مسائل ترامپ در کاخ سفید بعد از دو سال
افزایش فشارها بر ترامپ برای تجدید نظر در مورد خروج از سوریه

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری هیل در گزارشی نوشته است: دستاندرکاران امور دفاعی و سیاست خارجه این حمله را نشانهای از هشدار ماه گذشته خود میدانند مبنی بر اینکه داعش در عراق و سوریه ضعیف شده اما از بین نرفته است و با خروج آمریکا جان دوباره خواهند یافت.
مارکو روبیو، سناتور جمهوری خواه فلوریدا در این مورد گفته است: تاریخ این مناطق اینگونه بوده است؛ زمانی که شما به این گروهها فشار وارد نکنید، آنها رشد میکنند و به شورش میپردازند و اگر یکسال بعد آنها پرچمهای سیاه خود را نشان دهند و در یوتیوب سر ببرند، ما احتمالا دوباره باید به آنجا برگردیم که این بدترین نتیجه ممکن برای رئیس جمهور و کشور است.
روبیو جزو سناتورهای انگشت شماری بود که بعد از حمله (به نیروهای آمریکایی در منبج سوریه) به کاخ سفید رفت و با ترامپ ملاقات کرد. این سناتور جمهوری خواه گفت که این ملاقات را در حالی ترک کرد که باور داشت ترامپ «بسیار مایل به نگه داشتن قولش مبنی بر خروج از درگیریهای خارجی به نحوی است که ماموریت مبارزه با تروریسم آمریکا را را خراب نکند».
اما هیچ نشانهای مبنی بر جواب ترامپ به این درخواستها وجود ندارد زیرا او به دنبال محقق کردن وعده کمپین انتخاباتی خود مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از خاورمیانه است. همچنین حامیان تصمیم رئیس جمهور میگویند این حمله دقیقا نشان میدهد چرا اکنون زمان خروج است.
در چهارشنبه گذشته، یک عامل انتحاری در نزدیک یک رستوران در شهر شلوغ منبج واقع در جنوب سوریه که در ۲۰۱۶ از داعش پس گرفته شده بود، شیئی را منفجر کرد.
حداقل ۱۹ نفر در این حمله کشته شدند که این تعداد شامل دو نیروی نظامی آمریکا، یک کارمند پنتاگون و یک پیمانکار نظامی آمریکایی میشد.
قبل از این حمله از سال ۲۰۱۵ تاکنون تنها دو عضو ارتش آمریکا در حین ماموریت در سوریه کشته شده بودند.
حدود ۵۰ نیروی آمریکایی برای کمک به نیروهای محلی برای مبارزه با داعش اکتبر ۲۰۱۵ در سوریه مستقر شدند، تعدادی که به تدریج تاکنون به ۲۰۰۰ نیرو رسیده است.
منبج همواره محل یک کشمکش استراتژیک بوده است که به طور ویژه طرفین این درگیریها نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا و ترکیه هستند که ترکیه به دلیل تروریست خواندن این نیروها، خواستار بیرون راندن آنها است.
از زمان اعلام خروج از سوی ترامپ نیروهای روسیه و سوریه به دعوت کردها که خواستار حمایت در مقابل ترکیه هستند، خود را برای گرفتن شهر آمده کردهاند.
منبج با وجود داشتن این ژئوپلتیک پیچیده، با این حال از تهدید داعش در امان بوده تا اینکه حمله روز چهارشنبه به وقوع پیوست.
این حمله همچنین ادعای ترامپ هنگام اعلام خروج نیروها مبنی بر شکست خوردن داعش را زیر سوال برد.
ترامپ در اولین واکنش عمومی خود به این حمله تسلیت خود را ابراز کرد اما سخنی از برنامه خروج نیروها به میان نیاورد.
ترامپ در پنتاگون در رونمایی از خطمشیهای جدید دفاع موشکی گفت: میخواهم عمیقترین تسلیت خود را به خانوادههای آمریکاییهای قهرمانی که دیروز در راه خدمت به کشور و از خودگذشتگی جان خود را فدا کردند ابراز کنم. آنها مردم گرانقدری هستند. ما هرگز فداکاری جاودان و نجیبانه آنها را فراموش نخواهیم کرد.
در این صحبتها مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که روند خروج نیروها در جریان است.
پنس گفت: خانواده آنها و نیروهای مسلح ما باید بدانند که فداکاریشان تنها اراده ما را برای بازگرداندن نیروها به خانه قویتر میکند. ما اینکار را به نحوی انجام میدهیم تا مطمئن شویم داعش هرگز نمیتواند دوباره اعمال شیطانی خود را انجام دهد و خلافت خونین خود را برپا سازد.
حامیان تصمیم ترامپ عنوان میکنند که این حمله نشان دهنده این است که چرا ما باید از سوریه خارج شویم -زیرا آنها در حال گشتزنی در منبج بودند با این حال عامل بمبگذاری نفوذ کرده است. به گفته آنها نیروهای دیگر از حالا به بعد میتوانند این وظیفه را انجام دهند.
سناتور رند پل، یک طرفدار سیاستهای انزواطلبانه که از تصمیم ترامپ در مورد سوریه حمایت میکند بعد از حمله و ملاقات با ترامپ هنگامی که در حال خروج از کاخ سفید بود گفت که ترامپ به برنامههایش از جمله خروج نیروها از افغانستان عمل میکند.
پل گفت: من به ترامپ برای گرفتن تصمیمی که تا کنون هیچ رئیس جمهوری در تاریخ نگرفته است بسیار افتخار میکنم، و این عمل به این معنا است که ما تاکنون در مناطق زیادی بودیم و او به طور واقعی به دنبال ایجاد یک تغییر است.
اما ترامپ با پاسخهای متفاوتی از سوی دیگر جمهوری خواهان کنگره مواجه شد.
جیمز اینهوف، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا، فردی که هفته گذشته پس از شرکت در یک نشست توجیهی خاطرنشان کرد که ترامپ با در نظر گرفتن گزینههای میدانی خروج نیروها را عملی میکند، گفت حمله چهارشنبه حادثهای است که معکوس کردن معادله از سمت ترامپ را میطلبد.
اینهوف گفت: این حادثه این را روشن کرد که چون شرایط میدانی میتواند تغییر کند، پس نظر ترامپ در خروج نیروها هم میتواند تغییر کند. قکر میکنم این حالت تراژیکترین حالتی بود که میتوانست نظر ما را تغییر دهد.
اینهوف افزود: من به شخصه باور دارم ترامپ باید این کار را انجام دهد.
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه که معمولا به عنوان یکی از متحدان ترامپ شناخته میشود در این تصمیم از مخالفان اصلی ترامپ بود. او گفت: امیدوارم رئیس جمهور در مورد اینکه در سوریه به کجا میرویم، بیشتر و عمیقتر فکر کند.
گراهام پنجشنبه گذشته برای صحبت در مورد سوریه با رهبران ترکیه به این کشور رفته بود.
جیم ریش، رئیس کمیته روابط خارجی سنا هنگامی که از او پرسیده شد که آیا حمله اخیر بر روند خروج نیروها تاثیری میگذارد یا خیر، پاسخ داد: این مسئله پیچیدهتر از این حرفها است.
ریش گفت: ما به حملات تروریسی در هر شرایط و مکانی بدون در نظر گرفتن اینکه نیروها کجا مستقر شدهاند پاسخ میدهیم. ما در همه جا سیاست خود را برای پاسخ به این حملات داریم و به آنها پاسخ خواهیم داد.
در همین حال دموکراتهایی که مخالف این تصمیم ترامپ هستند حادثه اخیر را نشان دهنده اشتباه بودن فرضیه ترامپ دانستند.
جک رید، سناتور دموکرات و عضو کمیته سرویسهای مسلح گفت: خروج برنامه ریزی شده نیروها یک اشتباه استراتژیک بود. فکر میکنم این حمله نشان میدهد که ما باید با دقت بیشتری به خروج ارزیابی شده دست بزنیم و قطعا اگر این کار قرار است انجام شود باید به صورت منسجمتری به وقوع بپوندد.
رید افزود: در حالی که داعش به هیچ بهانهای برای حمله نیاز ندارد، خروج ما این جمله آنها را تایید میکند که «شما میگویید ما باختهایم، ما هم نشانتان میدهیم».
تظاهرات زنان آمریکایی علیه ترامپ

وبسایت مشرق: هزاران زن در صدها شهر آمریکا و دیگر کشورهای جهان امروز شنبه برای سومین سال متوالی به خیابانها آمدند. این تظاهرات برای اولین بار دو سال قبل درست یک روز پس از مراسم سوگند ریاست جمهوری دونالد ترامپ در اعتراض به ورود وی به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ برگزار شد.












ترامپ: چرا داعش را به نفع ایران و روسیه میکشیم؟

- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در سخنانی شنبه شب بر پایه این ادعا که کشورش در حال نابود کردن گروه تروریستی داعش است، از اینکه این موضوع به نفع کشورهای ناهمسو با آمریکا از جمله ایران تمام میشود، انتقاد کرد.
ترامپ که در جمع خبرنگاران در کاخ سفید صحبت میکرد گفت: «داریم داعش را به نفع چه کسانی میکشیم؟ میدانید، داعش بزرگترین دشمن ایران و روسیه است. ما داریم داعش را به نفع کسانی میکشیم که لزوما با ما همسو نیستند، بگذارید اینطور بگویم. ما داخل سوریه رفتهایم و ظرف دو سال، ۹۹ درصد از خلافت ارضی این گروه را از بین بردهایم.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه ادعاهای خود اضافه کرد: «سوریه، پر از آشوب بود، ما به بشار اسد (رئیسجمهور سوریه) لطف بزرگی کردهایم و به این کشور (سوریه) لطف بزرگی کردهایم.»
ادعاهای ترامپ درباره مبارزه ائتلاف تحت رهبری آمریکا با داعش در سوریه در حالی مطرح شدهاند که اهمال ائتلاف در برابر داعش بارها با انتقاد مواجه شدهاند. ائتلاف ادعایی آمریکا برای مبارزه با داعش، چندین بار تا کنون به نفع داعش علیه نیروهای ارتش سوریه وارد عمل شده و مواضع ارتش را بمباران کرده است. در عراق، نیروهای آمریکایی خرداد ماه سال ۱۳۹۴ نظارهگر ورود کاروان داعش به شهر رمادی بودند و هیچ واکنشی از خود نشان ندادند.
ترامپ گفت: «باید از خودمان بپرسیم ما داریم داعش را به نفع روسیه، ایران، سوریه، عراق و بسیاری کشورهای دیگر میکشیم. در یک برهه زمانی بایستی نیروها را به خانه بازگرداند.»مقام مستعفی آمریکا: ترامپ به داعش جان دوباره میبخشدمنبع عراقی: آمریکاییها «گذرگاههای امنی برای داعش» ایجاد میکنندعملیات نجات داعش از زندان طالبان توسط نظامیان آمریکایی
نگاهی به کارنامه ۲ ساله ترامپ در کاخ سفید

عصر ایران - امروز دومین سالگرد به قدرت رسیدن «دونالد ترامپ» است.
۲ سال پیش در چنین روزی – ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷- او با اجرای مراسم تحلیف و سوگند ریاست جمهوری، راهی کاخ سفید شد و زمام امور را به دست گرفت و حالا دولت او – دولت چهارساله- به نیمه راه رسیده است.
طی ۲ سال گذشته ایالات متحده آمریکا و جهان به واسطه اقدامات و سیاستهای غالبا جنجالی و خبرساز ترامپ، شاهد اتفاقات بسیاری بوده که شمار زیادی از این اتفاقات اگر بیسابقه نبوده باشند، دستکم کمسابقه بودهاند.
خروج ایالات متحده آمریکا از بسیاری پیمانها و سازمانهای جهانی و منطقهای به بهانه تضاد عملکرد آنها با منافع ملی ایالات متحده آمریکا، از جمله مهمترین سیاستهای تجدید نظرطلبانه ترامپ طی ۲ سال گذشته بوده است. ترامپ طی ۲ سال گذشته در همه چیز و همه کس تجدید نظر کرده است و تلاش کرده در جهت خلاف مسیر سیاستهای دهههای گذشته آمریکا حرکت کند.
او با اعتماد بنفسی کاذب گونه طوری رفتار کرده که گویی پس از بیش از ۲ قرن از رهبری سفیهان و مجانین! بر ایالات متحده آمریکا، حالا یک مرد عاقل و همهکاره پا در کاخ سفید گذاشته که میخواهد با چوب جادوی تدابیر خاص خود! همه امور را ظرف مدت زمان کوتاهی درست و بهسامان کند.
امروز در حالی سومین سال دولت ترامپ آغاز میشود که تعطیلی موقت دولت فدرال آمریکا به واسطه اختلافات کاخ سفید و کنگره بر سر بودجه احداث دیوار مرزی مکزیک به رکورد تاریخی ۱ ماه نزدیک میشود؛ رکوردی بیسابقه که به آرشیو دیگر بیسابقههای دولت ترامپ افزوده شده است.
ترامپ با کنگره تحت اختیار دموکراتها (در انتخابات میاندورهای نوامبر گذشته، نیمی از کنگره که شامل مجلس نمایندگان آمریکا میشود تحت اختیار اکثریت دموکرات قرار گرفته است.) ۲ سال سختی را در پیش رو دارد که طلیعه آن با کوتاه نیامدن کنگره برای اختصاص بودجه برای دیوار مرزی با مکزیک، آغاز شده است.
البته او تا مقداری از تشدید این اختلافات سیاسی منفعت هم خواهد برد و طی ۲ سال پیش رو تا زمان انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری، بهانه کارشکنی و سنگ اندازی کنگره دموکرات را برای تحقق برنامهها و شعارهای انتخاباتی خود مطرح خواهد کرد.

با این حال هنوز معلوم نیست تشدید اختلافات سیاسی و دوقطبی شدن جامعه آمریکا به طور تمام و کمال به نفع ترامپ تمام شود، به ویژه آنکه پروندههای جنجالی همچون دخالت روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، همچنان باز بوده و ممکن است پای ترامپ دیر یا زود به این پرونده کشیده شود و در این صورت حتی احتمال استیضاح و برکناری او پیش از دوره قانونی ۴ ساله در میان است.
ترامپ در ۲ سال گذشته «برسرزبانترین» شخصیت بینالمللی بوده است و شاید اغراق نباشد اگر ادعا شود هیچ شخصیتی مثل او طی ۲ سال گذشته همه روزه در صدر اخبار جهانی قرار نداشته است.
او چهرهای جنجالی و خبرساز بوده است، رویدادی که به نظر میرسد غریزه «ابراز وجود» او را راضی میسازد و به او لذت میبخشد.
ترامپ چهرهای محبوب و منفور است و به نظر میرسد حالت سومی وجود ندارد، افکار عمومی در آمریکا و جهان یا از او خوششان میآید و یا از او متنفرند و منتظرند تا شر او از کاخ سفید کم شود.
او البته این هنر را دارد که وجه منفوریت خود را به «سوخت» چراغ محبوبیت خود تبدیل کند و از این منفوریت در جهت تهییج و تحبیب قلوب هواداران و دوستدارانش استفاده کند.
در آغاز سومین سال فعالیت دولت ترامپ و در حالی که قضاوتها درباره او کمتر حالت میانه دارد، به گمان بسیاری از ناظران امور، ترامپ در کلیت خود چالشی برای دموکراسی غربی بوده است؛ او از سویی متحدان سنتی واشنگتن را طی ۲ سال گذشته به شدت آزرده خاطر کرده و از آنها میلیاردها دلار پول طلب کرده است و از سوی دیگر تلاش کرده جایگاه ایالات متحده آمریکا را از داعیه رهبری جهان غرب به جایگاه «پیمانکاری» تنزل دهد؛ «پیمانکاری» که در ازای دریافت پول کار میکند و به قول معروف هر چقدر پول بدهید به همان میزان میتوانید از سرویس این پیمان کار استفاده کنید.
این وجه از ایالات متحده آمریکا البته وجهی تازه شناخته شده نیست و از دههها پیش نیز وجود داشته اما ترامپ پردهها را کنار زده و صراحت و شفافیت بیشتری به این وجه بخشیده است.
از نظر مخالفان ترامپ، صدماتی که او به دموکراسی آمریکایی زده بسیار زیاد است و نتایج زیانبار اقدامات و سیاستهای او تا سالهای سال دوام خواهد یافت. از این منظر مهمترین ضربهای که ترامپ به ایالات متحده آمریکا زده، تخریب وجهه این کشور است، کشوری که دستکم بعد از جنگ دوم جهانی داعیهدار رهبری به اصطلاح «جهان آزاد» بوده است.
تا آنجایی که به جمهوری اسلامی ایران مربوط میشود، خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از «برجام» و بازگرداندن دوباره تحریمهای یکجانبه آمریکا بر ضد ایران، مهمترین پیامد حضور ترامپ در کاخ سفید بوده است.
ترامپ یک جنگ همهجانبه اقتصادی و روانی و منطقهای را علیه جمهوری اسلامی ایران کلید زده است و شماری از تندروترین افراد را به مناصب کلیدی کابینه نشانده است که وجه اشتراک آنها دشمنی آشکار با جمهوری اسلامی ایران است.
«جان بولتون» و «مایک پمپئو» در صدر این لیست هستند که یکی از آنها در جایگاه کلیدی «مشاور امنیت ملی کابینه» و دیگری در جایگاه «وزارت امور خارجه» و رهبری دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا نشسته است.
ترامپ همزمان با این دو انتصاب طی یک سال گذشته شماری از افراد معتدل کابینه را از دوروبر خود تارانده است و کابینه ایالات متحده آمریکا در آغاز سومین سال دولت ترامپ، به زعم بسیاری از ناظران هیچ شباهتی به کابینه اول او ندارد.
در آغاز سومین سال فعالیت دولت ترامپ به نظر میرسد جنگ آمریکای ترامپ و جمهوری اسلامی ایران هم به نیمه راه رسیده باشد. در این جنگ مساله «زمان» و «دوام آوردن» تعیینکنندهترین فاکتورها هستند.
ترامپ در ظاهر امیدوار است تحریمهای همه جانبه او علیه ایران، در نهایت شاخ غول مقاومت ایران را شکسته و ایران را به شیوه تسلیمگونه به پای میز مذاکره بکشاند، در نقطه مقابل جمهوری اسلامی ایران نیز امیدوار است با استفاده موثر از شکافهای بینالمللی و تمشیت امور داخلی و خنثی کردن فشارهای تحریمی، دوام آورده و به آمریکای ترامپ ثابت کند که قادر به تسلیم ساختن ایران نیست؛ در صورت رسیدن به این نقطه و ثابت کردن تسلیمناپذیری ایران به آمریکای ترامپ، در آن وقت نشستن پشت میز مذاکره برای ایران حتی در مقابل آمریکای ترامپ هم چندان دشوار نخواهد بود.
پیشنهاد جدید ترامپ برای حل بحران تعطیلی دولت به دموکراتها

اعتمادآنلاین| رئیسجمهور آمریکا بامداد یکشنبه پیشنهادش را برای حل بحران تعطیلی بخشهای دولت و دیوار مرزهای جنوبی ارائه کرد.
بر اساس این گزارش، دونالد ترامپ که در کاخ سفید سخن میگفت، پیشنهاد کرد در مقابل تأمین بودجه ۵٫۷ میلیارد دلاری برای ساخت دیوار حائل در مرزهای جنوبی با مکزیک، با تمدید برنامه موسوم به «داکا» برای محافظت از مهاجرانی که در کودکی در آمریکا به دنیا آمدهاند موافقت خواهد کرد.
رئیس جمهور آمریکا بار دیگر با تاکید بر لزوم اجرای طرح مرزی اش، گفت: متاسفانه نظام مهاجرتی ما به شدت از هم پاشیده است. در طول سالهای طولانی بسیاری از روسای جمهور ما به این مسئله توجه نکرداند. نوعی بحران انسانی در مرزهای جنوبی ما در جریان است. هزاران کودک در مرزهای جنوبی ما هدف سوءاستفاده شبکههای قاچاق انسان قرار میگیرند.
این در حالی است که «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پیش از سخنرانی ترامپ اعلام کرد که این سخنرانی، پیشنهاد جدیدی به همراه ندارد و ترامپ همچنان بر خواستههای غیرمنطقی خود تاکید میکند.
منبع: مهر
دفاع مجدد ترامپ از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه


«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز شنبه از تصمیم خود برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه دفاع کرد.
این اظهارات رئیس جمهور آمریکا در حالی است که چند روز پیش در انفجاری در شهر منبج سوریه ۴ نظامی آمریکایی کشته شدند.
وی که در جمع خبرنگاران و در زمان ترک کاخ سفید صحبت میکرد، گفت: ما داعش را برای چه کسانی میکشیم؟ شما میدانید که بدترین دشمن روسیه، ایران و سوریه، داعش است. ما در حال کشتن داعش برای کسانی هستیم که ضرورتا همراه ما نیستند. بگذارید آن را به همین ترتیب قرار دهیم. ما به سوریه رفتیم و طی این دو سال قلمروی خلیفه را تا حدود ۹۹ درصد کاهش دادیم.
ترامپ در ماه دسامبر اعلام کرد که قصد دارد نیروهای آمریکایی در سوریه را که تقریبا ۲ هزار نفر هستند خارج کند اقدامی که با مخالفت سناتورهای آمریکایی و برخی کشورهای منطقه مواجه شد.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه با تاکید بر بازگرداندن نیروهای آمریکایی به خانه، افزود: سوریه در آشفتگی بود. ما برای اسد منفعت بزرگی انجام دادیم.
وی که در مسیر رفتن به پایگاه هوایی دوور در دلاور بود تا با خانواده ۴ نظامی آمریکایی کشته شده در سوریه دیدار کند، گفت: صحبت کردن با این خانوادهها سختترین چیزی است که من باید به عنوان رئیس جمهور انجام دهم. شما باید از خود بپرسید، ما در حال کشتن داعش برای روسیه، برای ایران، برای سوریه، برای عراق و برای بسیاری جاهای دیگر هستیم. در برخی نقاط ما میخواهیم که مردم خود را به خانه بازگردانیم.
ترامپ بار دیگر بر ساخت دیوار مرزی با مکزیک تاکید کرد

به گزارش خبرنگار ایرنا، دونالد ترامپ عصر شنبه در سخنرانی فوق العادهای که برای بحران خود ساخته درباره دیوار مرزی سخن میگفت، از رئیسان جمهوری پیشین خود انتقاد کرد و گفت: نظام مهاجرتی ما در دهههای گذشته معیوب بوده است. هیچ رئیس جمهوری کار درستی انجام نداد و الان نتایج آن را میبینیم.
وی با بیان اینکه در مرزهای جنوبی آمریکا بحران بشری و امنیتی وجود دارد که نیازمند اقدام فوری است، افزود: کودکان بسیاری توسط قاچاقچیان انسان مورد سوء استفاده قرار میگیرند و از هر سه زن، یک نفر هدف تجاوز جنسی واقع میشود. تقریبا هر روز ۵۰ مهاجر به بخشهای رسیدگی فوری منتقل میشوند.
رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به بحران مواد مخدر در آمریکا که سالانه حدود ۷۰۰ میلیون دلار هزینه دارد و شهروندان زیادی را به کام مرگ میفرستد، اظهارکرد: سطح درآمدها با مهاجرت غیرقانونی کاهش مییابد و فقدان کنترل درست مرزها راهی برای ورود خلافکاران به آمریکا است.
ترامپ تاکید کرد: من در دوران مبارزات انتخاباتی وعده دادم که این مساله را حل کنم و بر تحقق آن ایستادهام. این مشکلات حل میشود اما شرط آن داشتن شهامت سیاسی است. همه در واشنگتن باید متحد و از دو حزب به هم نزدیک شوند.
وی با بیان اینکه اکنون زمان غلبه بر ترس است تا به یک تفاهم برسیم، تصریح کرد: به استناد اطلاعات متخصصان امنیت داخلی، بحران انسانی در مرزها به یک تراژدی تبدیل شده است. من با بسیاری از دمکراتها صحبت وسعی کردم در برنامه خود نظرات آنها را هم لحاظ کنم.
رئیس جمهوری نظری که میگوید دیوارها امنیت آفرین نیستند را نظرات چپگرایانه دانست و با تاکید بر اینکه دیوارها هرگز غیرقانونی نیست، گفت: در این پیشنهاد، ۸۰۰ میلیون دلار برای کمک انسانی، ۸۰۵ میلیون دلار برای جلوگیری از ورود مواد مخدر، به کارگیری ۲ هزار نیروی امنیتی و ۷۵ قاضی در امر مهاجرت تا به ۹۰۰ هزار درخواست رسیدگی کنند؛ در نظر گرفته شده است.
ترامپ با تاکید بر اینکه سوء استفاده از کودکان باید متوقف شود و مهاجران میتوانند از این پس از کشور خود درخواست مهاجرت بدهند، بار دیگر خواستار اختصاص بودجه ۵٫۷ میلیارد دلاری برای دیوار مرزی شد.
وی در پاسخ به این نظر که این دیوار آثار زیست محیطی دارد، اظهار کرد: این یک حصار فولادی است که از دو طرف قابل مشاهده است. الان ۱۱۵ مایل در حال ساخت است و برای سال ۲۰۱۹ میخواهیم ۲۳۰ مایل دیگر را بسازیم.
رئیس جمهوری آمریکا خاطرنشان کرد: با این دیوار، معضل مواد مخدر کاهش مییابد و تبهکاران نمیتوانند به آسانی وارد آمریکا شوند. یک حصار فولادی میتواند جلوی مهاجرت غیرقانونی را بگیرد.
ترامپ در یک چرخش مشهود که ناشی از روحیه معامله گرانه وی است، قانون موسوم به داکا را به میان کشید و گفت: ما به فرزندان مهاجران غیرقانونی موسوم به داکا در دو بازه سه ساله اجازه اقامت میدهیم. کنگره در این مدت میتواند قانون مهاجرتی را اصلاح کند.
ترامپ پیش از این خواستار لغو قانون داکا و سلب تابعیت فرزندان مهاجران غیرقانونی در آمریکا شده بود. این قانون در دوره باراک اوباما برای حل بحران اقامت غیرقانونی و طولانی مدت این افراد در آمریکا تصویب شده بود.
وی خواستار تفاهم دمکراتها بر سر این پیشنهاد شد تا به این ترتیب با تصویب بودجه درخواستی وی، به تعطیلی بخشی از دولت پایان دهند.
رئیس جمهوری آمریکا به دنبال اختلاف با دمکراتها بر سر بودجه دیوار مرزی، بخشی از دولت را تعطیل کرد که اکنون بیست و هشتمین روز خود را سپری میکند.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پیش از این سخنرانی ترامپ اعلام کرد که این سخنرانی، پیشنهاد جدیدی ندارد و ترامپ همچنان بر خواستههای غیر منطقی خود تاکید میکند.
به دنبال برگزاری انتخابات میان دورهای کنگره در ۱۵ آبان، دمکراتها در مجلس نمایندگان توانستند اکثریت را به دست آورند و پیش بینیها حاکی از افزایش اختلافات میان کنگره و کاخ سفید بود.
اروپام*۱۴۲۹
دوراهی دموکراتها برای ترامپ؛ استعفا یا استیضاح

البته این مبحث پیشتر هم مطرح شده بود اما آنچه در بحثهای اخیر جنجالی شده، این است که کوهن احتمالا از ترامپ دستور گرفته و اگر ثابت شود چنین مسالهای صحت دارد، رئیسجمهوری آمریکا در مخمصهای بزرگ گیر افتاده است. به گزارش سیانان، سایت بازفید نیوز، اخیرا در گزارشی نوشته است که تیم رابرت مولر روی موضوعی کار میکند که در آن پای رئیسجمهوری در دروغ گفتن کوهن به کنگره به میان آمده است. کوهن اذعان کرده است که به دستور ترامپ به کنگره دروغ گفته است. دموکراتها خواستار بررسی این موضوع شدهاند. بازفید با ارجاع به دو مقام آمریکایی درگیر در تحقیقات درباره ترامپ، که هویتشان فاش نشده، نوشته که کوهن به دستور ترامپ درباره برنامه ساخت برجی در مسکو به کنگره آمریکا دروغ گفته است.
این گزارش همچنین میگوید که دونالد ترامپ موافقت کرده بود برنامه سفر به روسیه، در جریان کارزار انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، انجام شود. بر این مبنا ترامپ میخواسته در آن سفر ادعا شده، دیداری با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه داشته باشد و مذاکرات ساخت برج در مسکو را شروع کند. ترامپ یا کاخ سفید هنوز واکنشی به گزارش بازفید نشان ندادهاند اما او پیش از این تاکید کرده است که هرگز از وکیل سابق خود نخواسته کاری خلاف قانون بکند.
آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که ادعاهای مطرحشده در گزارش بازفید باید رسیدگی شود. او تصریح کرد: «ادعای اینکه ممکن است رئیسجمهور آمریکا کسی را به شهادت دروغ در کمیته ما واداشته باشد تا بر روابط تجاری خود با روسیه سرپوش بگذارد، یکی از جدیدترین ادعاهایی است که تاکنون در این پرونده مطرح شده است.»
پیش از این هم برخی رویدادها یا برخی گزارشهای رسانهها به احتمال اخلال در روند قضایی از سوی دونالد ترامپ تعبیر شده است. اخراج جیمز کومی، رئیس سابق پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) یکی از جنجالیترین موارد بود. بهتازگی گزارش شده است که پس از اخراج کومی، افبیآی این احتمال را بررسی کرد که دونالد ترامپ مخفیانه برای تامین نظر دولت روسیه فعالیت میکرده است. کاخ سفید بهشدت این اتهام را رد میکند. رابرت مولر، بازرس ویژه تحقیقات درباره مداخله روسیه در انتخابات آمریکا، از جمله همکاری احتمالی ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ و روسیه، بهتازگی پل مانافورت، رئیس سابق ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ را متهم کرد که با یک وابسته دولت روسیه همکاری کرده حتی پس از آنکه علیه او اعلام جرم شد. در این زمینه رسانههای آمریکایی میگویند روز جمعه در دیوان عالی آمریکا به مسالهای در ارتباط با تحقیقات مولر رسیدگی شده، اما جزئیات آنچه در این دیوان مطرح است گزارش نشده است.
به گزارش سیانان همسر سرپرست وزیر دادگستری آمریکا بهتازگی به خبرنگاری گفته است که تحقیقات بازرس مولر درحال خاتمه یافتن است. ویلیام بار، نامزد پیشنهادی ترامپ برای وزارت دادگستری اخیرا گفته است که سعی میکند تا جای ممکن بخشهایی از گزارش مولر را، که ملاحظه امنیتی ندارند، برای عموم منتشر کند. برخی رسانههای آمریکایی چنین تعبیر کردهاند که شاید ویلیام بار بخواهد مانع از آن شود که بخشهای مهمی از گزارش مولر منتشر شود. چندی پیش مایکل کوهن اعتراف کرد که در مورد پایان پروژه برج مسکو به کنگره دروغ گفته است. این دروغ از آنجایی مهم میشود که تیم ترامپ بهدنبال ساخت یک پروژه عظیم در مسکو بوده و این امر با نامزدی رسمی وی از سوی جمهوریخواهان همزمان شده بود. نکته پنهان پرونده این است که ترامپ برای پیشبرد این پروژه میلیاردیاش نیاز به ارتباط با مقامات کرملین داشته و همین امر موجب شده است برخی احتمال تبانی بین ترامپ و پوتین را مطرح کنند.
روزنامه نیویورکتایمز در این ارتباط مینویسد: این ادعا یکی از مهمترین مسائل مطرح شده در پرونده دخالت روسیه در انتخابات آمریکا است. اگر چنین مسالهای ثابت شود در واقع ترامپ قصد داشته تا مانع تحقق عدالت شود و این جرم بزرگی در ایالاتمتحده بهحساب میآید. وکلای ترامپ در ارتباط با گزارش بازفید واکنش شدیدی نشان دادند و آن را خیالپردازی خواندند.
سارا هاکبی سندرز، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید نیز در واکنش به این گزارش گفت: «این گزارش را میتوان در دو کلمه خلاصه کرد: «گزارش اشتباه». بازفید اما اصرار دارد که گزارشش درست و دقیق است و از منابع معتبری این اطلاعات را به دست آورده است. بن اسمیت سردبیر این سایت در یک توییت نوشت: «ما پای گزارش خود ایستادهایم و منابعی که به ما این اطلاعات را دادهاند موثق هستند.» نیویورکتایمز البته گفته که بهطور مستقل نمیتواند گزارش بازفید را مورد تایید قرار دهد. یکی از منابع مطلع با این پرونده به نیویورکتایمز گفت: بعید میداند کوهن گفته باشد که تحت فشار ترامپ به کنگره شهادت دروغ داده است.
با این حال دموکراتها بر این باورند که اگر ترامپ به کوهن دستور خاصی داده باشد تا به کنگره دروغ بگوید، دو راه بیشتر ندارد: «استعفا یا استیضاح.» در این ارتباط خواکین کاسترو، یکی از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان از تگزاس در توییتی نوشت: اگر داستان بازفید حقیقت داشته باشد ترامپ باید استیضاح شود یا اینکه خود کنارهگیری کند. ترامپ اما در واکنش به گزارش بازفید توییتهای متفاوتی منتشر کرد. در یکی از آنها در ارتباط با استیضاح خودش نوشت: «اقتصاد ما در بهترین شرایط است. نرخ بیکاری در ۵۰ سال اخیر به کمترین حد خود رسیده و بازار سهام آماده یک رکوردشکنی دیگر است، اما چیزی که دیروز شنیدم این است که براساس داستانی جعلی بهدنبال استیضاح هستند. شما باید منتظر سقوط بازار سهام باشید. حالا ترامپ را استیضاح کنید.»
سناتور مارک وارنر از ویرجینیا، یکی از اعضای ارشد دموکراتها در کمیته اطلاعات سنا به خبرنگاران گفت که انتظار دارد مایکل کوهن اوایل ماه فوریه در سنا حاضر شود و مجددا شهادت دهد. هنوز حضور مجدد کوهن در سنا برای ادای شهادت دوباره، در هالهای از ابهام قرار دارد. این گزارش اوضاع هرجومرجگونه کاخ سفید را شدت بخشید. در این شرایط زمزمههای تحقیق درخصوص اخراج جیمز کومی بالا گرفته است. هر دو موضوع مطرح شده در هفته گذشته با یک اتهام دنبال میشود: «ممانعت رئیسجمهوری برای تحقق عدالت.» گفته میشود اخراج جیمز کومی از افبیآی تنها به این دلیل صورت گرفته که تیم وی بهدنبال ارتباط مخفی پوتین و ترامپ با یکدیگر بوده است.
