رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران: تداوم قطعی اینترنت قابل تحمل نیست
تصمیمگیری درباره اینترنت تلفن همراه روی میز شورای امنیت

به گزارش خبرآنلاین، در پی ناآرامیهای رخ داده از پس افزایش قیمت بنزین و اجرای طرح سهمیه بندی، دسترسی به ینترنت همراه و اینترنت ثابت با محدودیت نهایی روبرو شد. پیش از این در روز یکشنبه هفته جاری شبکه اینترنت «وای فای» متصل شد اما هنوز ارتباط اینترنت تلفنهای همراه در برخی استانها برقرار نیست.
چه کسی دستور داد؟
بیست و هفتمین روز آبان ماه بود که محمد جواد آذری جهرمی درباره قطع اینترنت توضیحاتی داد. در شرایطی که برخی درباه اختلال صحبت میکردند، آذری جهرمی اعلام کرد: اینترنت اختلال ندارد، بلکه بهدستور و تشخیص شورای امنیت کشور با ابلاغ به اپراتورها قطع شده است.
دو روز بعد وی در برنامهای تلویزیونی تاکید کرد: به خاطر سوءاستفادههایی که رخ داد، شورای امنیت کشور تشخیص داد محدودیتهایی در اینترنت بینالملل اعمال شود که به اپراتورها ابلاغ شد. البته خود شورای امنیت دغدغه مشکلات ناشی از این محدودیتها را دارد و ما هم به طور مستمر گزارش شکایتهای مردم و پیگیریهای نمایندگان مجلس در این خصوص را به شورا منعکس میکنیم.
وی ادامه داد: من درباره وصلشدن دوباره اینترنت برآورد زمانی ندارم اما این امیدواری وجود دارد که هر چه سریعتر مشکلات برطرف شود و به نظر من صد در صد اینترنت بهزودی وصل خواهد شد.

نامهنگاری نمایندگان
روز یکشنبه بود که با اتصال اینترنت وای فای، قطع اینترنت وارد دوره تازهای شد. خبرهای اولیه حکایت از آن داشت که اتصال اینترنت وای فای و شبکه تلفن همراه همزمان صورت میگیرد اما با وجود گذشت چهار روز هنوز اینترنت تلفنهای همراه متصل نشده است.
پنجم آذرماه بود که نمایندگان تهران در نامهای به وزیر ارتباطات خواستار وصل اینترنت به خصوص اینترنت موبایل شدند.
این ۳۰ نماینده تهران در نامه خود تاکید داشتند «وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات احتراما عنایت دارید که قطع طولانی مدت اینترنت به خصوص اینترنت موبایل ضرر و زیان هنگفتی را بر اقتصاد فضای کسب و کار و فضای آموزشی و پژوهشی کشور تحمیل کرده است حال که با مشارکت هوشمندانه مردم فهیم ایران به خصوص تهران آرامش حاکم گردیده است انتظار آحاد مردم، دانشگاهیان، کسبه، بازاریان و کارآفرینان تسریع در برقراری اینترنت موبایل استان تهران است.»
به نظر میرسد مخاطب نمایندگان تهران اما به درستی انتخاب نشده است چرا که وزارت ارتباطات در اطلاعیهای رسمی اعلام کرد: درخواست مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اتصال مجدد اینترنت در حالی مطرح شد که نهادهای امنیتی کشور بر این اعتقاد هستند که در برقراری مجدد اینترنت باید جانب احتیاط را رعایت کرد.
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه اطلاعیه خود نوشت: محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات پیش از این بارها بهصراحت اعلام کرده بود که قطع اینترنت صدمات جبرانناپذیری به اقتصاد و بهویژه اقتصاد نوپای دیجیتال کشور وارد میکند و از اینرو از نگاه وزیر ارتباطات مطالبه امروز مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی برای اتصال مجدد اینترنت موبایل بهجا و دقیق است. محتوای این اطلاعیه بر پاسخ نامه وزیر ارتباات و فناوری اطلاعات به نمایندگان مجلس منطبق است.

وزیر کشور چه میگوید؟
حالا با اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مقرر است دلجویی از کاربران اینترنت در دستور کار قرار گیرد از این رو اپراتورها و ارائهدهندگان خدمات اینترنتی بر آن هستند، با اختصاص یک گیگ اینترنت رایگان و اضافه کردن به بستههای اینترنتی به تعداد روزهای قطعی اینترنت نسبت به جبران خسارت کنند.
وزیر کشور اما با تاکید بر اینکه امروز موضوع اتصال اینترنت در دستور کار بررسی قرار دارد، میگوید: ما در این مرحله که تخریب و آتشسوزی زیاد شد، مجبور شدیم اینترنت را به صورت موضعی و مقطعی قطع کنیم تا به این ترتیب عملیات روانی و تهییجی که از خارج هدایت میشد، کنترل کنیم. در حقیقت ابتدا محدودسازی انجام شد و پس از اینکه دامنه این اغتشاشات به استانهای دیگر سرایت کرد، مسدودسازی انجام شد.
وی افزود: این به معنای این نیست که همه مسئولینی که دستور به قطع اینترنت دادند اهمیت اینترنت بر اقتصاد و کسب و کار مردم را نمیدانند اما ما با منفعت عمومی و امنیت جان مردم روبهرو بودیم. قطعا قطع اینترنت هزینه دارد اما ما با این کار از بروز هزینههای بیشتر جلوگیری کردیم. نیروها در همه استانها به داخل صحنه آمدند و موضوع جمعه شب کنترل شد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: همه کسانی که از اینترنت استفاده میکنند بدانند امنیت جان مردم برای ما از اهمیت به سزایی برخوردار است. ما از روز چهارم اینترنت مراکز علمی، دانشگاهها و… را وصل کردیم و اینترنت ثابت هم در همه استانها وصل شده، در مورد موبایل ۱۰ استان اینترنتشان متصل شده است.
خسارتی به اندازه حقوق ۱۰۰ هزار نفر در نبود اینترنت

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، حمیدرضا اعتدالمهر با بیان اینکه امکان برآورد دقیق خسارات وارد شده به کسبوکارهای اینترنتی در مدتی که اینترنت قطع بود وجود ندارد، اظهار کرد: یک مدل قابل فهم و منطقی برای تخمین حدودی میزان این خسارت با استفاده از آمار اشتغال و درآمدها انجام میشود.
وی افزود: طبق آمارها اشتغال حدود ۴۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اینترنت وابسته است. اگر فرض کنیم ۱۰ روز کار این افراد دچار اختلال شده و نتوانسته باشند خلق ثروت کنند و پایینترین حالت ممکن برای تخمین خسارت را حقوق این افراد در نظر بگیریم، در این زمان حدودا به اندازه ۱۳۰ هزار حقوق به کسبوکارهای اینترنتی خسارت وارد شده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاههای اینترنتی شهر تهران با بیان اینکه حداقل مبلغی که میتوان به عنوان ضرر و زیان محاسبه کرد، یک سوم حقوق افرادی است که شغل آنها به اینترنت وابسته است، تصریح کرد: اگر میانگین حقوق را دو میلیون تومان در نظر بگیریم، میتوانیم میزان خسارت را به طور تقریبی محاسبه کنیم که عدد بزرگی است.
اعتدالمهر با بیان اینکه انتقاداتی در زمینه محاسبه حقوق و صفر نبودن کارکرد در این زمان نسبت به روش گفته شده وجود دارد، گفت که میتوانیم حداقل خسارت وارد شده به کسبوکارهای اینترنتی را معادل ۱۰۰ هزار نفر حقوق در نظر بگیریم که پرداخت میشود، اما در مقابل آن کاری انجام نشده است.
بیش از ۵۰ درصد کاربران، مشتری بستههای اینترنتی تلفن همراه
به گفته وی سرویسهای نسبتا خوبی که روی گوشیهای همراه داده شده بود باعث شد کاربران کارهای خود را با تلفن همراه انجام دهند و رایانههای خانگی تقریبا بلااستفاده شده است. از طرف دیگر برخی به دلیل قیمت و کیفیت بهتر بستههای خط تلفن همراه، اینترنت خانگی خود را نیز قطع کردهاند که این مسئله باعث شده هنوز وضعیت کسب و کارهای مجازی به حالت قبل از قطع اینترنت بازنگردد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاههای اینترنتی شهر تهران با بیان صفر شدن فروش برخی کسبوکارهای مجازی، تصریح کرد که از زمان وصل شدن اینترنت خانگی فروش واحدها به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده که نشان میدهد بیش از ۵۰ درصد کاربران از بستههای اینترنتی تلفن همراه استفاده میکنند.
ایسنا
تاثیر قطعی اینترنت بر اجرای یک نمایش / «در کشور شما قابل دسترس نیست»

ندا تمیمی که قصد دارد دومین نمایش خود را با نام «در کشور شما قابل دسترس نیست» در تماشاخانه دیوار چهارم روی صحنه ببرد، در گفت وگویی با ایسنا بیان کرد: سال قبل «باشگاه مشت زنی» را در تالار حافظ اجرا کردم ولی با وجود بازبینیهای متعددی که انجام شد در نهایت به جای ۳۰ شب کمتر از دو هفته روی صحنه بودیم و امسال هم که تلاش کردم با درنظر گرفتن برخی مسائل برای تکرار نشدن اتفاقات قبل نمایشی جدید را اجرا کنم باز هم با شرایط سختی روبرو شدم.
او افزود: من به همراه یک گروه بازیگری که بیشتر آنها اولین تجربه بازی خود را پشت سر میگذارند، ۶ ماه است که مشغول تمرین نمایش «در کشور شما قابل دسترس نیست» هستیم تا آن را اجرا کنیم که البته قرار بود از اول آذر ماه نمایش را روی صحنه ببریم ولی به دلیل مشکلاتی که هفته قبل پیش آمد با یک هفته تعویق از پنج شنبه هفتم آذر در تماشاخانه دیوار چهارم کار را اجرا میکنیم.
وی با اشاره به اینکه کار جدیدش در مورد دردهای جامعه و مشکلاتی است که مردم تحمل میکنند ادامه داد: نویسنده این نمایشنامه دامون نوروزی است ولی برای گرفتن مجوز مشکل زیادی داشتیم و چند بار آن را بازنویسی کردیم تا در آخر اجازه اجرا گرفتیم و این یکی از سختیهایی بود که با آن مواجه شدیم. البته وقتی هم کار آماده اجرا شد یک روز صبح که با یک خبر ویژه بیدار شدیم و بعد هم اینترنت قطع شد، شرایط برای اجرای ما سختتر شد چون به هر حال با قیمت بالای تبلیغات، دنبال استفاده از فضای مجازی بودیم و نبود فضا و امکانات کافی برای تبلیغ بر تعداد تماشاگر قطعا تاثیر میگذارد مخصوصا اینکه ما اصلا نمیخواهیم با فامیل و دوستان خودمان سالن را پر کنیم.
به گفته تمیمی نمایش «در کشور شما قابل دسترس نیست» که دستاندرکارانش توصیه کردند پیش از تماشا، خلاصه مسابقه فوتبال ایران و پرتغال دوباره دیده شود، این نمایش به یکسری خبرها هم اشاره دارد که از طریق اینستاگرام پخش میشود و مخاطبان زیادی بدون آنکه درباره آن تحقیق کنند فقط آن را به اشتراک میگذارند.
پویا باغی، آرش بختیاری، محیا بیاتانی، امیر جلیلی، زهره زارعی، سهیل فراهانی، مهسا کاوه، سهراب کامکار، آرین کبیری، روژان گلستانی، علی محمودی، پریا میر کیانی و علی هدایتی بازیگران این نمایش هستند که از هفتم تا ۳۰ آذر و از ساعت ۱۹:۱۵ در تماشاخانه دیوار روی صحنه میرود.

پاسخ شرکت مخابرات ایران به قطعی اینترنت

اتصال ایران به شبکه جهانی اینترنت از شنبه شب (۲۵ آبان)، به دلیل ناآرامیهای ایجادشده در پی اجرای طرح اصلاح و سهمیهبندی بنزین و به منظور جلوگیری از امکان سوءاستفادههای احتمالی از این ابزار ارتباطی قطع شد. پس از آن، اتصال اینترنت ثابت و خانگی، دانشگاههای بزرگ کشور و و برخی شرکتهای فعال و نیازمند به ارتباطات اینترنتی از روز پنجشنبه (۳۰ آبان) آغاز شد.
اتصال مجدد اینترنت به تدریج ادامه یافت تا به مرور در استانها ارتباطات بینالملل دوباره از سر گرفته شود؛ هرچند هنوز برخی اخبار حاکی از قطعی اینترنت در برخی از استانها است. با وجود این به نظر میرسد برخی از دریافتکنندگان خدمات اینترنتی از شرکت مخابراتی، هنوز هم نتوانستند به اینترنت دست یابند و حتی شبکه ملی اطلاعات هم برایشان قطع است.
در این راستا محمدرضا بیدخام -سخنگوی شرکت مخابرات ایران- ضمن عذرخواهی از مشترکان به دلیل بالا رفتن مدت زمان انتظار ۲۰۲۰ اظهار کرد: عمده دلیل قطع اینترنت ثابت و همراه با توجه به شرایط موجود جامعه است که ما دخل و تصرفی در قطع و وصل آن نداشتیم اما به واسطه قطعی اینترنت، میزان تماسها با ما ۱۰۰ برابر افزایش داشته است.

وی افزود: افزایش ترافیک این تماسها سه علت عمده دارد؛ یکی اینکه مردم سوال میکنند چرا اینترنت قطع شده و چرا کیفیت و سرعت آن پایین آمده است؟ علت دوم اینکه تخفیفهایی که قرار داده شده را چطور میتوانند دریافت کنند؟ علت سوم نیز فروش اینترنت ثابت است؛ این سه علت موجب شده صف انتظار در نقاط کشور تا ۱۰۰ برابر افزایش یابد.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران با اشاره به اقدامات انجامشده برای کاهش انتظار پاسخگویی به کاربران بیان کرد: ما در سامانه مخابرات یک IBR (سیستم پاسخگویی هوشمند) قرار دادیم که مردم را راهنمایی کند تا برای کاهش ماندن در صف انتظار چه کار کنند. دوم اینکه ثبت مکانیزه را در بخشهای مختلف ۲۰۲۰ اضافه کردیم. در سومین اقدام هم میزان پاسخگوها را افزایش دادیم و سیستم تیکتینگ اینترنتی را بر مبنای وب فعال کردیم.
بیدخام درباره قطعی ادامهدار اینترنت در برخی نقاط توضیح داد: دستور وصل اینترنت ثابت و همراه از طریق شورای امنیت کشور است. برای مثال در تهران در برخی از نقاط غربی هنوز دستور اتصال داده نشده است. اما این موضوع میتواند دلایلی از جمله بدهی، خرابی یا موارد دیگر داشته باشد. البته اتصال اینترنت به صورت کلی برقرار میشود و بهصورت موردی صورت نمیگیرد.
برگزاری جلسه شورای امنیت کشور برای اتصال اینترنت همراه

به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درخصوص برقراری اینترنت گوشیهای همراه گفت: امروز عصر جلسه شورای امنیت تشکیل ودر این باره تصمیم گیری میشود.منبع: تسنیم
وزیر کشور: عصر امروز درباره اتصال اینترنت موبایل تصمیم گیری میشود

خبرگزاری فارس: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: جلسه شورای امنیت عصر امروز برگزار میشود و درباره اتصال اینترنت موبایل تصمیم گیری میشود.
گفتنی است وزیر کشور شب گذشته نیز گفت که اینترنت ثابت در تمام کشور باز شده است و اینترنت موبایل ۱۰ استان باز است.
ادامه دارد …