دو طنز جنجالی در حال اکران
«مارموز» بمب را خنثی کرد

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، در بررسی فیلمهای در حال اکران این روزهای سینما همچنان جدال جذاب کمدی و اجتماعی را طنز برنده شده و «بمب، یک عاشقانه» به تنهایی در میان چهار فیلم کمدی «مارموز»، «کلمبوس»، «پاستاریونی» و «میلیونر میامی» در رده دوم جا خوش کرده است.
فیلم تازه اکران شده «اتاق تاریک» هم این هفته جایگاهی بهتر از ششمی در فروش هفتگی نداشته است. اما از امروز چهارشنبه ۵ دی ماه فیلم جدید «دزد و پری» هم به چرخه اکران اضافه خواهد شد تا کودکان نیز حالا با سه نماینده در سینماها روزهای پررونقتری را سپری کنند.
احتمالا عنوان فیلم ناکام در اکران این هفته را نیز باید به «بی نامی» ساخته علیرضا صمدی داد که در دومین هفته نمایش در سینماهای سراسر کشور در رده سیزدهم قرار گرفته است.
این فیلم حالا در دومین هفته فروش خود در ۴۴ سالن سینما ۲۴ میلیون تومان فروخته تا در مجموع دو هفته فروش ۶۳ میلیونی را تجربه کند.
«بی نامی» روایتگر داستان زن و شوهری است که سالها پیش دانشجوی تئاتر بودند و با هم ازدواج میکنند و در یک کافی شاپ مشغول به کار میشوند، اما بر حسب اتفاق یکی از همکاران آنها گم میشود. قهرمان قصه به بهانه یافتن او به دنبال خود نیز در گذشته میگردد و سعی میکند از یک بحران خارج شود.
باران کوثری، حسن معجونی، پوریا رحیمی سام، هوشنگ قوانلو، شهروز دل افکار، مهتاب ثروتی، علی باقری، رضا افشار و محمود نظرعلیان جمع بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند.
**صدرنشینی مارموز
اما فیلم سینمایی «مارموز» در دومین هفته اکران در ۱۰۶ سالن سینما یک میلیارد و ۹۶ میلیون تومان فروخته است تا در مجموع با ۲ میلیارد و ۴۶۵ میلیون تومان عنوان پرفروشهای فیلم هفته را به خود اختصاص دهد.
این فیلم با مضمونی کمدی و سیاسی روایتگر داستان زندگی شخصی به نام «قدرت» با بازی حامد بهداد است که سودای رسیدن به قدرت را دارد.
حامد بهداد، ویشکا آسایش، آزاده صمدی، رضا ناجی، مانی حقیقی، محمد بحرانی، عیسی یوسفی پور، سیاوش چراغی پور، مرتضی زارع، بهزاد قدیانلو، فرهان معینزاده همراه با گروه موسیقی «بمرانی» بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
**بمب خنثی شد
«بمب؛ یک عاشقانه» به کارگردانی پیمان معادی نیز در سومین هفته فروش ۸۴۲ میلیون تومان فروخته است.
این فیلم در مجموع ۳ میلیارد و ۶۰۲ میلیون تومانی فروخته است تا در صدر پرفروشترین فیلم این روزها قرار گیرد اما در فروش هفتگی همچنان پایینتر از مارموز است.
در خلاصه داستان «بمب؛ یک عاشقانه» آمده است: در بحبوحه جنگ ایران و عراق در سال۱۳۶۷، تهران بیوقفه بمباران میشد. عشق، محبت، امید، زندگی و ترس از مرگ را در روزهای پر اضطراب آن زمان برای مردمی که درگیرجنگ بودند از بین میبرد. اغلب عشق به سختی درک میشود اما مرگ واقعیتی است ترسناک. «بمب؛ یک عاشقانه» نشان میدهد که عشق و امید چطورحتی در مواجهه با تاریکی مرگ، راهشان را پیدا میکنند. روایت انسانهایی است که هیچگاه فرصت عاشق شدن و به دلخواه خود زندگی کردن را نداشته و تنها برای لقمه نانی به سختی کار کردهاند. این فیلم روایت انسانهایی است که در استبداد زمان و مکان به دام افتادهاند اما گویی که آرزوهای برباد رفتهی آنها همچنان گریبانگیر ما است. گویی با تمام آن آرزوها از دوردستها آمدهاند و به انتظار هستند که داستانشان روایت شود، یا شاید کسی دوباره آن را زندگی کند: داستانی از عشقی انسانی و ساده.
لیلا حاتمی، پیمان معادی، سیامک انصاری، حبیب رضایی، سیامک صفری، صبا گرگین پور، معصومه قاسمیپور، رامین پورایمان، بهادر مالکی، شهروز آقاییپور، ارشیا عبداللهی، نیوشا جهانی، باران معادی و محمود کلاری بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
**کلمبوس همچنان سوم
فیلم سینمایی «کلمبوس» ساخته هاتف علیمردانی نیز در سومین هفته اکران خود در ۱۴۰ سالن سینما ۳۷۸ میلیون تومان فروخته است تا در مجموع فروش یک میلیارد و ۶۱۷ میلیون تومانی را تجربه کند و همچنان در رده سوم پرفروشهای هفته قرار گیرد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: در این روزهای سرد، در این روزهای سخت، بروم یا بمانم؟!
فرهاد اصلانی، سعیدپورصمیمی، شبنم مقدمی، مجید صالحی با حضور هانیه توسلی و فریده سپاه منصور، گیتی قاسمی، عرفان ابراهیمی، میترا رفیع، فرنوش نیک اندیش، تورج الوند و نیما نیکطبع هنرمندانی هستند که در «کلمبوس» ایفای نقش کردهاند.
**پاستاریونی نماینده کم فروش سینمای کودک
فیلم سینمایی «پاستاریونی» به کارگردانی سهیل موفق نیز در چهارمین هفته فروش خود در ۱۰۹سالن سینما با افت تقریبا نصفه فروش مواجه شده و ۲۷۳ میلیون تومان مخاطبان برای دیدن این فیلم هزینه کردهاند.
پاستاریونی در مجموع چهار هفته نمایش نیز یک میلیارد و ۴۳۸ میلیون تومان فروخته است و همچنان در رده چهارم پرفروشهای هفته قرار دارد.
در خلاصه داستان فیلم سینمایی «پاستاریونی» آمده است: دور پولاتو کش ماست بنداز. کش میچسبه به پول، موقع خرج کردن سختت میشه پولاتو دربیاری اونوقت کمتر خرج میکنی.
در این فیلم هنرمندانی چون سام درخشانی، بهاره رهنما، گوهرخیراندیش، محمد نادری، کمند امیرسلیمانی، مهتاب ثروتی، امید روحانی، حمیدرضافلاحی، مهدی باقربیگی و حمید سپیدنام ایفای نقش میکنند.
** کمدی که خوب نمیفروشد
«میلیونر میامی» فیلم کمدی اکران این روزهای سینما بر خلاف دیگر آثار این حوزه در سومین هفته فروش در ۱۱۰ سالن سینما بهتر از ۱۷۵ میلیون تومان نفروخت و در رده پنجم پرفروش هفته قرار گرفت.
این فیلم در مجموع نیز ۸۰۸ میلیون تومان فروخته و هنوز بعد از سه هفته نمایش نتوانسته به باشگاه میلیاردیها بپیوندد.
در «میلیونر میامی» هنرمندانی چون حمید فرخ نژاد، علی قربانزاده، طناز طباطبایی و صابر ابر، افسانه بایگان و آتیلا پسیانی ایفای نقش میکنند.
**درباره کودکان
فیلم سینمایی «اتاق تاریک» به کارگردانی روحالله حجازی نیز در نخستین هفته فروش خود چندان رضایت بخش عمل نکرده و تنها ۱۶۷ میلیون تومان فروخته است تا در رده ششمین فیلم پرفروش هفته قرار گیرد.
این فیلم که با موضوع کودک و درواقع درباره کودکان ساخته شده روایت فرهاد و هاله است که فصل جدید زندگی خود را آغاز کردهاند و این سرآغاز تغییرات دیگری است که آنها را در مواجهه با مسائل جدیدی قرار میدهد.
ساره بیات، ساعد سهیلی، محمد امامی، امیررضا رنجبران، مروارید کاشیان، ژیلا دایی، رضا احمدی و سیدعلیرضا میرسالاری بازیگران فیلم سینمایی «اتاق تاریک» هستند.
فراهنگ**۹۲۴۶** ۱۴۱۸
ویدئو/ «بمب؛ یک عاشقانه» با صدای زانیار خسروی و مازیار لشنی
فیلم سینمایی «بمب یک عاشقانه» به کارگردانی پیمان معادی و با بازی لیلا حاتمی، حبیب رضایی و پیمان معادی هم اکنون در حال اکران است.
ویدئو/درگیری حامد بهداد و ویشکا آسایش با گشت ارشاد در «مارموز»
کمدی سیاسی «کمال تبریزی» طی دو هفته اکران عمومی، نزدیک به ۲ میلیارد فروش داشته است.
ویدئو/موزیک ویدئو «بمب، یک عاشقانه»
کنایه تهیهکننده مارموز به رفتار برخی از نمایندگان: باید «مارموز» را تندتر از این میساختیم

فیلم سینمایی «مارموز» به کارگردانی کمال تبریزی به جهت ژانر و پرداخت به یک موضوع متفاوت از ابتدای ساخت تا زمان اکران، محل بحثها و اتفاقات مختلف بود، اما حالا این فیلم به اکران رسیده است و توانسته به فروش خوبی دست پیدا کند، به بهانه اکران این اثر با جواد نوروزبیگی؛ تهیهکننده آن، به گفتوگو نشستیم که در ادامه میخوانید.
شما جزو آن دسته از تهیهکنندگانی هستید که در این سالها اقدام به ساخت فیلمنامههای متفاوت از ژانرهای مختلفی کردید، «مارموز» نیز برای یک ژانر و فضای متفاوت دیگر جا باز کرده است، یک کمدی سیاسی که معمولا تا پیش از این در سینمای ما چندان جدی تلقی نشده بود، چه دلایلی شما را بر آن داشت که پشت «مارموز» بایستید، فیلمنامهای از همان ابتدا مشخص بود ساخت و به اکران رساندنش کار سادهای نیست؟
بسیار دوست داشتم دست به ساخت اثری در ژانر سیاسی بزنم، از سویی دیگر به نظرم وقت آن رسیده است که حرف مردم و مطالبات در قالب فیلم بیان شود و ما به اندازه مسئولیت و موقعیتی که در جامعه داریم در جهت بیان و نمایش واقعیتها قدم برداریم تا شاید موثر واقع شود و اطمینانی دوباره شکل بگیرد. قدم گذاشتن در این راه نیازمند جسارت و عزم جدی بود و واقعا در این راه، چه در دوره ساخت و تولید فیلم و چه برای به اکران رساندن آن، سختی بسیاری کشیدیم. اما در حال حاضر مدیران سازمان سینما و کسانی که از بابت اکران شدن این فیلم و تبعات آن نگرانیهایی داشتند، به این نتیجه رسیدند که جای نگرانی نیست. قضاوت به عهده مردم است و خوشبختانه نظرات آنها مثبت است و ما را مورد تشویق قرار دادند تا چنین فیلمهایی ساخته شود. این یعنی آنها نیاز دارند مطالباتشان به این شکل گفته شود. به نظرم باتوجه به شرایط موجود و تولید بسیار فیلمهای کمدی که متاسفانه در بعضی موارد برای خنداندن مخاطب، شأن مردم را نادیده میگیرند، باید تولید فیلمهایی که مطالبات مردم را با زبانی کمدی بیان میکند، جدی گرفته شود.
اما کمال تبریزی جزو آن دسته از کارگردانانی است که بیشتر اوقات سراغ خطقرمزها میرود و نتیجه موفقی را هم رقم میزند، نمونه اعلای آن «مارمولک» است، چقدر سبقه موفق آقای تبریزی و احتمال موفقیت «مارموز» همچون «مارمولک» در انتخاب شما دخیل بود؟
خیلی این حرف را قبول ندارم، «مارموز» یک کمدی سیاسی است، هدف آن از ابتدا مشخص بوده و سیاستمداران را مورد هدف قرار داده است، این احتمال وجود داشت کسانی که با سیاست میانه خوبی ندارند و نسبت به آن دافعه دارند اصلا مخاطب «مارموز» نشوند اما ماجرای «مارمولک» فرق میکند. آن فیلم قصهای فراگیر داشت که هر طبقه اجتماعی مشتاق تماشای آن بود، در «مارمولک» به سراغ خط قرمزی رفته بودند که همه مردم با آن سر و کار داشتند. به نظرم از این حیث تفاوتی میان این دو اثر وجود دارد اما «مارموز» هم کمتر از «مارمولک» نیست و جایگاه خودش را باز کرده است.
در میانههای صحبتتان به سختیهایی که در روند ساخت و رساندن فیلم به اکران پشت سر گذاشتید، اشاره کردید! کمابیش از این سختیها شنیدیم اما خودتان توضیحات بیشتری میدهید؟
پیش از ساخت این اثر از من و آقای تبریزی تعهد گرفتند که در موقع تولید، حواسمان به برخی از بخشهای فیلمنامه بیشتر باشد و حتی برای «مارموز» پروانه ساخت مشروط صادر کردند و قول دادیم با رعایت موارد گفتهشده، پیش برویم. به هر حال فیلمنامه «مارموز» از همان ابتدا تند و تیز بود و طبیعتا نگرانی را برای مسئولان امر ایجاد میکرد البته سعی کردیم پوشش خبری چندانی نداشته باشیم تا حساسیتی ایجاد نشود. پروسه اکران و اخذ پروانه نمایش هم مدتی طول کشید، تقریبا پیش از شروع جشنواره جهانی فیلم فجر ما برای پروانه نمایش اقدام کردیم و تا حدود بیست روز پیش درگیر این مسئله بودیم تا بتوانیم باهم کنار بیاییم. به هر حال دوستان نگران بودند و برخی تصور میکردند ما بهصورت خاص قصد زمین زدن همه را داریم در صورتی که اینگونه نبود و خودشان هم به این نتیجه رسیدند که ما فقط جامعه و مسئولان را نقد کردیم.
برخی رسانهها از ابتدای اکران به نقد جدی و تند این فیلم پرداختند، این نقد را چطور میبینید؟
من همه نقدها را خواندم، متاسفانه در برخی از این نقدها به جای تحلیل و ارزیابی فیلم به من و آقای تبریزی اتهامات بیربط وارد کردند. رسانه رسالتش نقد و تحلیل اتفاقات و آثار فرهنگی است، رسانهها باید فارغ از آنکه آن فیلم را چه کسی و با چه اعتقادی ساخته است، به نقد خود اثر بپردازند. برخی طوری صحبت میکنند که انگار ما فیلمی بر علیه نظام ساختیم در صورتی اصلا اینگونه نیست. این فیلم اصلا سیاسی نیست و خط و ربط سیاسی ارائه نمیدهد، این فیلم فقط سیاستمداران را نقد و با آنها شوخی میکند. خودتان شرایط را ببینید؛ فیلمهای بیشماری که از رفتارهای نامناسب وزرا و نمایندگان مجلس دست به دست میشود، از فیلم ما خیلی جلوتر هستند. بعد از تماشای این فیلمها در فضای مجازی به این نتیجه رسیدم ما باید «مارموز» را خیلی تندتر از این میساختیم چرا که این ویدئوها از ما بهمراتب جلوتر هستند. ما در «مارموز» در مقابل این فیلمها، چیزی نگفتیم.
ساخت کمدیهای سیاسی در دنیا بسیار رایج است و خیلی مواقع از آن بهعنوان یک اهرم استفاده میکنند، شما شرایط را در سینمای ایران برای پرداخت به این نوع از ژانر چطور میبینید؟
به نظرم با ساخت فیلم «مارموز» برای مدیران سازمان سینمایی، اعضای شورای پروانه ساخت و نمایش یک مقیاسی به دست آمد تا اگر چنین فیلمنامههایی ارائه شد برای ساخت آن شرایط همواری را ایجاد کنند. خوشبختانه بازخوردها خوب بوده است و باید این مهم را لحاظ کرد که فیلمهای جانبدارانه دیگر جواب نمیدهد. من معتقدم باید هم جهت با مردم بود، نقد اوضاع فعلی جامعه، لازم است و مسئولان باید ببینند در این وضعیت کجای کار قرار دارند.
حرف نگفتهای باقی مانده است؟
امیدوارم دوستان فیلم را نقد کنند نه فرد را. از بد و بیراه گفتن به من و آقای تبریزی چیزی حاصل نمیشود، ما وضعیتمان مشخص است. رسانه موظف به تحلیل فیلم است نه تحلیل فرد!