ظریف برای تجارت ایران با لبنان چه راهی پیشنهاد داد؟
محمدجواد ظریف در سفری دو روزه به بیروت به منظور ابراز همبستگی و گسترش مبادلات تجاری با مقامات این کشور دیدار کرد. پیشنهاد ظریف برای ایجاد ساز و کار تجاری میان ایران و لبنان استفاده از پول ملی (لیره) بود تا این کشور را از خطر تحریم دور نگه دارد. ایران چنین قانونی را در روابط خود با روسیه، چین، ترکیه و هند نیز اجرایی کرده است.
وزیر امور خارجه کشورمان در این سفر با «میشل عون» رییس جمهور لبان، «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان، «جبران باسیل» همتای خود و سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان نیز دیدار و گفتگو کرد.
سایت خبریالاخبار خبر داد: پیشنهاد ظریف برای تجارت ایران و لبنان با «لیره»

به گزارش ایسنا روزنامه الاخبار لبنان نوشت: لبنان دیروز هفته مهمی را آغاز کرد و همزمان بودن سفر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب و نزار العولا، مشاور دیوان پادشاهی عربستان به بیروت اتفاقی نبود.
این رونامه نوشته است: با توجه به اینکه لبنان تا به امروز پاسخی به پیشنهادات ایران برای همکاری نداده است برخی طرفهای لبنانی به بهانه تحریمهای آمریکا با این همکاریها مخالفت کردهاند. ظریف به بیروت رفت تا این بهانه گیریها را از دست مخالفان همکاری با ایران بگیرد؛ وی در دیدار با مسئولان لبنانی پیشنهاد ایجاد سازوکار همکاری مشترک همانند سازوکاری که میان ایران با برخی کشورهای اروپایی و همچنین روسیه، ترکیه، چین و هند وجود دارد را داد تا لبنان را از خطرات تحریمها دور کند.
در این گزارش آمده است: مهمتر از این مساله این است که رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به مسئولان لبنان پیشنهاد تجارت با پول ملی یا همان لیره را داد، این پیشنهاد مهم به این معناست که بهانه کردن تحریمهای آمریکا برای عدم ایجاد افقهای جدید برای اقتصاد لبنان دیگر قابل توجیه نیست. علیرغم اینکه بازار لبنان کوچک است اما طبیعتا ایران به دنبال تحقق منافع خود در تبادلات تجاری با لبنان است، اما مساله مهم این است که با تحقق این پیشنهاد، لبنانیها منافع زیادی به دست میآورند و میتوان گفت که این پیشنهاد هیچ مساله منفی ندارد و در وهله اول قدرت ارز لبنان را بالا میبرد.
براساس این گزارش، محمد جواد ظریف در رابطه با پرونده نزار زاکا، شهروند لبنانی بازداشت شده در ایران نیز گفته است: در جمهوری اسلامی ایران قوهها جدای از هم هستند و قوه قضائیه استقلال کامل خود را دارد اما ما تحت عنوان پرونده انسانی تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا این مشکل حل شود.
از سوی دیگر، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب بعد از دیدار با سعد حریری، نخست وزیر لبنان در رابطه با هم زمان بودن سفرش با ظریف به بیروت گفت: این مساله کاملا اتفاقی بود و میان اتحادیه عرب و ایران هیچ گونه رقابتی برای رسیدن به لبنان نیست و دلیل آن این است که لبنان یک کشور عربی و عضو اتحادیه عرب است و سفر کردن به آن یک امر طبیعی است.
پایان سفر دو روزه ظریف به بیروت

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که به منظور انجام سفری دو روزه و رایزنی با مقامات لبنانی پس از تشکیل دولت جدید در این کشور و به منظور اعلام همبستگی با دولت و ملت لبنان به بیروت سفر کرده بود، بامداد امروز (سهشنبه) به تهران بازگشت.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران یکشنبه ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۷ به منظور اعلام همبستگی با دولت و ملت لبنان پس از تشکیل دولت جدید این کشور وارد بیروت شد و در بدو ورودش گفت که این سفر هم برای اعلام همبستگی و هم اعلام آمادگی ایران به منظور همکاری در همه حوزهها با دولت لبنان انجام شده است. (اینجا بخوانید)
وی در اولین روز حضورش در بیروت با نمایندگان گروهها، احزاب و جریانهای سیاسی لبنان، «زیاد نخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس و رهبران گروههای فلسطینی مستقر در سوریه و لبنان دیدار و گفتوگو کرد.



رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ۲۲ بهمن ماه و در دومین روز حضورش در بیروت با «میشل عون» رئیس جمهور لبنان در محل کاخ بعبدا دیدار و گفتوگو کرد.

روابط و همکاریهای سیاسی، تجاری و اقتصادی بین ایران و لبنان، آمادگی شرکتهای ایرانی برای مشارکت در پروژههای این کشور و نیز مسائل منطقهای به ویژه موضوع سوریه و آوارگان آن کشور در لبنان از محورهای گفتوگو و تبادل نظر در این دیدار بود.
ظریف در ادامه دیدارهایش با «جبران باسیل» همتای لبنانی دیدار کرد و دو طرف پس از آن در نشست مطبوعاتی مشترک به تشریح رایزنیهای دوجانبه پرداخته و به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند.
ظریف در این نشست خبری تصریح کرد که همکاری ایران و لبنان علیه هیچکس نیست و به نفع همه به ویژه به نفع مردم ایران و لبنان است و از آمادگی ایران برای همکاریهای اقتصادی با لبنان خبر داد. (جزییات بیشتر)

وزیر خارجه لبنان هم اعلام کرد که این کشور در کنفرانس ورشو شرکت نمیکند.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارها با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان هم دیدار کرد. طرفین در این دیدار در خصوص راههای توسعه و تعمیق روابط دوجانبه، همکاریهای پارلمانی، گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی با تاکید بر مشارکت بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور در پروژههای این کشور و نیز مهمترین مسائل منطقه، از جمله فلسطین و سوریه گفتوگو و تبادل نظر کردند.
وزیر خارجه ایران همچنین با «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان دیدار کرد.

دیدار و گفت وگو با «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه از جمله سوریه و یمن از دیگر ملاقاتهای ظریف در این سفر دو روزه بود.
دولت جدید لبنان ۱۱ بهمن بعد از کش و قوسهای زیاد بالاخره به ریاست سعد الحریری تشکیل شد.

وزیر خارجه ایران همچنین در مراسم روز ملی جمهوری اسلامی ایران در بیروت شرکت کرد.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ۱۷ آبان ۱۳۹۵ و پس از انتخاب میشل عون به ریاست جمهوری لبنان در سفری دو روزه به بیروت رفت و با مقامات این کشور، گروهها، احزاب و شخصیتها دیدار و درباره گسترش مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه گفتوگو کرد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در چارچوب سفرهایش به منطقه یک ماه پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در دور دوم سفرهایش به منطقه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ به بیروت سفر و در این سفر با مقامات لبنان از جمله نخستوزیر، رئیس مجلس و وزیر خارجه این کشور دیدار و در خصوص مناسبات دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی و همچنین برنامه جامع اقدام مشترک به گفتوگو پرداخت.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران پس از توافق وین در اولین دور سفرهایش به منطقه به کویت، قطر و عراق سفر کرده بود و پس از بیروت نیز به، دمشق، اسلامآباد و دهلینو رفت.
ظریف ۲۲ دی ماه ۱۳۹۲ و حدود یک ماه پس از توافق ژنو (سوم آذر ماه ۱۳۹۲) سفری به بیروت داشت. او در اولین مقصد از سفرهای دورهای خود پس از این توافق به لبنان و پس از آن هم به سوریه، اردن و عراق نیز سفر کرد.