ایران و روسیه در مبادلات ارزی خود، پول ملی را جایگزین دلار کردند
تورم روسیه در بالاترین سطح ۲ سال اخیر


برای نخستین بار در دو سال اخیر، نرخ تورم روسیه از سطح پنج درصد گذشت.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، مرکز آمار روسیه اعلام کرد نرخ تورم ماه ژانویه روسیه به یک درصد رسید که بالاتر از پیشبینی ۰٫۸ درصدی بود. بدین ترتیب نرخ تورم دوازده ماه منتهی به ژانویه ۲۰۱۹ در روسیه از ۴٫۳ درصد به پنج درصد رسید که بالاتر از نرخ تورم چهار درصدی هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی این کشور است.
هر چند که بانک مرکزی روسیه موفق شد عملکرد قابل قبولی در کنترل قیمتها با توجه به کاهش شدید ارزش روبل در برابر دلار و رشد منفی اقتصادی در بازه زمانی ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ داشته باشد اما نرخ تورم از سه ماهه پایانی سال گذشته تاکنون شتاب بیشتری گرفته است به گونهای که بانک مرکزی روسیه در گزارشی اعلام کرده است انتظار دارد نرخ تورم روسیه امسال به شش درصد برسد.
افزایش یک درصدی قیمتها در ژانویه ۲۰۱۹ در شرایطی رخ داد که نرخ تورم روسیه در ژانویه سال گذشته ۰٫۳ درصد و نرخ تورم برای ۱۲ ماه منتهی به آن تنها ۲٫۲ درصد بود. بیشترین تورم مربوط به بخش خدمات است که نرخ تورم آن از ۰٫۱ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۱٫۱ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.
یکی از مؤثرترین عوامل افزایش نرخ تورم روسیه مربوط به لایحه افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ۱۸ درصد به ۲۰ درصد بوده است. وزارت توسعه اقتصادی روسیه پیشبینی کرده است نرخ تورم روسیه برای سال ۲۰۱۹ در سطح پنج درصد باقی خواهد ماند اما بانک مرکزی انتظار تورم شش درصدی را دارد.
کارشناسان معتقدند بانک مرکزی روسیه فعلا نرخ بهره را در سطح کنونی حفظ خواهد کرد. نرخ بهره روسیه در حال حاضر ۷٫۷۵ درصد است.
حذف دلار از مبادلات تجاری ایران و روسیه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، این دیپلمات روسی اعلام کرد که مسکو و تهران تلاش میکنند تا دلار را از مبادلات تجاری دو کشور حذف کنند و پولهای ملی روبل روسیه و ریال ایران را در پرداختهای خود استفاده میکنند.
لوان دژاگاریان سفیر روسیه در ایران اضافه کرد که این دیدگاه برای دو کشور بسیار مهم است و هر دو کشور تلاش میکنند تا از همه ظرفیتها برای تقویت این اقدام به کار بگیرند.
سفیر روسیه در ایران گفت: ما دلار را از معاملات خود کاهش دادهایم و ما باید متکی به روبل روسیه و ریال ایران باشیم و این کار باید با اهمیت بیشتری انجام شود و اگر لازم باشد از یورو هم در معاملات استفاده میکنیم.
وی اضافه کرد: ساختارهای بانکی در دو کشور ظرفیت لازم برای کنار آمدن با این مسئله را دارد.
سفیر روسیه در ایران همچنین گفت: روسیه در کنار چندین کشور دیگر نظیر هند، چین و ترکیه تلاشهای خود را برای مبارزه با سلطه دلار در تجارت جهانی به کار گرفته است.
سال گذشته ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه از کشورهای اوراسیا خواست که یک سیستم پرداخت مشترکی که اتکای کمتری به دلار دارد را برای تقویت اقتصاد کشورها راهاندازی کند. این کشورها شامل روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و ارمنستان است که تجارت آزادی را با چندین کشور از جمله ایران و چین دارند. لینک کوتاه لینک کپی شد
کلینتون: تصمیم ترامپ برای تعلیق آیاناف با روسیه هدیه به پوتین است

به گزارش ایسنا، به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا همچنین گفت در آغاز دولت اوباما «ما باید عملکرد بهتری نشان میدادیم» و اعلام میکردیم که روسها در حال خیانت به این پیمان هستند.
کلینتون در مراسم دانشکده خدمات خارجی دانشگاه جورج تاون و مؤسسه سیاست و روابط عمومی جورج تاون گفت: دولت ترامپ در شرایطی از پیمان قوای هستهای میانبرد (آیاناف) خارج شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه بابت خیانت در این پیمان پاسخگو نشد. دیپلماسی عمومی بیشتری باید روی این مساله انجام شود.
کلینتون گفت: آخرین چیزی که جهان اکنون نیاز دارد یک رقابت تسلیحات هستهای است.
آمریکا علنا روسیه را به نقض پیمان آیاناف از دستکم سال ۲۰۱۴ متهم کرده است. رونالد ریگان، رئیسجمهوری پیشین آمریکا و میخائیل گورباچف، آخرین رهبری شوروی در سال ۱۹۸۷ این پیمان را به امضا رساندند. طبق آن، تولید موشکهای بالستیک و کروز زمین پرتاب متعارف و هستهای با برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر ممنوع بود.
دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا هم علنا به روسیه درباره نقض این پیمان هشدار داده بودند. دولت روسیه مرتبا این اتهامات را رد میکند.
کلینتون چهارشنبه تاکید کرد: ما تصاویری در اختیار داریم و علنا مطالب زیادی از خیانت آنها میدانیم و باید عملکرد بهتری میداشتیم تا نه تنها برای مردم آمریکا بلکه برای مردم روسیه و اروپا و سایرین هم بسیار واضح مشخص میکردیم. خروج از آیاناف غیر منتظره بودن این منطقه را افزایش میدهد. ما باید فورا جلسهای برگزار کنیم، مدارکمان را بیاوریم و تلاش کنیم تا آنها را به مسیر بازگردانیم.
مذاکرات وزرای انرژی روسیه و ایران درباره همکاریهای دوجانبه

به گزارش مشرق، به نقل از خبرگزاری «نووستی»، «الکساندر نوواک» وزیر انرژی روسیه روز چهارشنبه مذاکرات تلفنی مفصلی با «رضا اردکانیان» وزیر نیروی ایران انجام داد.
بیشتر بخوانید:ایران و روسیه دلار را از مبادلات تجاری حذف کردند
در بیانیه وزارت انرژی روسیه در این باره آمده است: «دوطرف بهعنوان رؤسای مشترک کمیسیون بیندولتی روسیه ایران در زمینه همکاریهای تجاری اقتصادی فراهمسازی مقدمات برگزاری پانزدهمین دور از نشست این کمیسیون و همچنین جهتگیریهای اصلی بهمنظور توسعه روابط دوجانبه در زمینه تجاری اقتصادی، از جمله در عرصه انرژی، صنعت، حملونقل، کشاورزی و دیگر بخشهای مورد علاقه دو کشور را مورد بررسی قرار دادند».
وزیر نیروی جمهوری اسلامی در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ اعلام کرده بود که پانزدهمین نشست کمیسیون بیندولتی روسیه ایران در زمینه همکاریهای تجاری اقتصادی، در نیمه دوم ماه فوریه سال ۲۰۱۹ (اوایل اسفند ماه) در تهران برگزار خواهد شد.منبع: تسنیم