ترکیه درصدد پیشرفت اقتصادی، گسترش صنعت گردشکری و ترمیم سیاست داخلی
مهمت نوری ارسوی، وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه، از برنامه این کشور برای جذب 70 میلیون گردشگر خبر داد. در راستای معرفی بیشتر طبیعت این کشور او از فیلمسازان خارجی دعوت نمود و گفت: تا 30 درصد از هزینههای آنها در ساخت فیلمهای جهانی در زمینه شناساندن ترکیه را تقبل خواهیم کرد.
در زمینه اقتصادی نیز به منظور تسهیل در تبادل کالا میان ترکیه و ایران، این دو کشور توافق کردهاند روزانه 450 دستگاه کامیون را پذیرش کنند تا از ایجاد صفهای طولانی گمرک در مرز بازرگان جلوگیری شود.
عدهای در ترکیه در حمایت از لیلا گوون نماینده پارلمانی حزب دموکراتیک خلق که خود به خاطر عبدالله اوجالان رهبر محبوس پکک اعتصاب غذا کرده بود دست به تظاهرات زدند. معترضان با پوشیدن جلیقههایی با عکس گوون به خیابان آمده بودند که با مقابله پلیس این کشور روبهرو شدند. گوون از زندان آزاد شده اما 100 روز از اعتصاب غذایش میگذرد و طرفدارانش نگران سلامتیاش هستند.
سایت خبریرده بندی نیروی دریایی کشورها؛ ایران چهارم، ترکیه دوازدهم


سایت گلوبال فایرپاور (GlobalFirepower) که به معرفی توانمندیهای نظامی کشورها در حوزههای زمینی، هوایی و دریایی میپردازد در تازهترین رده بندی خود به رتبه بندی کشورها بر اساس قدرت دریایی پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در این رده بندی که بین ۱۴۰ کشور انجام گرفته است کشور ترکیه در رتبه ۱۲ و ایران در رده چهارم قرار دارند.
نکته جالب اینکه کشورهای چین و آمریکا در ردههای دوم و سوم و کره شمالی در رتبه اول قرار گرفته است.
این سایت بر اساس میزان تجهیزات دریایی هر کشور رده بندی خود را انجام داده که بر این اساس، تعداد ناوهای هواپیما بر، ناوچهها، زیردریاییها، قایقهای توپ دار و قایقهای گشتی را ذکر کرده است.
بر این اساس کره شمالی با مجموع ۹۶۷ عدد از این تجهیزات در رتبه اول، آمریکا با ۴۱۵ مورد در رده سوم، ایران با ۳۹۸ مورد در رده چهارم و ترکیه با ۱۹۴ عدد در رده ۱۲ قرار دارند.
برنامه ریزی ترکیه برای جذب ۷۰ میلیون گردشگر


وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه از برنامهریزی برای جذب ۷۰ میلیون گردشگر و کسب درآمد ۷۰ میلیارد دلاری در این حوزه خبر داد.
به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی در روز سه شنبه، مهمت نوری ارسوی، وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در یک برنامه فرهنگی در شهر ارزینجان ترکیه این مطلب را عنوان کرد.
وی افزود: هدف آنکارا جذب ۷۰ میلیون گردشگر و دستیابی به ۷۰ میلیارد دلار درآمد گردشگری است که افزایش امکانات و فرصتها راه رسیدن به این هدف میباشد.
ارسوی با تاکید بر اهمیت ورزشگاهها و اماکن طبیعی در موضوع گردشگری افزود: زمانی که مسئولیت وزارتخانه را بر عهده گرفتیم، هدف دستیابی به ۵۰ میلیون گردشگر و کسب درآمد ۵۰ میلیارد دلاری بود که آن را به ۷۰ میلیون گردشگر و درآمد ۷۰ میلیارد دلاری رساندهایم.
وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه با اشاره به تصویب قانون حمایت از سینما در مجلس ترکیه اظهار داشت: در همین راستا به منظور معرفی اماکن گردشگری طبیعی ترکیه از فیلمهای خارجی و تهیه کنندگانی که در این زمینه فعالیت کنند، حمایت کرده و تا ۳۰ درصد هزینههای آنها را تقبل خواهیم کرد.
وی ادامه داد: یک پرتال اینترنتی را از اواسط بهار راه اندازی میکنیم که از طریق آن هم مکانهای گردشگری طبیعی را معرفی و هم چگونگی همکاری با شرکتهای مختلف در این زمینه را اعلام خواهیم کرد.
ارسوی با اشاره به اهمیت جایگاه سینما در معرفی کشورش اظهار داشت: فیلمها باید در تمام جهان به نمایش درآمده و سینما مکانی است که میتواند کشورمان را معرفی کند.
وی تصریح کرد: برای ارتقای صنعت سینما ترکیه و معرفی بهتر آن در جهان از سرمایه گذاران حمایت میکنیم و موانع را از سر راه آنها بر میداریم.
ممانعت پلیس ترکیه از برگزاری تظاهرات حمایت از کردها در استانبول

اعتمادآنلاین| این اعتراضات در حمایت از اعتصاب غذای یک نماینده پارلمان کردتبار که چندی قبل از زندان آزاد شده بود، برگزار شد.
نیروهای امنیتی با در دست داشتن سپرهای ضدشورش دور ۴۰ نماینده پارلمان کرد تبار و فعالان حقوق بشر و اعضای حزب دموکراتیک خلق را محاصره و از راهپیمایی آنها در خیابان استقلال جلوگیری کردند.
آنها به دنبال حمایت از «لیلا گوون» نماینده پارلمانی حزب دموکراتیک خلق که به خاطر شرایط زندان عبدالله اوجالان، رهبر محبوس پکک در اعتصاب غذایی به سر میبرد، به خیابان آمدند.
در همین راستا سزایی تملی، رهبر مشترک حزب دموکراتیک خلق اعلام کرد: ما به اینجا آمدهایم تا با لیلا گوون هم صدا شویم و به مبارزه وی قدرت ببخشیم.
معترضان لباسها و جلیقههایی با عکس گوون بر تن داشتند و تلاش کردند که محاصره پلیس را بشکنند اما نتوانستند. آنها مدتی بر زمین نشسته و اعتراض خود را اعلام کردند و سپس متفرق شدند.
گوون ۵۵ ساله در ۲۰۱۸ به اتهام انتقاد از عملیات دولت در شمال سوریه علیه کردهای این کشور به زندان افتاد.
او ماه گذشته میلادی از زندان آزاد شد اما اعتصاب غذای خود را که در اعتراض به شرایط زندان اوجالان آغاز کرده بود ادامه داد. اکنون بیش از صد روز از اعتصاب غذایی او میگذرد حامیان وی نگران وضعیت سلامت او هستند.
حزب دموکراتیک خلق اعلام کرد: بیش از ۳۰۰ زندانی در حمایت از گوون در اعتصاب غذا بهسر میبرند.
سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه روز شنبه هشدار داده بود که مانع برگزاری اعتراضات حزب دموکراتیک خلق خواهند شد.
منبع: ایسنا
نشست نمایندگان ویژه آمریکا و روسیه در امور افغانستان در ترکیه

- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، فرستادگان ویژه آمریکا و روسیه در امور افغانستان، نشستی در ترکیه برگزار خواهند کرد.
این نشست ۴ اسفند ماه (۲۲ فوریه) در آنکارا برگزار خواهد شد.
در حال تکمیل …
پذیرش روزانه ٤٥٠کامیون در توافق گمرکات ایران و ترکیه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، نشست مشترک گمرک بازرگان و گمرک گوربلاغ ترکیه با حضور فرماندار شهر دوبایزید و ناظر گمرکات استان آغری و مدیر کل گمرک دوبایزید و اعضای کمیته هماهنگی در محل گمرک بازرگان برگزار شد.
با توجه به افزایش حجم مبادلات تجاری بین کشور ایران و ترکیه و به تبع آن افزایش خروج محمولههای تجاری از مرز بازرگان توافق شد روزانه هر دو طرف نسبت به پذیرش ٤٥٠ دستگاه کامیون اقدام کنند تا از طولانی شدن صف در پشت دربهای گمرک جلوگیری شود. لینک کوتاه لینک کپی شد
ترکیه در دوراهی خرید پاتریوت یا اس۴۰۰

ترکیه که از سال ۱۹۵۲ عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، از سامانههای پدافند هوایی این سازمان برای پوشش هوایی استفاده میکرد، اما با خروج جنگ افزارهای دفاع هوایی پاتریوت آمریکا و آلمان از ترکیه در سال ۲۰۱۵، آنکارا خرید سامانههای پدافند موشکی اس ۴۰۰ روسی را در اولویت خود قرار داد.
ترکیه با قطع امید از تامین نیاز به سامانههای موشکی دفاعی از سوی همپیمانان خود در ناتو و به ویژه آمریکا، اواخر سال گذشته میلادی قرارداد رسمی خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ از روسیه را امضا کرد، هر چند مقامات آمریکا و ناتو بارها به آنکارا هشدار دادهاند که یک سامانه روسی نمیتواند وارد زرادخانه دفاع هوایی و موشکی ناتو شود و خرید سامانه اس-۴۰۰ روسیه میتواند خرید جتهای اف-۳۵ شرکت 'لاکهید مارتین' را به خطر اندازد و تحریمهای احتمالی آمریکا را نیز به دنبال داشته باشد، تلاشی که تاکنون ناکام مانده است.
هر چند ترکیه پیشتر اعلام کرده بود که امنیت ملی کشور و جان شهروندان در معرض خطر پرتاپ انواع موشکها از سوی تروریستها قرار دارد و دولت کشورش برای مقابله با این تهدیدها، مذاکراتی را با کشورهای غربی از جمله آمریکا، فرانسه و ایتالیا در راستای خرید سامانه موشکی دفاع هوایی انجام داد، اما در نهایت با کشور روسیه برای خرید اس-۴۰۰ به توافق رسید و این سامانه به هیچ عنوان تهدیدی علیه هم پیمانان این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نخواهد بود و خرید این سامانهها ترجیح ترکیه نبود، بلکه آنکارا مجبور به خرید آنها شده است.
این درحالی است که یک مقام آمریکایی در مصاحبه با روزنامه حریت گفته بود که اگر آنکارا از خرید سامانههای موشکی دفاع هوایی اس ۴۰۰ از روسیه منصرف نشود، ایالات متحده قرارداد فروش سامانههای موشکی پاتریوت به ترکیه را لغو خواهد کرد.
به گفته این مقام مسئول ابطال قرارداد فروش سامانههای ضد موشکی پاتریوت به ترکیه بر اساس قانون مقابله با مخالفان آمریکا (CAATSA) صورت خواهد گرفت که براساس این قانون کشورها و شرکتهای همکاری کننده با موسسات و سازمانهای روسی تحت تحریم، مورد تحریم قرار میگیرند.
ایالات متحده از ترکیه خواسته است تا قرارداد خرید سیستم دفاع موشکی روسیه را لغو کند تا در عوض آمریکا سیستمهای دفاع هوایی
'پاتریوت' را به ترکیه ارائه دهد.
گفته میشود که سفر نمایندگان هیات آمریکایی به آنکارا در سوم ژانویه و گفت و گو با وزیر امورخارجه و وزیر دفاع ترکیه برای لغو سفارش
'اس ۴۰۰' روسی بوده، آخرین تلاشی که واشنگتن برای جلوگیری از تحویل دفاع هوایی روسی به ترکیه انجام داده است. هر چند به نظر میرسد این تلاش برای متقاعد کردن آنکارا ناکام مانده است.
پیشنهاد نمایندگان هیات آمریکایی برای عرضه پاتریوت شامل تخفیف یا انتقال تکنولوژی نیست و مبلغ قرارداد برای مجتمعهای آمریکایی نیز ۳٫۵ میلیارد دلار است که اس-۴۰۰ از این نظر برای ترکها به مراتب ارزانتر تمام میشود.
دسامبر سال ۲۰۱۸، جیم اینهاف، رئیس جدید کمیته مجلس سنای آمریکا در نیروهای مسلح، اعلام کرد که ترکیه باید خرید اس-۴۰۰ را لغو کند تا عضو مشارکتی در ساخت اف-۳۵ باقی بماند.
این در حالی است که مقامات ترکیه به صراحت اعلام کردهاند٬ قصد ندارند معامله خرید سیستم راکتی اس-۴۰۰ روسیه را بر هم بزنند.
بینالی یلدریم رییس مجلس ملی ترکیه نیز پیشتر اعلام کرده بود که منطقه خاورمیانه با مشکلات و درگیریهای بسیار پیچیدهای مواجه است که مشاهده وقایع داخلی عراق و سوریه میتواند آینهای از بحران خاورمیانه باشد، بنابراین ترکیه به عنوان کشوری در این منطقه پر خطر مجبور به محافظت از امنیت ملی و مرزهای خود بوده و به همین منظور احتیاج ضروری به سامانههای دفاعی دارد.
وی تاکید کرد: ترکیه عضو ناتو به شمار میرود و مایل بود که سامانههای دفاع موشکی را از کشورهای هم پیمان خود در ناتو خریداری کند اما متحدان ما در این زمینه همکاری نکرده و از فروش این سامانهها به ترکیه خودداری کردند که در این شرایط ما نمیتوانستیم برای حفظ امنیت ملی خود بی تفاوت باشیم و به همین دلیل با اتخاذ تدابیری مجبور به خرید سامانه دفاع موشکی اس.۴۰۰ از روسیه شدیم و باید دوباره به این موضوع اصرار کنم که اگر آمریکا و کشورهای اروپایی عضو ناتو حاضر به فروش سامانه دفاع موشکی میشدند، بی گمان ما راه کنونی را انتخاب نمیکردیم.
یلدریم تصریح کرد: سامانه دفاع موشکی اس.۴۰۰ نیازهای ترکیه در تامین امنیت آسمان کشور را برطرف میکند و این سامانه به هیچ وجه و در هیچ زمان، تهدیدی علیه سایر کشورهای متحد و هم پیمان ما در ناتو نخواهد بود.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز پیشتر اعلام کرده بود که ترکیه از خرید «اس-۴۰۰» روسیه خودداری نخواهد کرد، حتی اگر «پاتریوت» های آمریکایی را خریداری کند، زیرا این دو موضوع به یکدیگر ربطی ندارند.
سامانههای پدافند موشکی دوربرد اس ۴۰۰ ساخت روسیه، جزو پیشرفتهترین سامانهها در نوع خود محسوب میشود که توانایی حمل و شلیک سه مدل موشک مختلف را دارد و میتوانند اهداف متنوعی شامل موشکهای بالستیک قاره پیما، موشکهای کروز و جنگندههای رادار گریز را هدف قرار دهند.
شبکه راداری و شناسایی این سامانه میتواند هم زمان ۳۰۰ هدف را شناسایی کند و با آنها درگیر شود. سقف ارتفاع پوشش هوایی این سامانه، ۲۷ کیلومتر است. سامانه اس-۴۰۰ (Triumf) نسل جدید سیستم پدافند هوایی روسیه است که توسط مرکز طراحی 'الماس' طراحی شده و به عنوان نوع بهبود یافته از خانواده پدافند هوایی اس-۳۰۰ بهشمار میرود.
خاورم**۱۲۱۱**۱۱۴۴