اخبار، ویدیوها و حاشیههای روز نهم جشنواره فیلم فجر و اعلام آرای مردمی جشنواره
کارشناس شبکه خبر: حتی یک فیلم جشنواره فجر به مشکلات اقتصادی اختصاص ندارد
شیرازیها در استقبال از جشنواره فیلم فجر رکوردشکنی کردند

محسن خباز، جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این آمار مربوط به فروش اینترنتی در کل مجموعههاست و آمار گیشه هنوز وصول نشده است از همین رو پیشبینی میشود با افزوده شدن سه فیلم جدید و نیز نمایشهای فوقالعاده، در روزهای پایانی جشنواره، این آمار به میزان شایان توجهی تغییر کند.
**سه فیلم دیگر بر بال سیمرغ به شیراز میرسد
وی اظهار داشت: همچنین سه فیلم دیگر به سبد نمایش جشنواره شیراز اضافه خواهد شد.
خباز بیان کرد: در سه روز پایانی جشنواره فیلم فجر، سه فیلم ۲۳ نفر، ایده اصلی و معکوس در جدول پخش فیلمها جای خواهد گرفت.
او گفت: فیلم ۲۳نفر به دلیل استقبال مردمی، ایده اصلی به پیشنهاد هیات انتخاب و معکوس نیز از سوی دبیرخانه جشنواره فیلم به فهرست جشنواره فیلم فجر شیراز افزوده میشود و بر این اساس مجموع تعداد فیلمهای اکران شده در شیراز به ۲۵ عنوان میرسد.
وی، در مورد محدودیت در نمایش فیلم 'متری شش و نیم' بیان داشت: شرایط پخش این فیلم از طرف دبیرخانه سی و هفتمین جشنواره فجر در تهران با محدودیت برای استانها مواجه شده است در حالیکه این فیلم هم اکنون در تهران در حال پخش است و این مساله مصداق بارز تبعیض است از همین رو همچنان برای نمایش آن در حال رایزنی هستیم.
مدیر اجرایی هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز تاکید کرد: نمایش فیلم متری شش و نیم، خواسته و مطالبه سینما دوستان شیرازی است و این موضوع از دید دبیرخانه این جشنواره پنهان نمانده است.
وی ادامه داد: آیین اختتامیه جشنواره شیراز با حضور هنرمندان و نمایش فیلم در ساعت ۱۸ روز بیست و سوم بهمن ماه در لابی هنرشهر آفتاب برگزار میشود.
خباز، در مورد چرایی جایگزینی مراسم افتتاحیه با اختتامیه نیز بیان کرد: پیش از این قرار بود با برگزاری افتتاحیه به استقبال جشنواره فیلم فجر برویم اما عوامل هیچیک از فیلمها با وجود قولهای مساعدی که داده بودند، موفق به حضور در شیراز نشدند.
او گفت: اما این عدم حضور را به فال نیک گرفتیم و تصمیم بر آن شد که اختتامیهای برگزار کنیم که در آن نتیجه آرای مردمی در مورد برترین فیلم جشنواره اطلاع رسانی و از عوامل رسانهای فعال در این عرصه نیز قدردانی شود.
** پنج فیلم برتر جشنواره از نگاه مخاطبان جشنواره فجر شیراز
مدیر اجرایی همجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز در باره آخرین فیلمهای برگزیده از نگاه مردم شیراز نیز اظهار داشت: متری شش و نیم، سرخپوست، ناگهان درخت، جاندار و شبی که ماه کامل شد، بدون ترتیب، تاکنون برترین فیلمها از نگاه مردم بودهاند.
خباز اضافه کرد: در روزهای آینده دستکم هشت اکران و حداکثر ۱۲ نمایش فوق العاده در شیراز پیش پیش بینی میشود. وی، با اشاره به پخش آیین اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در لابی هنر شهر آفتاب شیراز گفت: در صورتی که این برنامه از طریق صدا و سیما پخش شود، مخاطبان میتوانند در کنار یکدیگر این مراسم را مشاهده کنند.
جشنواره فیلم فجر شیراز به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) روزهای جمعه و شنبه تعطیل است و روزهای بیست و یکم و بیست و دوم بهمن ماه فعالیت خود را از سر میگیرد.
۷۳۷۵ /۶۱۱۸
اعلام آرای مردمی جشنواره فیلم فجر؛ مردم این ۵ فیلم را پسندیدند

به گزارش الف، «شبی که ماه کامل شد»، «متری شیش و نیم»، «سرخپوست»، «غلامرضا تختی» و «ماجرای نیمروز/رد خون» به بخش نهایی آرای مردمی رسیدند.
مخاطبان فیلمهای جشنواره برای شرکت در رایگیری بهترین اثر از نگاه تماشاگران میتوانند از طریق شمارهگیری #۷*۷۱۰* و طی کردن مراحل از طریق تلفن همراه اثر برگزیده خود را انتخاب کنند.
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب ۱۰ تا ۲۲ بهمن برگزار میشود.
ناگفتههای پرکارترین فیلمبردار جشنواره فجر از دو فیلم سودای سیمرغ

هومن بهمنش مدیر فیلمبرداری که امسال با ۵ فیلم سینمایی «سال دوم دانشکده من»، «سرخ پوست»، «سمفونی نهم»، «متری شش و نیم» و «جان دار» رکورددار پرکارترین فیلمبردار این دوره از جشنواره فجر است، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کارهای متفاوت و قابل توجهی که امسال مورد تحسین نیز قرار گرفته است، اظهار کرد: در مورد فیلم «سرخ پوست» من از زمان شکلگیری ایده در کنار نیما جاویدی و عوامل فیلم بودم اما زمانی که فیلم نامه «متری شش و نیم» سعید روستایی را خواندم به این نتیجه رسیدم که باید برای فیلم «سرخ پوست» از نیم کره چپ مغزم و برای فیلم سعید روستایی از نیم کره سمت راست مغزم استفاده کنم و به هیچ وجه نگذارم تا این دو با هم مرتبط شوند.
وی گفت: اغواگری در فیلمی مثل «سرخ پوست» و کارهایی که به لحاظ بصری باید انجام شود برای فیلم «متری شش و نیم» سم است و دقیقا بر عکس همین موضوع هم وجود دارد. سکانس آخر فیلم «سرخ پوست» واقعا یک سکانس پیچیده و دشوار به لحاظ تصویر و حتی کار دوربین در صحنه (camera work) است. خیلی جالب است که عوامل این دو فیلم مانند طراح گریم، طراح صحنه، صدابردار و فیلمبردار مشترک هستند ولی همگی تلاش کردیم تا دو بخش مختلف ذهنمان را برای هر کدام از این فیلمها به کار بگیریم.
وی همچنین درباره سختیهای این دو فیلم و مقایسه آنها با یکدیگر عنوان کرد: لوکیشنهای «سرخ پوست» در اختر آباد ملارد بود و سکانسهای داخلی فیلم که مربوط به زندان میشود را در احمد آباد مستوفی تهران فیلمبرداری کردیم. هر دو فیلم (متری شیش و نیم و سرخ پوست) سختیهای خاص خودش را داشت اما یکی از چالشهای بزرگ ما در فیلم «سرخ پوست» تئاتر شبهای نوید محمد زاده بود. نوید باید هر روز ساعت چهار بعدازظهر به دلیل مسافتی که لوکیشن با تهران داشت گریم خودش را پاک میکرد و برای اجرای نمایش خود به تهران باز میگشت. ما تقریبا فیلم «سرخ پوست» را در ۶ ساعت کاری از ۱۰ صبح تا ۴ غروب فیلم برداری میکردیم.
بهمنش اضافه کرد: مدل سینمای ما بیشتر شبیه سینمای اروپا است که در محیطهای باز کار میکنند و خیلی به سینمای آمریکا و هند شباهتی ندارد که اکثر کارهای فیلمبرداری را استودیویی انجام میدهند. ما در فیلم «سرخ پوست» به نوعی به سمت یک شبیه سازی استودیویی رفتیم و واقعا به اندازهای کار حرفهای انجام شد که بیننده نمیتواند تشخیص دهد که تفاوت نماها در کجا اتفاق میافتد.
وی با اشاره به پیچیدگی کار نورپردازی در فیلم «سرخ پوست» ادامه داد: این فیلم با دو دمای رنگی سرد و گرم کار شد. در هسته فیلم نامه ما بارون وجود داشت و به شکلی کلید قصه ما به حساب میآمد. به همین دلیل فیلم سه طیف آب و هوایی را باید تجربه میکرد. از اول صبح که طیف رنگی ابری و بارانی دارد تا زمانی که هوا در نیمه فیلم ابری میشود و در آخر هم فیلم با نور کامل روز به پایان میرسد. در این فیلم همزمان ۶۰ الی ۷۰ پروژکتور مشغول نور دهی به محیط بودند و ۵۰۰ متر همزمان نورپردازی شده بود. صحنههای داخلی هم به همین شکل تماما با نور مصنوعی نورپردازی شده بود که خود این موضوع نشان از پیچیده بودن کار دارد.
مدیر فیلمبرداری آثار برجسته سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر همچنین در پایان درباره احتمال کسب سیمرغ و حضور متفاوتش در این دوره از جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: امیدوارم هر کسی که لایق و شایسته سیمرغ است به آن دست پیدا کند. بسیار خوشحالم که فیلم هایی امسال زمان کاری من را پر کردند که خودم از همکاری با آنها احساس لذت میکنم و امروز که همراه عوامل فیلمها را میبینم خیلی از خروجی کار راضی هستم.
عکس | محسن تنابنده و همسرش روی فرش قرمز جشنواره

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فیلم «قسم» به کارگردانی محسن تنابنده و بازی مهناز افشار در رقابت سودای سیمرغ این دوره از جشنواره فیلم فجر حاضر است.

روز نهم جشنواره فجر در سینمای رسانه؛ فیلمها و حاشیهها (+عکس)

عصر ایران - روز نهم جشنواره فجر در سینمای رسانه (پردیس ملت) با نمایش فیلم مستند «تمام چیزهایی که جایشان خالی است» زینب تبریزی و ۳ فیلم داستانی "سونامی" میلاد صدرعاملی، "جان دار" پدرام پور امیری، حسین امیری دوماری و "قسم" محسن تنابنده همراه بود.
توضیح: جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانه روزهای ۱۹ و ۲۰ بهمن تعطیل خواهد بود و پس از آن در روز یکشنبه - ۲۱ بهمن - با نمایش ۳ فیلم و اعلام نامزدها به پایان میرسد.
«سونامی»/میلاد صدرعاملی/نگاه نو
فیلم میلاد صدرعاملی در ژانر ورزشی است و سعی دارد رقابت بین ۲ تکواندو کار را برای پوشیدن پیراهن تیم ملی روایت کند، اما واقعا عجیب است در تمام فیلم حتی یک صحنه درست از مبارزه یا تمرین این دو تکواندو کار را نمیبینیم و اساسا تنها صحنههایی که تاحدودی قابل قبول از کار درآمدهاند مربوط به مسابقات به سبک دعواهای خیابانی است که مرتضی با بازی بهرام رادان (یکی از تکواندوکاران) در آن شرکت میکند.
فیلمنامه سونامی از پایه واساس دچار انواع و اقسام مشکلات است و انگار بر اساس چند تیتر جنجالی وخبری ورزشی در چند سال اخیر نگاشته شده است مانند: باخت ورزشکاران در مقابل حریف برای مواجه نشدن با حریفانی از رژیم صهیونیستی، مشکلات حضور ورزشکاران بانوان در مسابقات با پوشش اسلامی، مشکل نداشتن پاسپورت ورزشکارانی که یکی از والدینشان (علی الخصوص پدر) افغانستانی باشد و …
شخصیت ۲ ورزشکار سطحی و بدون شخصیتسازی است، از ابتدا تا انتهای فیلم هیچ تغییر یا تحولی در آنهاصورت نمیگیرد، مربی آنها هم باز به همین شکل هیچ تاثیری بر ورزشکاران ندارد و اساسا سرمربی تیم ملی است که غیر از دوبار دعوا کردن با این ورزشکاران وجه قابل تامل دیگری از او نمیبینیم.
اساسا یک فیلم ورزشی با موضوع ۲ قهرمان ورزشی ساخته شود که مخاطب هیچ احساسی نسبت به آنها نداشته باشد در نوع خود نوبر است. سکانسهای مبارزه ورزشکاران سعی شده با حرکات سریع دوربین روی دست و عمدتا در نماهای بسته و غیر واضح به شیوهای ناشیانه رفع و رجوع شود. تنها نکته مثبت فیلم حضور علی استادی در یک نقش فرعی است که طبق معمول در این نقش مکمل هم درخشیده است.
واقعا از پسر رسول صدرعاملی، تهیه کننده سونامی (علی سرتیپی)، مشاور کارگردان (پرویز شهبازی) انتظاری بسیار بیشتر میرفت که متاسفانه محقق نشد.
(امتیاز: ۰٫۵ از ۵)

«جان دار»/پدرام پور امیری، حسین امیری دوماری/نگاه نو
یک اتفاق دیگر در سینمای فیلم اولیها فیلم جاندار و ۲ کارگردان جوان آن است، فیلم داستان یک خانواده است که شب مراسم عقد دختر خانواده برادر خواستگار سابق او سعی در بهم زدن مهمانی آنها دارد و در پی دعوا و درگیری او توسط یکی از برادران دختر کشته میشود، حال خانواده دختر از خواستگار سابق باید رضایت بگیرند و …
فیلمنامه جاندار داستانی پرکشش و جذاب دارد که به تناوب مخاطب را با گره افکنیهای جدید غافل گیر میکند. تنها ایراد فیلم که ایراد بزرگی هم هست پایان فیلم است که از مرحله پایان باز هم رد شده است و باید گفت پایان ناتمام، انگار قرار است ادامه فیلم را در قسمت دوم آن شاهد باشیم.
موضوعی که در جاندار مطرح میشود یک نقد اجتماعی جدی است به موقعیتهایی است که انسانها در آن گرفتار میشوند و راه پس و پیش ندارند، طبیعتا اگر فیلم پایان دیگری داشت امتیاز فیلم بالاتر بود.
بازیگران فیلم همگی در نقشهایشان بسیار خوب ظاهر شدهاند و انصافا بازی حامد بهداد در این فیلم یک اتفاق است، یک بازی در شخصیتی تا حدی عصبی اما مطیع و دوست داشتنی.
باید به کارگردانان جوان فیلم جاندار تبریک گفت چون اساسا سر و شکل فیلم آنها مانند فیلم اولی نیست و پختگی بیشتری در آن مشهود است.
و باید به تهیه کننده فیلم هم احسنت گفت که با اعتماد به این دو جوان حدودا ۲۵ ساله قدم بسیار مثبتی در جهت ارائه فرصت به جوانان در سینما برداشته است و طبیعتا جوابش را هم خواهد گرفت.
با دیدن جان دار این پرسش مطرح میشود که آیا واقعا نباید این فیلم در بخش سودای سیمرغ میبود، آن هم وقتی که فیلم پالتو شتری برای آن بخش انتخاب شده، بوی یک نوع حق کشی به مشام میرسد.
(امتیاز: ۳٫۵ از ۵)

«قسم»/محسن تنابنده/سودای سیمرغ
فیلم دوم محسن تنابنده در قیاس با فیلم اولش «گینس» کاملا یک پیشرفت به حساب میآید. قسم داستان یک خانواده است که باید به مشهد بروند تا در یک مراسم مقاسمه شرکت کنند و ۵۰ نفر قسم بخورند که متهم به قتل، دختر آنها را کشته است.
تقریبا ۹۰ درصد زمان فیلم در جاده و داخل اتوبوسی میگذرد که خانواده در آن هستند و در ضمن سفر با اتفاقات ریز و درشتی همراه میشوند، مشکل فیلم از این است که بسیاری از زمانها احساس میکنیم با یک فیلم تلویزیونی یا یک بخش از یک سریال مواجههایم. حجم دیالوگها و شخصیتهای فیلم وارجاعات به اسمها و اتفاقات گذشته زیاد است که بعضی مواقع مخاطب سردرگم و گیج شده و نمیداند که چه کسی با چه کسی یا با چه موضوعی در ارتباط است.
از نکات مثبت فیلم بازی حدود ۴۰ بازیگر فیلم است که همگی بسیار خوب از عهده نقشهایشان بر آمدهاند (علی الخصوص حسن پور شیرازی)، محسن تنابنده در کار با این حجم بازیگر و در موقعیت محدودی مانند داخل یک اتوبوس موفق عمل کرده است. بازی مهناز افشار هم متفاوت و بهتر از نقشهای قبلی خودش است.
سعید آقاخانی با وجود نقش کوتاهش اما حضوری موفق و تاثیرگذار دارد، از دیگر نکات مثبت فیلم فیلمبرداری و صدابرداری آن است و اجرای یک صحنه تصادف خوب.
(امتیاز: ۳ از ۵)

حاشیههای روز نهم:
در این روز جدیدترین آمار در بخش بهترین فیلم از نگاه مردم اعلام شد که با حذف فیلم ۲۳ نفر، پنج فیلم «شبی که ماه کامل شد»، «سرخپوست»، «متری شش و نیم»، «غلامرضا تختی» و «ماجرای نیمروز ۲» در گردونه رقابت باقی ماندند.
فاطمه معتمدآریا در نشست مطبوعاتی فیلم «جان دار» حضور نداشت و از طریق یک پیام صوتی بابت اینکه نتوانسته در نشست حضور داشته باشد عذرخواهی و برای بازی در این فیلم هم ابراز خشنودی کرد.
در نشست خبری «قسم» یکی از حاضران که خود را حقوقدان معرفی میکرد ایرادهایی را به فیلم وارد کرد و معتقد بود گافهایی در فیلمنامه به لحاظ قانونی وجود داشته اما تنابنده مصرانه تاکید کرد، سه قاضی گردنکلفت از طرف قوه قضائیه به او معرفی شده و در این فیلمنامه کنار او حضور داشتند. ضمن اینکه خودش هم بیش از ۵۰ پرونده را به طور محرمانه مطالعه کرده است. البته اگرچه این نشست در دقایقی با صدای بلند و جدل تنابنده و مدعی حقوقدانی ادامه پیدا کرد اما دقایقی بعد کارگردان فیلم قسم فضای نشست را با شوخیهای خود درباره حضور شتر و گاو در فیلم توضیح داد، این اتفاق خیلی اتفاقی بوده نه از سر هوش و ذکاوت و استعارهای.
حسن پورشیرازی که در این فیلم نقش یک راننده اتوبوس را ایفا میکند در نشست حضور داشت و تأکید کرد که پس از انقلاب برای اولینبار است در چنین نشستی حاضر میشود و اصلا چنین جمعیتی را به عنوان خبرنگار تا به حال ندیده است.
مهناز افشار هم که در فضای مجازی به عنوان یکی از سلبریتیهایی که تقریبا نسبت به هر اتفاقی واکنش نشان میدهد، خیلی خودجوش به برخی سوالاتی که درباره بودجه فیلمها در نشستهای قبلی فیلمهای جشنواره مطرح شده اشاره کرد و گفت: نمیدانم چرا بیشتر از آنکه درباره خودم صحبت کنم درباره دیگران حرف میزنم، اما به هر حال میخواهم بگویم ایکاش اول ببینیم درباره یک موضوع چه حرفی گفته میشود بعد ببینیم چه کسی آن را مطرح کرده است. اگر بحث پول فیلمها مطرح است، پس این را هم میشود پرسید که حقوق خبرنگاران و خبرگزاریها از کجا تأمین میشود؟ این در حالی است که برای من مهمتر از این سوالات، شرافت شما خبرنگاران اهمیت دارد.
در فیلم قسم یک سکانس سقوط اتوبوس در حوض آب وجود دارد که بسیاری آن را مورد تحسین قرار دادند و طبق گفته تورج اصلانی فیلمبردار قسم این سکانس در یک برداشت و با 8 دوربین فیلمبرداری شده است.




































