اخبار شرکت نفت؛ از بدهی و فروش تا انتصاب مدیر سرمایهگذاری
تازگیها خبر بدهی 50 میلیارد دلاری شرکت نفت پخش شده. پس از پیگیری و بررسی کاشف به عمل آمد که این خبر صحت داشته و مربوط به وامهایی است که دولت نهم و دهم طرحهایی گرفته که چون به سرانجام نرسیدهاند، بازپرداخت نشدهاند.
اسد الله قره خانی آلوستانی (نماینده مجلس) از رد طرح سهمیهبندی سوخت در جلسه امروز مجلس خبر داد. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نقطهنظر نمایندگان از ایجاد دلالان سوخت در صورت تصویب این طرح را تشریح نمود.
سایت خبریانتصاب یک زن به عنوان مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی نفت ایران

به گزارش دوشنبه تارنمای شرکت ملی نفت ایران، «مسعود کرباسیان» در این حکم از «تالین منصوریان» خواسته است با همراهی تمام مدیران و کارمندان صنعت نفت «در پیشبرد امور و دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در شرکت ملی نفت ایران» اقدام کند.
جذب سرمایهگذاری خارجی و داخلی در قالبهای سرمایهگذاری، شناسایی فرصتهای افزایش ارزش آفرینی فعالیتها و داراییهای شرکت و طراحی و ارائه پیشنهادهای تجاری مناسب، طراحی مدلهای تجاری مناسب به منظور برون سپاری فعالیتها به بخش خصوصی وارائه مدلهای تامین منابع مالی لازم برای سرمایهگذاری مورد نیاز سالهای آتی از جمله وظایف وی اعلام شده است.
به گزارش ایرنا، صنعت نفت تا چندی پیش به عنوان صنعتی مردانه به شمار میرفت و زنان امکان راه یافتن به پستهای ارشد مدیریتی در آن را نداشتند اما در دولت یازدهم و دوازدهم، این روند تغییر کرد و زنان به تدریج در پستهای مختلف منصوب شدند.
رییس جمهوری هشتم شهریورماه ۱۳۹۶ در نخستین گفت و گوی زنده تلویزیونی پس از تشکیل دولت دوازدهم گفت: نگرانم چرا امروز شاهد گردش نخبگان با آن سرعتی که باید نیستیم؛ بنابراین من به همه وزیران دولت دوازدهم دستور دادم هر وزیری دستکم باید ۲نفر از جوانان را در سمت معاون، مشاور یا دستیار وزیر بگمارند و از وجود یک خانم در یکی از این سمتهای مشابه در تحول وزارتخانهها استفاده کنند.
انتصاب «مرضیه شاهدایی» به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سپس قائم مقامی وزیر نفت، اوج ورود زنان به صنعت نفت محسوب میشود.
وزیر نفت در آبان امسال نیز برای نخستین بار یک زن «زهرا گودرزی» را به عضویت در هیات مدیره این شرکت منصوب کرد.
اقتصام*۲۰۲۲*۱۹۶۱*
بدهی میلیاردی شرکت نفت صحت دارد؟


بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت، خبری است که اخیرا در برخی شبکههای مجازی دست به دست میشود و حتی گفته شده که این شرکت برای تسویه این بدهی درحال فروختن فرش زیر پای خود است!
به گزارش ایسنا، به تازگی خبری در شبکههای مجازی منتشر شده، مبنی بر اینکه بدهی شرکت ملی نفت ایران از مرز ۵۰ میلیارد دلار گذشته است و این شرکت درحال تبدیل کردن ذخایر استهلاک و اندوختههایش است.
پیگیریها برای اطلاع از صحت و سقم این مطلب حاکی از آن است که متأسفانه این موضوع صحت دارد، اما اوضاع آنقدر وخیم نیست که این شرکت اقدام به فروش ذخایر استهلاک خود کند.
یک منبع آگاه در این مورد گفت: این بدهی مربوط به وامهایی است که دولت نهم و دهم برای تکمیل برخی فازهای میدان گازی پارس جنوبی و همچنین طرحهای ۳۵ ماهه از صندوق توسعه ملی گرفته و از آنجایی که این طرحها در آن زمان به سرانجام نرسید، تسویه نشده بود. مبلغ ۵۰ میلیارد دلار در واقع اصل و تأخیر همان وامها است.
به گفته وی شرکت ملی نفت به دلیل شرایط اقتصادی حاکم بر کشور شاید دچار مشکلاتی شده باشد، اما این مشکلات به قدری نیست که فرش زیر پای خود را بفروشد!
هزار میلیارد تومان «اوراق منفعت» طرحهای نفتی فروش رفت

وزارت نفت برای برای تامین مالی طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در میادین نفتی در حال بهرهبرداری در نظر دارد تا پایان امسال، ۳۰ هزار میلیارد ریال اوراق «منفعت» منتشر کند.
بر این اساس، در گام نخست ۱۰ هزار میلیارد ریال از این اوراق در بازار سرمایه منتشر شد که هدف آن خرید منافع حاصل از توسعه ۱۱ حلقه چاه نفت بود.
مدت این اوراق سه ساله و تعداد کل اوراق نیز ۱۰ میلیون ورقه به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال بود که سررسید آن در بهمن سال ۱۴۰۰ است.
نرخ سود سالیانه اوراق شرکت ملی نفت با عنوان اوراق منفعت «شرکت توسعه نفت و گاز صبا اروند» ۱۹ درصد تا سررسید است که هر ۶ ماه یکبار به حساب دارندگان آن واریز میشود.
شرکت ملی نفت ایران ضمانت اصل اوراق را برعهده گرفته و صندوقهای بازنشستگی پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت نیز به عنوان ضامن سود اوراق معرفی شده است.
به گزارش ایرنا، چندی پیش معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: اجرای ۳۳ طرح در سه سال برای طرحهای نگهداشت و تولید نفت تعریف شده است که ۲۹ طرح در خشکی قرار دارد.
به گفته «رضا دهقان»، میزان سرمایهگذاری مصوب برای اجرای این طرحها ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است که پس از اجرای کامل آنها، تولید نفت به طور میانگین ۲۸۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد.
وی ادامه داد: ۸۰ درصد تامین مالی این طرحها از طریق شرکت واسطه و بقیه توسط پیمانکاران تامین میشود.
وزارت نفت اوایل بهمن ماه، ۹ قرارداد نگهداشت و افزایش توان تولید میدانهای نفتی به ارزش یک میلیارد دلار را با شرکتهای داخلی امضا کرد.
طرح سهمیه بندی سوخت رد شد

اسد الله قره خانی آلوستانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح نشست امروز (دوشنبه ۱۵ بهمن) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون امروز ۲ دستور کار داشت که دستور کار نخست بررسی طرح نمایندگان درخصوص سهمیه بندی سوخت بود که براساس این طرح به ازای هر نفر روزانه یک لیتر بنزین اختصاص مییابد و براساس آن سامانهای برای خرید و فروش بنزین ایجاد میشود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعضای کمیسیون معتقد بودند که این طرح از لحاظ اجرایی مشکلات عدیدهای داشته و سبب کاهش مصرف یا جلوگیری از قاچاق سوخت نمیشود، افزود: بنا بر نظر نمایندگان این طرح سبب پیداش دلالان سوخت میشد، چرا که مکانیزم صحیحی برای اجرای طرح وجود نداشت، در کنار آن نیز شاهد افزایش قیمت کالاها بودیم چرا که کالا و خدمات خود را با افزایش قیمت سوخت، وفق دادهاند.
وی ادامه داد: نمایندگان کمیسیون با طرح سهمیه بندی سوخت به اتفاق آرا مخالفت کردند که دولت نیز با این طرح مخالف بود.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بخش دوم نشست کمیسیون وزیر نفت گزارشی درخصوص فروش نفت در زمان تحریمها، مشتریان نفتی و کشورهای هدف ارائه و تبیین کرد که چه مکانیزم هایی در آینده پیگیری میشود تا میزان فروش نفت افزایش یابد. /
پایان پیام