بازماندگان دریافت بسته حمایتی تامین اجتماعی منتظر نباشند؟
آبانماه امسال مجلس طرحی تصویب کرد که به بخشی از بیمهشدگان تامین اجتماعی، بسته حمایتی تعلق بگیرد. این طرح در روزهای اخیر اجرا شد اما اعتراض عدهای که خود را واجد شرایط دریافت این کمکهزینه میدانستند در پی داشت. به دلیل مشکلاتی که در شناخت جامعه هدف وجود داشته، سلمان خدادادی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، ادامه اجرای این طرح را منوط به بررسی بیشتر دانست. همچنین هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران گفت، کارگرانی که بسته حمایتی را دریافت نکردهاند می توانند از راه تماس با شماره 1420 از علت عدم واریز آن مطلع شوند. گفته شده تا پایان سال مشمولان یک بار دیگر نیز این بسته را دریافت خواهند نمود.
سایت خبری۶ میلیون کارگر فاقد بیمه بسته حمایتی نگرفتند

هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در گفت وگوبا خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره آن دسته از کارگرانی که تمام شرایط را دارند اما بسته حمایتی دریافت نکردهاند گفت: بخش عظیمی از کارگرانی که بیمه تأمین اجتماعی دارند بسته حمایتی را دریافت کردهاند اما در میان آنها کارگرانی هستند که بسته حمایتی دولت را دریافت نکردهاند. این دسته از کارگران باید با تلفن ۱۴۲۰ تماس بگیرند و دلیل عدم واریز را جویا شوند.
وی با اشاره به اینکه به جز کارگران مشمول قانون کار، کارگران فصلی و ساختمانی هم که فاقد بیمه هستند باید شناسایی و مشمول دریافت بسته حمایت غذایی شوند افزود: شش میلیون کارگر در کشور فاقدفعالیت میکنند. حتی اگر بگوییم که شش میلیون کارگر در کشور کارگر نیستند، حتما حدود سه میلیون نفر در کشور فاقد بیمه و در کارگاههای زیرپلهای مشغول به کارند یا به مشاغل کاذب روی آوردهاند که برای دریافت سبدکالا، نیازمند شناسایی هستند.
دبیرکل کانون عالی انجمن صنفی کارگران بیان کرد: وزارت کار به جای ادارات و سازمانهای بهزیستی، میتواند در قالب بخشنامهای اعلام کند که کارگران فاقد بیمه به انجمنهای صنفی و تشکلهای کارگری استان محل سکونت خود مراجعه و نسبت به معرفی و ثبت نام برای دریافت بسته حمایتی اقدام کنند. این کار با توجه به تعداد کارگران فاقد بیمه هر استان، در سریعترین زمان ممکن صورت میپذیرد و اطلاعات دریافتی کارگران در اختیار وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی قرار میگیرد.
ابوی گفت: چند سال پیش هم سامانهای را به منظور ثبتنام و شناسایی کارگران فاقد بیمه اعلام کردیم تا برای چنین روزهایی بتوانیم کارگران را معرفی کنیم. در حال حاضر نیز سامانه سنای قوه قضاییه با چنین رویکردی ایجاد شده و افراد قبل از تشکیل پرونده و یا دریافت هرنوع وامی به این سامانه مراجعه میکنند تا یک بانک اطلاعاتی مشخص از افراد تشکیل شود.
مشکلات توزیع بسته حمایتی برطرف میشود

به گزارش خبرنگار مهر، سلمان خدادادی پیش از ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید از مجموعه شیرین دارو در جمع خبرنگاران تاکید کرد: دولت تا پایان سال جاری یک مرتبه دیگر بسته حمایتی را ارائه خواهد داد.
وی ادامه داد: در مرتبه اول مشکلاتی مربوط به عدم مشخص شدن کامل جامعه هدف وجود داشت که در این خصوص جلسات مختلفی برگزار شده و به زودی این مشکلات برطرف میشود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کمیسیون اجتماعی توجه ویژهای به بازنشستگان دارد، گفت: طبق مصوبه موجود تمامی خدماتی که به کارمندان ارائه میشود باید به بازنشستگان نیز ارائه گردد و بیمه تکمیلی نیز به ۳۰ میلیون تومان رسید.
خدادادی تاکید کرد: در موضوع کارگری نیز دولت ۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته بوده که با تلاش کمیسیون اجتماعی و مجلس به ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
وی یادآور شد: رفع مشکلات کارگری در برنامه ششم توسعه مد نظر مجلس قرار دارد که به طور حتم تمامی تلاش خود را به کار خواهیم بست.
سوت پایان توزیع بسته حمایتی ناتمام دولت!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، در روزهای ابتدایی آبان ماه بسته حمایتی دولت از خانوارهای کم درآمد در جلسه هیئت وزیران مورد بررسی و تایید نهایی قرار گرفت و طبق اطلاعیه وزارت رفاه اولین مرحله اجرای طرح حمایت غذایی از اقشار کم درآمد جامعه، از دوشنبه ۲۱ آبان ماه عملیاتی شد.
به این ترتیب، مددجویان کمیته امداد، بهزیستی، تامین اجتماعی، بازنشستگان کشوری و لشکری، بازنشستگان صندوق فولاد و مستمریبگیران بنیاد شهید و سایر اقشار از جمله گروههای دریافت کننده بسته حمایتی شدند.
در این مصوبه تاکید شد که همه کارکنان دولت براساس این مصوبه چه رسمی، پیمانی (براساس حکم کارگزینی)، قراردادی یا شرکتی باشند (براساس قرارداد) چنانچه قید شده باشد که زیر ۳ میلیون تومان حقوق میگیرند مشمول این طرح میشوند.
براساس سیاست جبرانی دولت، تمام بیمه شدگان تامین اجتماعی در زمره دریافت کنندگان بسته حمایتی هستند و فرقی نمیکند که قراردادی باشند یا رسمی، فقط کافی است حقوقشان زیر ۳ میلیون تومان باشد. البته فقط به سرپرست خانوار تعلق میگیرد و به حساب یارانهشان واریز میشود پس به دونفر بیمه شده در یک خانوار ۲ بار بسته داده نمیشود. لذا از ۱۳ میلیون بیمه شده ممکن است به نصف افراد تعلق گیرد و سایر افراد خانواده در سایر گروهها مشمول دریافت بسته شوند.
همچنین این اطلاعات براساس ساختار خانوار هدفمندی یارانهها انجام شد.
مرحله اول واریزی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بود که در زمان معین انجام شد. در این طرح به ازای هر خانوار و بر حسب بعد خانوار از ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، کارت یارانه سرپرست خانوار شارژ شد. این خانوارها میتوانستند با مراجعه به فروشگاههای طرف قرارداد طرح، اقدام به خرید اقلام متنوع مواد غذایی مورد نیاز خود کنند.
کالاهای هدف این طرح شامل مواد غذایی نظیر گوشت، مرغ، برنج، حبوبات، روغن و سایر مواد خوراکی مورد نیاز خانوارها بود و فروشگاه رفاه، فروشگاه اتکا، فروشگاه افق کوروش، فروشگاه هفت، فروشگاه امکان، فروشگاه اسکاد، فروشگاه فرهنگیان، فروشگاه جانبو، تعاونی مصرف محلی، تعاونی روستایی کشور فروشگاههای طرف قرارداد بودند.
مرحله دوم برای کارمندان دولت بود که برای از آنها از جمله آموزش و پرورش به درستی اعمال شد.
پس از آن چندی با تاخیر، بسته حمایتی بازنشستگان نیز به حساب مستمریشان واریز شداما بسته کارگران و شاغلان تامین اجتماعی با اما و اگر مواجه شد.

اما و اگرهایی که بیشتر منوط به تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه شد.
به همین دلیل پس از کش و مکش فراوان، سازمان برنامه، ۱۴۵۰میلیارد تومان برای واریز بسته حمایتی کارگران مشمول تأمین اجتماعی اقدام کرد و مسئولان سازمان تامین اجتماعی ظرف ۲ تا ۳ روز واریزها را آغاز کردند.
طی این مدت، شمار بیمه شدگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی طبق اعلام مسئولان، به ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر رسید و قرار بود عملیات واریز این مبالغ از سوی ۲۸ بانک عامل انجام شود که تا شب گذشته برای چهار میلیون و ۶۵۳ هزار و ۲۵۳ بیمه شده انجام شد و طبق گفته معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی با حل مشکل بانک ملی، شب گذشته نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر باقی مانده نیز مبالغ حمایتی را دریافت کردند و به این ترتیب عملیات واریز به اتمام رسید.
رحیم اردلان، معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی در این باره میگوید: آمار افرادی که اطلاعاتشان را در اختیار داشتیم شش میلیون و ۱۵۰ هزار نفر بودند که از طریق سازمان هدفمندی یارانهها، شماره حسابشان در اختیار ما قرار گرفته بود که عینا به بانکها اعلام کردیم.
وی معتقد است: اگر شخصی احساس کرد مشمول دریافت بسته است یعنی سابقه بیمه پردازی طی هفت ماه گذشته داشت و دریافتیاش زیر سه میلیون تومان است اما بسته به حسابش واریز نشده، میتواند علت را از طریق تلفن گویای ۱۴۲۰ جویا شود و موارد را گزارش دهد، البته قرار بود که وزارت رفاه سامانه#۴*۴* را فعال کند که آن هم باید طی امروز و فردا فعال شود؛ البته اطلاع دقیقی در این باره ندارم و وزارت تعاون باید در این زمینه پاسخگو باشد.
اردلان میگوید: اگر امکان حل مشکل باشد حل میکنیم ما در حال جمعآوری این مسائل هستیم و به وزارت رفاه مسائل را انتقال خواهیم داد و قطعاً آنها هم با سازمان هدفمندی یارانهها مشکلات را در جریان میگذارند که این طیف از مردم دریافت نکردهاند اگر امکان تأمین مجدد باشد اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی ادامه میدهد: آخرین لیستی که به ما داده بودند از تاریخ اول فروردین ۹۷ تا پایان مهر ۹۷ بوده که تا آن زمان افرادی که بیمه شده بودند اسمشان به ما داده شده حالا چنانچه افرادی هستند که شرایط دریافت بسته را دارند ولی دریافت نکردهاند با ۱۴۲۰ تماس بگیرند ما بررسی میکنیم.
این درحالی است که شماره تماس ۱۴۲۰ ظرف ۷۲ ساعت گذشته به دلیل تماس های فراوان،در دسترس نیست و در نتیجه جوابگوی سوالات مردمی نمی تواند باشد.
حال باید منتظر باشیم تا ببینیم به گلایه مشمولان تامین اجتماعی در گام سوم بسته حمایتی چگونه پاسخ داده خواهد شد.
گام چهارم برای گروه دیگر اقشار خواهد بود که شامل خانوارهای با درآمد ماهانه کمتر از ۳۰ میلیون ریال در گروههای کارگران ساختمانی، قالیبافان و شاغلان صنایع دستی، مشاغل آزاد و خویشفرمایان، رانندگان بینشهری و درونشهری، زنبورداران، کارگران باربر، شاغلان کسب و کارهای خانگی، کارگران کارگاههای متفرقه، عشایر و روستاییان، دریافت کنندگان بیمه بیکاری و دیگر گروههای مشمول که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی میشوند.
البته در این بین بسته حمایتی به برخی از مشمولان گروه چهارم مانند بیمه شدگان عشایر و روستاییان داده شده است.
انتهای پیام/
پاسخ تامین اجتماعی به برخی اعتراضات و پرسشها درباره «بسته حمایتی»

به گزارش اصلاحات پرس، در روز دوم آبان ماه بسته حمایتی دولت از خانوارهای کم درآمد در جلسه هیئت وزیران مورد بررسی و تایید نهایی قرار گرفت و طبق اطلاعیه وزارت رفاه اولین مرحله اجرای «طرح حمایت غذایی از اقشار کم درآمد جامعه»، از دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۷ عملیاتی شد.
مرحله اول این طرح شامل مددجویان و مشمولین کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور بود. دراین طرح به ازای هر خانوار و بر حسب بعد خانوار از ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، کارت یارانه سرپرست خانوار شارژ شد. این خانوارها میتوانستند با مراجعه به فروشگاههای طرف قرارداد طرح، اقدام به خرید اقلام متنوع مواد غذایی مورد نیاز خود کنند.
کالاهای هدف این طرح شامل مواد غذایی نظیر گوشت، مرغ، برنج، حبوبات، روغن و سایر مواد خوراکی مورد نیاز خانوارها بود و فروشگاه رفاه، فروشگاه اتکا، فروشگاه افق کوروش، فروشگاه هفت، فروشگاه امکان، فروشگاه اسکاد، فروشگاه فرهنگیان، فروشگاه جانبو، تعاونی مصرف محلی، تعاونی روستایی کشور فروشگاههای طرف قرارداد بودند.
گروه دوم مشمولان بسته حمایتی کارکنان دولت بودند. در اواخر آبان ماه سال جاری بخشنامهای از سوی نوبخت -رئیس سازمان برنامه و بودجه- به دستگاههای اجرایی ملی و استانی که حقوق و فوقالعادههای آنها از محل بودجه عمومی دولت پرداخت میشود ابلاغ و در آن تاکید شد که در راستای اجرای مصوبه دولت در رابطه با کمک جبرانی به کارکنان رسمی، پیمانی، قراردادی و شرکتی که مجموع پرداختی ماهیانه به هر یک از آنها کمتر از سه میلیون تومان است، تا مبلغ ۲۰۰ هزار تومان از طریق حسابهای بانکی مرتبط با حقوق و مزایای کارکنان مشمول واریز شود.
در آذر ماه؛ بازنشستگان تامین اجتماعی نیز بسته حمایتی دولت را دریافت کردند.
گروه بعدی که واریز بسته حمایتی آنها از ابتدای هفته جاری و از ۲۹ دی ماه شروع شده است بیمه شدگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند که طبق اعلام مسئولان تامین اجتماعی شمار آنها به شش میلیون و ۱۵۰ هزار نفر میرسد.
قرار بود عملیات واریز این مبالغ از سوی ۲۸ بانک عامل انجام شود که تا شب گذشته برای چهار میلیون و ۶۵۳ هزار و ۲۵۳ بیمه شده انجام شده بود و طبق گفته معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی با حل مشکل بانک ملی، شب گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر باقی مانده نیز مبالغ حمایتی را دریافت کردند و به این ترتیب عملیات واریز به اتمام رسید.
رحیم اردلان، معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به برخی پرسشهای مردم از جمله اینکه آن دسته از بیمه شدگان که از آنها شماره حسابی ندارید باید چه کنند؟ اظهار کرد: آمار افرادی که اطلاعاتشان را در اختیار داشتیم شش میلیون و ۱۵۰ هزار نفر بودند که از طریق سازمان هدفمندی یارانهها، شماره حسابشان در اختیار ما قرار گرفته بود که عینا به بانکها اعلام کردیم.
وی افزود: اگر شخصی احساس کرد مشمول دریافت بسته است یعنی سابقه بیمه پردازی طی هفت ماه گذشته داشت و دریافتیاش زیر سه میلیون تومان است اما بسته به حسابش واریز نشده، میتواند علت را از طریق تلفن گویای ۱۴۲۰ جویا شود و موارد را گزارش دهد، البته قرار بود که وزارت رفاه سامانه#۴*۴* را فعال کند که آن هم باید طی امروز و فردا فعال شود؛ البته اطلاع دقیقی در این باره ندارم و وزارت تعاون باید در این زمینه پاسخگو باشد.
اردلان همچنین درباره اینکه آیا بستهها مشمول زنان بیمه شدهای که همسرشان شغل آزاد دارد میشود؟ اظهارکرد: بله. اگر زن بیمه شده سرپرست خانوار باشد این مبلغ به حساب خودش و اگر سرپرست نباشد به حساب همسر و سرپرست خانوارش واریز میشود حتی اگر همسر وی بیمه شده نباشد.
وی درباره دختران کارمند مجرد که تنها فرد بیمه شده خانه خود هستند نیز گفت: بسته به این بیمه شدگان نیز تعلق میگیرد و به حساب سرپرست خانوارشان واریز میشود.
معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی درباره بیمهشدگان سازمانها نیز اظهارکرد: تفاوتی نمیکند بیمه شده متعلق به کجا باشد، فقط باید دریافتی زیر سه میلیون داشته باشد و از اول فروردین تا آخر مهر ۹۷ سابقه بیمهای داشته باشد.
اردلان درباره زوجهای جوانی که هر دو بیمه شدهاند ولی حساب یارانهشان را از خانواده خود جدا نکردهاند نیز گفت: این مبلغ به حساب سرپرستشان واریز میشود.
به گزارش ایسنا، پیش از این اعلام شده بود این بسته حمایتی برای خانوارهای یک نفره یک میلیون ریال، دو نفره یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، سه نفره دو میلیون ریال، چهار نفره دو میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و پنج نفره به بالا سه میلیون ریال است. در حالی که کامنتهای مردمی حاکی از عدم انطباق مبالغ واریزی با ارقام اعلام شده دارد. به عنوان مثال مخاطبان ایسنا در کامنتهایی نوشتهاند: «سلام برای من ۸۰ تومن واریز شده جریان چطوره؟»، «بنده بسته حمایتی را کامل دریافت نکردم، سرپرست خانوار۳نفره هستم، مبلغ۱۰۰ هزارتومن برایم واریزکردن، چرا؟».
همچنین با وجود آنکه مشمولان فهرست سازمان تامین اجتماعی مبالغ حمایتی را دریافت کردهاند هنوز برخی بیمهشدگان نسبت به عدم پرداخت این مبلغ معترضاند و از آنجا که تلفن گویای ۱۴۲۰ سازمان تامین اجتماعی با حجم زیادی از تماسهای مردمی روبرو شده نمیتواند پاسخگوی همه بیمهشدگان باشد. همچنین سامانه موبایلی #۴*۴* که قرار بود از روز دوشنبه برای کسب اطلاع از دلیل عدم دریافت بسته حمایتی از سوی بیمه شدگان فعال شود همچنان در دسترس نیست.
منبع: ایسنا
واکنش مردم به واریز ناقص بسته حمایتی "تأمین اجتماعی

- اخبار اجتماعی -
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرایند توزیع بستههای حمایتی یکی از مهمترین موضوعات خبری در طی هفتههای گذشته محسوب میشود و بسیاری از مردم پیگیر اخبار این حوزه بودند که در همین رابطه نیز بسیاری از هموطنان با برقراری تماس و یا از طریق کامنت در انتهای اخبار بستههای حمایتی مطالبی را در این خصوص مطرح کردهاند.
اگرچه رحیم اردلان معاون اداری مالی سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اعلام کرده است که تمام افراد مشمول، رقم ریالی بسته حمایت غذایی خود را دریافت کردند اما بسیاری از هموطنان بیان داشتند که تا این لحظه هنوز این رقم را در حساب خود دریافت نکردهاند.
جدای از انتقادات نسبت به نحوه احراز مشمولان بسته حمایتی، فعال نشدن سامانه پیامکی و تلفنی مربوط به تأمین اجتماعی و وزارت کار، ابهام درباره مشاغلی مانند تاکسیرانها که بیمهشده تأمین اجتماعی هستند اما حقوق ثابت ندارند، عمده انتقادات مربوط به این است که بسیاری از مشمولان از دریافت بسته محروم ماندند.
برهمین اساس تعدادی از کامنتهای افرادی که به هر نحوی هنوز بسته حمایتی خود را دریافت نکردند حکایت از آن دارد که پیگیری آن از طریق شماره تماس ۱۴۲۰ نتیجه نداده است و نیاز است مسئولان حوزه رفاهی دولت پیگیری این موضوع باشند.سامانههای غیرفعال و سکوت مسئولان درباره مشمولانی که بسته حمایتی نگرفتندملاک سازمان تأمین اجتماعی برای تشخیص مشمولان بسته حمایتی چه بود؟برخی از کامنتهای هموطنان عبارتند از:
رها: لطفا درمورد افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی مجردی که با خانواده زندگی میکنند و سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه نیست بفرمایید چطور میتوانیم سبد حمایتی را دریافت دارند؟
نسرین: تکلیف ماها پس چیه که پول نریختن به حسابمون؟ چطورپیگیری کنیم؟ یه کد دادین که غیرفعاله، شماره سامانه هم اشغاله؟
مجید: ما حقوقمون یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تومنه که تا امروز دوشنبه هیچی برامون نریختن.
محمدرضا: توجه ریاست محترم جمهوری را به شعارها و وعدههای تبلیغاتیشان جلب میکنم و خوب است یک بار وعدهها و سخنان ریاست محترم جمهور و معاون اول ایشان بازنشر شود
سید: تکلیف آن عده از مردم که عضو هیچ بیمه و نهادی نیستند و درآمد کمتر دارن چه میشود.
ناشناس: سلام. کارمندان وزارت بهداشت که زیر۳ میلیون حقوق میگیرند و بیمه تامین اجتماعی هستند پس چرا سبد کالا دریافت نکردند؟
ناشناس: من که تازه بیمه شدم چیکار کنم؟ سرپرست خانوار هم هستم. تا حالا کار نداشتم, بعد از مدتها یه کاری پیدا کردم. اما هنوز سبد حمایتی دریافت نکردم.
علی خاقانی: وقتی کد دستوری رو میزنیم مینویسد کد غیر فعال یعنی چی تلفن ۱۴۲۰ هم که همیشه اشغال است پس ما چکار کنیم
ناشناس: شماره تماس و سامانهی پیامکی که زحمت کشیدین اعلام کردین هر دو در دسترس نیستن سر کاریم آیا
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سوالات منتشر شده بخشی از سوالات و مشکلات برای دریافت بسته حمایتی است که خبرگزاری تسنیم آمادگی دارد در صورت صلاحدید مسئولان حوزه رفاهی پاسخ آنها را برای هموطنان منتشر کند.