساختار بودجه ۹۹ شدند، در این ابلاغیه تصریح شد اصلاحات در چارچوب و برنامه ویژهای که به تصویب شورای عالی هماهنگی اقتصادی میرسد، انجام گیرد و تا تیر ماه سال ۹۸ برای اجرای آن مهلت در نظر گرفته شد.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه از سوی دولت مامور آماده کردن برنامه اصلاح ساختار بودجه شد و برای این منظور از ظرفیت علمی دانشگاهها، مرکز پژوهشهای مجلس و … استفاده کرد. این برنامه تهیه شد و در وقت مقرر به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه تقدیم و بخشی از آن تصویب شد.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه پیش از تصویب برنامه اصلاح ساختار بودجه در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه تلاش کرد تا اقدامات لازم برای اصلاحات مورد نظر در تدوین بودجه ۹۹ اعمال شود.
نوبخت با بیان اینکه هیأت وزیران از فردا رسیدگی به پیشنویس لایحه بودجه سال ۹۹ را شروع میکند تا لایحه در ۱۵ آذر به مجلس تقدیم شود، اضافه کرد: ۴ محور اصلاح ساختار در لایحه بودجه سال ۹۹ مورد توجه قرار گرفت؛ نخست آن که مشخص شد جایگزین نفت در لایحه بودجه ۹۹ چیست، دوم آن که بررسی شد آیا نمیتوان هزینههای کشور را با اصلاح دستگاهها، تغییر نظام اداری و تقلیل ردیفهای بودجه و محدود کردن برخی مأموریتها کاهش داد؟
وی به محور سوم اصلاح ساختار بودجه در لایحه بودجه ۹۹ اشاره کرد و ادامه داد: باید مشخص شود چگونه در اقتصاد ثبات ایجاد و عدالت با توسعه همراه شود. رییس سازمان برنامه و بودجه کل کشور گفت: چهارمین محور اصلاح ساختار در نحوه تهیه، تنظیم و تصویب بودجه است، در سنوات گذشته دولت ابتدا بودجه را تهیه و تنظیم و به مجلس میفرستاد، مجلس پس از بررسی آن را تصویب میکرد سپس بودجه اجرا میشد و در آخرین مرحله دولت، مجلس و قوه قضائیه بر نحوه اجرای آن نظارت میکردند.
نوبخت با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور از سوی قوه قضائیه، دیوان محاسبات، از سوی مجلس و سازمان برنامه و بودجه، از سوی دولت بر اجرای قانون بودجه نظارت میکنند، افزود: چهارمین محور اصلاح ساختار بودجه تغییر در شیوه بودجهریزی و اجرا است که اگر مجلس آن را تایید کند، علیرغم اصلاح ساختار بودجه، نظام بودجهریزی نیز تغییر خواهد کرد.
ملاکهای جدید حذف یارانه بنزینی اعلام شد


سامانه ثبت درخواست بررسی مجدد بسته حمایتی شرایط جدیدی را برای حذف مشمولان اعلام کرد.
به گزارش ایران جیب، سامانه ثبت درخواست بررسی مجدد بسته حمایتی که برای اعتراض مشمولان باز شده است، شرایط جدیدی برای حذف بسته معیشتی اعلام کرده است که با نظر برخی از مسئولان همخوانی ندارد. به طور مثال وزیر رفاه روز گذشته اعلام میکند دارندگان خودروهای بالای نیم میلیارد تومان مشمول طرح بسته حمایتی نیستند ولی این مورد در سامانه «درخواست بررسی مجدد بسته حمایتی» ۳۰۰ میلیون تومان اعلام شده است.
ملاکهای جدید حذف یارانه بنزینی:
۱- مناصب و مشاغل با درآمد بالا از جمله بازرگانان، پزشکان، اصناف ممتاز و درجه یک، اعضای هیئت علمی، مدیران کل و بالاتر، فرماندهان و مناصب بالاتر.
۲- خانوارهایی که بیش از ۳ سفر خارجی غیر زیارتی داشتهاند
۳- مالکان خودرو سواری به ارزش ۳ میلیارد ریال یا خودرو عمومی به ارزش ۴ میلیارد ریال
۴- کافرمایان با بیش از ۳ بیمهپرداز
۵- خانوارهایی که ارزش ملک آنها در تهران و کلانشهرها ۱۲ میلیارد ریال و در سایر شهرها ۹ میلیارد ریال باشد
۶- گیرندگان تسهیلات بانکی بیش از ۳ میلیارد ریال
۷- خانوارهایی که مجموع درآمد اعضای آنها از میزان جدول زیر بیشتر است:
تعداد اعضای خانواده | حداقل درآمد سالانه (میلیون تومان) | حداقل درآمد ماهانه (میلیون تومان) |
۱ نفر | ۴۸ | ۴ |
۲ نفر | ۶۰ | ۵ |
۳ نفر | ۷۲ | ۶ |
۴ نفر | ۸۴ | ۷ |
۵ نفر و بیشتر | ۹۶ | ۸ |
آغاز سیل گرانی در جغرافیای ایران


به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی رکنا، افزایش قیمت بنزین چه سودی برای زندگی قشر کارگری جامعه خواهد داشت؟ با توجه به اینکه بسیاری از کارگران در ماههای قبل از افزایش نرخ بنزین، تعدیل، بیکار یا با تاخیر چندین ماهه در پرداخت حقوق مواجه بودند بسته معیشتی دولتی چگونه میتواند خوراک، پوشاک و سلامت روحی و جسمی آنان را از آسیب و بحران دور نگهدارد با توجه به اینکه شواهد سالهای گذشته نشان داده است که افزایش قیمت بنزین بر کل چرخه اقتصاد کشور تاثیر داشته و همیشه با ایجاد گرانی همراه بوده است.
«علیرضا حیدری» فعال صنفی کارگری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا با بیان اینکه روند افزایش قیمت ها تا پیش از افزوده شدن قیمت بنزین کاملا مشخص بود با تاثیر پذیری از سایر متغییرهای تا قبل از 24 آبان ماه به تدریج بر زندگی خانوارهای کارگری اثرگذاشته بود گفت: طبق اعلام سازمان آمار قیمتها تا پایان مهرماه ۶۰ درصد به طور میانگین نسبت به سال گذشته افزایش داشت، این آماربدین معنی است که تا قبل از افزایش نرخ بنزین، سبد معیشتی خانوارهای کارگری به طور متوسط نزدیک به ۴۰ درصد ارزش خود را نسبت به سال گذشته از دست داده بود. وضعیت کارگران به مراتب نسبت به سال گذشته دچار بحرانها و آسیب بیشتری شده بود. حال در خصوص اینکه افزایش قیمت بنزین چگونه خود را در زندگی کارگردان نشان خواهد داد باید چنین گفت، در سالهای گذشته نیز که با افزایش نرخ بنزین مواجه شدیم، شاهد بودیم که تورم با ارقام مختلف و درصدهای مختلف ایجاد شد، میتوانیم به تاریخ مراجعه کرده و مشاهده کنیم که بالا رفتن نرخ بنزین بر سایر قیمتها به چه شکلی خود را نشان داد.
وی تاکید کرد : اگر فرض کنیم که میزان نفوذ و سهم بنزین درقیمت تمام شده همه کالاها و خدمات تغییر نکرده باشد و همان اثری که سالهای گذشته با افزایش نرخ بنزین بر شرایط قیمتها حاکم شد را ایجاد کند، امسال با شدت بیشتری در افزایش قیمتها مواجه خواهیم بود زیرا اینبار افزایش قیمت بنزین، متفاوت با سالهای گذشته بوده است. ۵۰ درصد به شکل رسمی و ۳۰۰ درصد با تناسب میزان مصرف مازاد بر قیمت ۱۵۰۰ تومان میتواند اثر خود را بر کالا و خدمات در دو بخش نشان دهد. ابتدا، اثر ۵۰ درصدی که بلافاصله با اعلام نرخ در هفته اول خود را بر قیمت هایی که مستقیم با بنزین در ارتباط است مثل حمل و نقل نشان داد و اثر ۳۰۰ درصدی که در ماههای آینده بر کالا و خدمات خود را نشان میدهد. بعضی از کالاها و خدمات به تدریج افزایش قیمت خواهند داشت. قیمتها بعضا از تولید کالاها آغاز و تا مرحله مصرف به تناوب افزایش قیمت پیدا میکنند و بدین صورت به مرور زمان در چند ماه با رشد قیمتی مواجه خواهیم شد و افزایش قیمت کالا و خدمات درست مثل سیل عمل خواهد کرد، از یک جایی شروع میشود و تا رسیدن به نقطه اثر، زمانی را طی میکند و قیمتها متاثر از نرخ بنزین بر کل قیمتها خودنمایی میکند. بنابر این قطعا موج گرانی با افزایش قیمت بنزین در پیش خواهد بود و وضعیت معیشت کارگران را از این که هست به حتما وخیمتر خواهد کرد.
حیدری در خصوص اینکه سبد حمایتی که دولت قصد ارائه آن را دارد تا چه میزان می تواند بر وضعیت زندگی آحاد جامعه اثر خنثی کننده داشته باشد چنین بیان داشت : باید منتظر ماند و دید که سرانجام این روند شناسایی و پرداخت افراد چگونه خواهد بود ولی با شواهد و بررسی تاریخی اگر بخواهیم بگوییم که افزایش نرخ بنزین به صلاح وضعیت معیشتی جامعه بخصوص جامعه کارگری بوده است یا خیر باید با تاکید گفته شود که به صلاح نبود. اگر اهداف دیگری در بین نباشد و صرفا هدف این باشد که بخواهیم از طریق توضیح مجدد ناشی از قیمت حاملهای انرژی، تقویت طبقات و دهکهای پایین جامعه را داشته باشیم به نظر میآید که با این افزایش نرخ بنزین از هدف بسیار دور خواهیم شد و اتفاق مورد نظر شکل نخواهد گرفت.