در روزهای پایانی آبان ماه، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از ارسال لایحه بودجه ۹۹ در ۱۵ آذرماه به مجلس خبر داد.
محمدباقر نوبخت درباره بودجه ۹۹، اظهار کرد: تلاش میکنیم بودجه سال ۹۹ در ۱۵ آذرماه به مجلس ارائه شود.
مختصات بودجه ۹۹ در سطح کلانلایحه بودجه ۹۹ با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، دارای مختصات ویژهای است و با توجه به کمبود شدید درآمدهای نفتی، به احتمال زیاد این لایحه حتی در مقایسه با لایحه بودجه ۹۸، رویکردهای انقباضی بیشتری خواهد داشت.
همسانسازی «همسانسازی» با بهطور دقیقتر «همترازی حقوق بازنشستگان با شاغلان» مطالبهای است که در سطح دوم مطرح میشود.
بودجه مورد نیاز برای اجرای همسانسازی مستمری بازنشستگان کشوری باید توسط دولت فراهم شده و اعتبار آن بایستی در لایحه بودجه سالانه گنجانده شود.
ایسنا/یزد نماینده مردم ارکان در مجلس شورای اسلامی با بیان این که بخشی از مشکلات با تلاش بیشتر مدیریتی قابل حل است، گفت: دولتیها در استان سعی نکنند توپ را به زمین مجلس بیندازند، بسیاری از مشکلات باید در قانون بودجه که توسط دولت در حال نهایی شدن است، دیده شود.
وی ا بیان این که دولتیها در استان سعی نکنند توپ را به زمین مجلس بیندازند، یادآور شد: بسیاری از مشکلات باید در قانون بودجه که توسط دولت در حال نهایی شدن است، دیده شود چرا که در غیر این صورت با توجه به شرایط خاص اقتصادی نمیتوان بودجه را زیاد تغییر داد.
وی با عنوان این که جامعه نجیب و شریف کارگری ملتهب است و باید برای رسیدگی به درخواست هایشان، تصمیمات سنجیده و خردمندانه گرفت، افزود: قانون کار که بعضا انتقاداتی هم به آن وارد است، نباید سلیقهای اجرا شود.
نماینده مردم اردکان در پایان خاطرنشان کرد: جایگاه اداره کل کار استان یزد که میتواند بسیاری از مشکلات کارگری را پیگیری کند، باید ارتقاء یابد و پذیرفته نیست از چهار رده تعریف شده، اداره کل کار استان صنعتی و معدنی یزد در رده سوم باشد.
انتهای پیام
این را میتوان از اظهارنظرهای رئیس کانون کارگران و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی تهران دریافت.
ماجرای بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعیچشمانداز معشیت بازنشستگان کشور وقتی بغرنجتر میشود که دهقانیکیا توضیح داد دولت قصد ندارد بدهی ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.
او تاکید کرد: ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت مربوط به سازمان تامین اجتماعی است، اما قرار است فقط ۱۶۰ هزار میلیارد تومان از این بدهی را پرداخت کند.
این مقام مسئول در سازمان تامین اجتماعی گفت: پیشبینی میکنیم با این شرایط تا سال آینده بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به ۳۶۰ هزار میلیارد تومان هم برسد.
دهقانیکیا صحبتهای خود را اینطور به پایان رساند: این اتفاقها در حالی رخ میدهد که به گفته مقام معظم رهبری ذخایر سازمان تامین اجتماعی حقالناس است و دولت باید امانتدار باشد.
دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات کاشان گفت: در حال حاضر فشار ناشی از گرانی و تورم به طبقه کارگر تحمیل شده و وظیفه مسئولان در چنین شرایطی تأمین امنیت شغلی ورسیدگی به معیشت آنهاست.
دبیر اجرایی خانه کارگر کاشان در ادامه گفت: سالهاست بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان مطرح است، اما امسال و همزمان با فصل تدوین و تقدیم لایحه بودجه، انتظار داریم به موضوع معشیت و امنیت شغلی کارگران توجه شود.
وی بیان کرد: کارفرمایان نیز موظف هستند تا در ازای انجام کار در ساعتهای تعیین شده قانونی، به هیچ کارگری کمتر از حداقل مزد تعیین شده جدید پرداخت نکنند و در صورت تخلف، ضامن تادیه مابهالتفاوت مزد پرداخت شده و حداقل مزد جدید هستند.
وی یادآور شد: بر اساس قانون قرارداد بین کارگران و کارفرمایان باید در چهار نسخه برای کارفرما، کارگر، اداره کار و نماینده کارگری تنظیم، نوشته و امضا شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر کاشان ادامه داد: برای برطرف کردن این مشکل سامانهای تعریف شده که بر اساس آن باید مشخصات کارگر، نوع قرارداد، مدت قرارداد و مشخصات دیگر در آن تکمیل شود تا از ضایع شدن حقوق کارگران جلوگیری کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با معافیت از حق بیمه کارفرما کمک جدی برای به کارگیری معلولان میشود.
وی ادامه داد: ماده ۱۳ نیز مربوط به کمک به حق بیمه سهم کارفرمای معلولانی است که در واحدهای تولیدی به کار گرفته میشوند؛ با معافیت از حق بیمه کارفرما کمک جدی برای به کارگیری معلولان میشود.
وی افزود: همچنین در صدد هستیم در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ با کمک مجلس شورای اسلامی منابع درآمدی مطمئن برای همسانسازی حقوق بازنشستگان و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پیشبینی کنیم.
شریعتمداری درباره استخدام خبرنگاران و فعال فضای مجازی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: برخی از این افراد در دورههای قبل در وزارتخانه مشغول به کار بودند.
مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارای شرکتهای زیرمجموعه متعددی است و به طور طبیعی در بخش روابط عمومی و ارتباطات خود از اشخاص باتجربه استفاده میکند.
درمان مستقیم و درمان غیرمستقیم دو شیوه ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی است.
سازمان تامین اجتماعی دارای ۸۱۰ بیمارستان، ۱۰ هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی و ۲۹۰ مرکز درمانی سرپایی است، در واقع ۱۰ درصد تخت بیمارستانی کشور به سازمان تامین اجتماعی تعلق دارد.
حدود یک سوم خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی در بخش مستقیم و دو سوم دیگر در بخش غیر مستقیم انجام میگیرد.
دکتر هدایت الله ادیب نیا مشاور مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در امور درمانی در گفت وگو با خبرنگار عصر خبر افزود: اظهارات مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درخصوص این که' اختصاص بودجه به مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی مبتنی بر کارکرد باشد نه هزینهکرد' کاملا درست و کارشناسی است.
بنابراین لازم است که معاون جدید درمان سازمان که خوش نامی، پاکدستی و احترام به بیماران و کارکنان سازمان تامین اجتماعی ازخصوصیات وی است تا جایی که حتی سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نیز وی را فردی 'خوش نام و پاکدست' میداند، فرصت این ایام را از دست نداده و کاری بنیادین و کارشناسی در حوزه درمان را با حمایت مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی و کمک کارکنان سازمان به سرانجام برساند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص بدهی سازمان تامین اجتماعی به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی گفت: آنچه وزارت اقتصاد از میزان این بدهیها تایید کرده در سال ۹۶ حدود ۸۰ هزار میلیارد بوده که حسابرسی شده است.
وی افزود: ما باید بتوانیم ابتدا بین این دو وزارت خانه و سپس اداره ثبت شرکتها برقرار کنیم.
اداره ثبت شرکتها در واقع برای ادارات خصوصی به وجود آمده اما قانونا این موسسات به اداره ثبت شرکتها مراجعه میکنند.
این مشکل باید بین قوه قضاییه، اداره ثبت شرکتها و قوه مجریه حل شود.
وی در خصوص طلب مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: از آنجاییکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی طی سالهای مختلف پرداخت نشده قدرت پرداخت نیز کاهش یافته است.
علیرضا امیری درگفت وگوبا خبرنگارتسنیم در ساوه، با اشاره به ضرورت توجه دولت به جامعه بازنشستگان تامین اظهارداشت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روز معارفه تعهد دادند کمتر از یکسال سه خواسته جامعه بازنشستگان تامین از جمله احیای سه جانبهگری، همسان سازی حقوق بازنشستگان و برگرداندن بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی را انجام دهند ولی متاسفانه تاکنون این وعدهها محقق نشده است.
وی افزود: تامین اجتماعی به سبب این که که واحدهای صنعتی بامشکل مالی مواجه هستند مشکل نقدینگی دارد، واحدهای صنعتی توان پرداخت سهم خود به تامین اجتماعی را ندارند و سهم خود را به صورت تقسیط پرداخت میکنند، هم اکنون سازمان تامین اجتماعی ماهیانه حدود دوهزار میلیارد تومان برای پرداخت حقوق با کسری بودجه مواجه است.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: جامعه کارگری بیشترین حمایت ازدولت کنونی را به سبب وعده هایی که داده بودند داشتند اما علی رغم پرداخت نشدن، امروز هم بحث واگذاری اموال مطرح میکنند، دولت کنونی مدیون جامعه کارگری است.
امیری بیان کرد: ما حق مطالبهگری داریم، دولت به وعدههای خود عمل نکرده همچنین تلاشی برای اجرای مصوبات مجلس نمیکند، دولت قرار بود سالیانه ۱۰ درصد بدهی خود را به تامین اجتماعی پرداخت کند اما نه تنها دست ما را نگرفت بلکه مراکز درمانی تامین اجتماعی با کمبود تجهیزات درمانی، پزشک متخصص و دارو مواجه هستند.
امیری بیان کرد: دفترچههای تامین اجتماعی در بیشتر مراکز درمانی پذیرفته نمیشود و باید بصورت ازاد حق درمان پرداخت شود، کانون بازنشستگان تامین اجتماعی دراستان مرکزی ۱۵۰ میلیارد تومان به مراکز درمانی غیردولتی بدهکار است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: نباید اجازه داد بدهی دولت به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر مانند بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی افزایش یابد.
وی با اشاره به درآمدهایی که روستائیان میتوانند از فعالیتهای اقتصادی برای خود ایجاد کنند، گفت: روستائیان میتوانند با فعالیتهایی مانند گاوداری، گوسفندداری و غیره دهها میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشند اما این کاملا به خلاقیت خودشان بستگی دارد.
وی با بیان اینکه باید بدنه دولت را کوچک کنیم و مردم را در اقتصاد مشارکت دهیم، گفت: در ایران با ۸۲ میلیون نفر جمعیت به ازای هر سه نفر یک کارمند و در ژاپن با ۱۲۸ میلیون نفر جمعیت به ازای هر ۳۰۰ نفر یک کارمند وجود دارد.
بزرگی دولت موجب شده که حجم زیادی از بودجه صرف امور جاری کشور، حقوق امور جاری وزارتخانهها و پرداخت حقوق کارمندان شود.
درضمن نباید اجازه دهیم بدهی دولت به صندوق بیمه اجتماعی به اندازه بدهی دولت به سازمان اجتماعی افزایش یابد.
یکی از صندوقهای بسیار مهم و درواقع بزرگترین صندوق بیمهای کشور، سازمان تامین اجتماعی است.
در همین زمینه سازمان تامین اجتماعی نیز از اوایل دهه ۶۰ سرمایهگذاریهای کلانی عمدتا در قالب بنگاهداری کرد که با عنوان «شستا» شناخته میشود.
بررسیها نشان میدهد با بورسیشدن شرکتهای شستا، حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان به منابع این مجموعه اضافه خواهد شد.
سود شستا در سال ۹۷، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام میشود؛ یعنی شستا تنها سه درصد سود داده است.
قابل ذکر است این رویه عمومی در سرمایهگذاری همه صندوقهای بازنشستگی است و سازمان تامین اجتماعی هم نمیتواند خارج از این فرآیند به موفقیت برسد.»
پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی امری زمانبر استوزیر اقتصاد و دارایی اظهار کرد: پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی امری زمان بر بوده و دولت در تلاش است در این مسیر حقوق بازنشستگان تضییع نشود.
این عضو کابینه دوازدهم با اشاره به بررسی اجرای قانون هدفمندی یارانهها در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات بیان کرد: در این جلسه برنامه دولت درباره یارانه پنهان مورد سوال قرار گرفت که بنده نیز توضیحاتی در این رابطه ارائه دادم.
دژپسند تصریح کرد: طرح برنامههای دولت درباره یارانه و یارانه پنهان پیش از تصویب با توجه به حساسیتی که جامعه نسبت به آن دارد، اقدام درستی نیست چراکه ممکن است در مراحل بررسی این برنامهها تغییر کند.
قوه مجریه به تنهایی نمیتواند برنامههای مربوط به یارانه را اجرایی کندوی با بیان اینکه قوه مجریه به تنهایی نمیتواند برنامههای مربوط به یارانه را اجرایی کند و باید تصمیم حکومتی درباره آن گرفته شود، ادامه داد: برنامه دولت درباره یارانهها در آیندهای نه چندان دور به تصویب میرسد.
وزیر اقتصاد و دارایی بیان کرد: تامین مواد اولیه، کالاهای سرمایهای و قطعات یدکی یکی از الزامات واحدهای تولیدی است در حال حاضر گمرکات ملزم شدهاند حداکثر همکاری را با واحدهای تولیدی داشته باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: دولت به موضوع پرداخت بدهی به سازمان تامین اجتماعی اهتمام دارد و در سه سال اخیر۱۵ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی تسویه شده است.
به گزارش ایلنا، «فرهاد دژپسند» که برای پاسخ به سئوالات برخی از نمایندگان مجلس در خصوص هدفمندی یارانهها و مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت امروز در کمیسیون برنامه و بودجه حاضر شده بود، در حاشیه این جلسه در گفتگو با شبکه خبر، افزود: نمایندگان حاضر در این نشست، اولین بحث شان دغدغه تسویه بدهی دولت به تامین اجتماعی بود و اقدامات و برنامههای دولت در این خصوص را جویا شدند که گزارش سه سال اخیر دولت را در مورد پرداخت مطالبات تامین اجتماعی ارایه کردم.
وی گفت: دولت به موضوع پرداخت بدهی به سازمان تامین اجتماعی اهتمام دارد و در سه سال اخیر ۱۵ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی تسویه شده است.
در سال جاری و آتی نیز برنامه دارد با اتخاذ روشهای مناسب و سازوکارهایی که در قانون وجود دارد بخش دیگری از مطالبات را به تامین اجتماعی پرداخت کند، زیرا جامعه هدف این سازمان بسیار نجیب و ارزشمند هستند و باید به آن کمک کنیم.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمد خدابخشی با اشاره به نشست عصر یکشنبه کمیسیون برنامه و بودجه با حضور وزیر اقتصاد گفت: سوال آقای قاضیپور از وزیر اقتصاد درباره علت عدم تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی بود.
بر اساس گزارش ارائه شده از سوی وزیر اقتصاد و دارایی بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی تا پایان سال ۹۶ حدود ۱۰۵ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: دولت در تلاش است بدهی به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند، بر اساس گفتههای آقای دژپسند در سال گذشته ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از بدهی دولت به تامین اجتماعی پرداخت شد.
بر اساس گزارش ارائه شده در جلسه امروز، تعداد یارانهبگیران سالانه افزایش پیدا میکند.
این رقم در اسفند ۹۶ حدود ۷۶ میلیون و ۷۱۶ هزار نفر و در اسفند ۹۷حدود ۷۷ میلیون و ۸۷۷ هزار نفر شده است.
نشست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با حضور وزیر اقتصادی و دارایی اغاز شدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست اقای دژپسند به سئوالات نمایندگان درباره بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و اجرای ناقص هدفمندی یارانهها پاسخ میدهد.
خبر تکمیلی ارسال میشود
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، گفت: دولت هنوز فرصت دارد تا با روشهای مختلف بخشی از طلب سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ شهریور ماه آخرین مهلت استفاده از بخشودگی جرائم است، گفت: طی این مدت استقبال خوبی از سوی کارفرمایان انجام شده و افرادی که بدهی بیمهای و جریمه دارند فقط میتوانند تا ۱۳ شهریور ماه برای استفاده از بخشودگی به شعب تامین اجتماعی در سراسر کشور مراجعه کنند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، تاکید کرد: قوانین سازمان تامین اجتماعی در جهت حمایت از بیمه شدگان و کارگران و کارفرمایان است و در این راستا اقدامات و تسهیلاتی نیز در نظر گرفته است.
سالاری همچنین در مورد پرداخت ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در سال جاری گفت: سال مالی از تیرماه آغاز میشود و تیر ماه سال آینده به پایان میرسد به همین دلیل دولت هنوز فرصت دارد تا با روشهای مختلف بخشی از طلب سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند.
به گفته وی، تهاتر، واگذاری شرکت و سهام از جمله راهکارهایی است که دولت میتواند از طریق آن ۵۰ هزار میلیارد را تسویه کند.
اعتمادآنلاین| نائب رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی استان قزوین تاکید دارد که با توجه به رابطه نزدیک مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با دولت، همسانسازی حقوق مستمریبگیران باید در اولویت برنامهها باشد.
عدم اجرای قانون همسانسازی بازنشستگان را دچار اختلال هراس کرده است.
با توجه به اینکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به بیش از ۲۰۰هزار میلیارد تومان رسیده باید روابط دولت با سازمان تامین اجتماعی به نحوی تنظیم شود که سازمان از یک رابطه نابرابر ضرر نبیند.
این را از این جهت میگویم که تا به حال کارگران بازنشسته از خدمات غیرحضوری خیری ندیدهاند.
در واقع خدمات غیرحضوری برای مستمریبگیران تامین اجتماعی آب و نان نمیشود.
نائب رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی استان قزوین تاکید دارد که با توجه به رابطه نزدیک مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با دولت، همسانسازی حقوق مستمریبگیران باید در اولویت برنامهها باشد.
عدم اجرای قانون همسانسازی بازنشستگان را دچار اختلال هراس کرده است.
با توجه به اینکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به بیش از ۲۰۰هزار میلیارد تومان رسیده باید روابط دولت با سازمان تامین اجتماعی به نحوی تنظیم شود که سازمان از یک رابطه نابرابر ضرر نبیند.
این را از این جهت میگویم که تا به حال کارگران بازنشسته از خدمات غیرحضوری خیری ندیدهاند.
در واقع خدمات غیرحضوری برای مستمریبگیران تامین اجتماعی آب و نان نمیشود.
عدم اجرای قانون همسانسازی بازنشستگان را دچار اختلال هراس کرده است.
به نظر میرسد که سازمان به خاطر مشکلاتی که در دریافت مطالبتش از دولت دارد برای رسیدگی به بازنشستگان، استراتژی ندارد.
با توجه به اینکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به بیش از ۲۰۰هزار میلیارد تومان رسیده باید روابط دولت با سازمان تامین اجتماعی به نحوی تنظیم شود که سازمان از یک رابطه نابرابر ضرر نبیند.
این را از این جهت میگویم که تا به حال کارگران بازنشسته از خدمات غیرحضوری خیری ندیدهاند.
در واقع خدمات غیرحضوری برای مستمریبگیران تامین اجتماعی آب و نان نمیشود.
نشست هماندیشی تشکیلات کارگری استان گیلان با مدیرکل تامین اجتماعی به مناسب هفته تامین اجتماعی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دبیر خانه کارگر گیلان در این نشست ضمن تبریک فرا رسیدن هفته تامین اجتماعی امکانات مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی در این استان را برای پاسخگویی به نیاز بیمهشدگان بیمه تامین اجتماعی، ناکافی دانست.
او بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی را بزرگترین چالش امروز کشور دانست و گفت: سازمان تامین اجتماعی مجموعه بیننسلی و حقالناس است که تمام اموال آن حاصل سرمایه ۶۰ ساله جامعه کارگری است.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان در مورد بحث سهجانبهگرایی گفت: خواسته ما از افراد فعال در جامعه کارگری و مسئولان مربوطه در این راستا حمایت همهجانبه است.
مدیریت درمان تامین اجتماعی استان با اشاره به مطلب فوق اذعان داشت: سازمان مدیریت درمان تامین اجتماعی گیلان برای گرفتن درمان رایگان و با کیفیت، بیمارستان تامین اجتماعی گیلان در کشور در بیمارستانهای اول است.
نشست هیئت مدیره کانون بازنشستگان استان تهران با حضور رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تامین اجتماعی برگزار شد.
این رسیدگی از این جهت حائز اهمیت است که بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی بیش از تمام دورانها نیازمند کمک برای بهبود شرایط معیشتی خود هستند.
مستمریبگیران تامین اجتماعی میبینند که همسانسازی در صندوقهای دیگر اجرایی شده اما هنوز در تامین اجتماعی به آن پرداخته نشده است.
همچنین شرط شده است اگر قرار است بدهی ایجاد شود باید در قانون بودجه همان سال پیش بینی و به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.
بیات با بیان اینکه بدهی دولت به بیشتر از ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است گفت: امسال پیش بینی شده که ۵۰ هزار میلیارد تومان در قالب تهاتر اموال به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.
چالشهای مستقیم و غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعیهیات نظارت بر سازمان تامین اجتماعی که در کنار هیات امنا و هیات مدیره از ارکان اصلی سازمان تامین اجتماعی است، امراض حول این نهاد را مورد مداقه قرار داده و آنها را به عنوان چالشهای مسقیم و غیرمستقیم تقسیمبندی کرده است.
با دستهبندی کردن این چالش در هیات نظارت بر سازمان تامین اجتماعی به این نتیجه رسیدهایم که حداقل باید دو اقدام فوری را در دستور کار قرار دهیم؛ اول: استقرار نظام چند لایه تامین اجتماعی تا بار مالی سیاستهای حمایتی به سازمان تامین اجتماعی تحمیل نشود.
کارشناسان حقوقی و اقتصادی سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی هستند که بدهی دولت ۹۸ درصد سرفصل حسابها و اسناد دریافتی سازمان تامین اجتماعی را تشکیل میدهد.
تورم قوانین امان سازمان تامین اجتماعی را بریدبررسیها نشان میدهد که ۲٫۴ میلیون بیمه شده غیر حمایتی شامل مداحان، خادمان مساجد، طلاب، رانندگان، قالیبافان، نویسندگان، کارگران ساختمانی و … تحت پوشش خدمات بیمهای سازمان تامین اجتماعی هستند.
هیات نظارت بر سازمان تامین در این مورد پیشنهادهای راهگشایی را به سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده است.
کل بدهی دولت ۳۸۲ هزار میلیارد تومان بوده که اگر رقم واقعی بدهی تامین اجتماعی درست منظور میشد، به ۴۳۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان میرسید.
«محمدحسن زدا» سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی که کمتر از نوع مواجهی دولت با سازمان تامین اجتماعی انتقاد میکرد، در آخرین گفتگوی اینستاگرامی خود با مخاطبان سازمان تامین اجتماعی، از پرداخت نشدن سهم حق بیمه ۲۰۰ هزار قالیباف، از دولت گلایه کرد.
وی افزود: سازمان تامین اجتماعی ۵۰ درصد کارفرمایان را دریافت میکند؛ اما سهم دولت به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نمیشود.
دهقان کیا البته مشکلات امروز را متوجه دولتی شدن ساختار تامین اجتماعی میکند و میافزاید: سازمان تامین اجتماعی نهاد عمومی غیردولتی است؛ اما به دولتیترین شکل ممکن اداره میشود.
به همین خاطر ساختار سازمان تامین اجتماعی باید بر مبنای شورای عالی تامین اجتماعی نظم گیرد؛ شورایی که جوهرش نه یکجانبهگرایی که سهجانبهگرایی است.
کل بدهی دولت ۳۸۲ هزار میلیارد تومان بوده که اگر رقم واقعی بدهی تامین اجتماعی درست منظور میشد، به ۴۳۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان میرسید.
وی افزود: سازمان تامین اجتماعی ۵۰ درصد کارفرمایان را دریافت میکند؛ اما سهم دولت به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نمیشود.
به همین خاطر تاکید شده است که تنها اصل بدهی سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود.
دهقان کیا البته مشکلات امروز را متوجه دولتی شدن ساختار تامین اجتماعی میکند و میافزاید: سازمان تامین اجتماعی نهاد عمومی غیردولتی است؛ اما به دولتیترین شکل ممکن اداره میشود.
به همین خاطر ساختار سازمان تامین اجتماعی باید بر مبنای شورای عالی تامین اجتماعی نظم گیرد؛ شورایی که جوهرش نه یکجانبهگرایی که سهجانبهگرایی است.
آرمین خوشوقتی، عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت منابع انسانی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، اظهار داشت: حدود یک میلیون نفر از مستمری بگیران صندوق تامین اجتماعی را یتیمان، زنان بی سرپرست و بیماران سرطانی تشکیل میدهند.
خوشوقتی ادامه داد: از میان مستمری بگیران صندوق تامین اجتماعی ۳۳ درصد که شامل از کارافتادگان و بازماندگان فوتی است، حداقل حقوق را دریافت میکنند.
وی افزود: حدود ۶۰ درصد مستمری بگیران تامین اجتماعی که ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر هستند زیر حداقل حقوق (کمتر از یک میلیون و ۵۰۰هزارتومان) یعنی زیر خط فقر دریافت میکنند.
عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت منابع انسانی ایران در خصوص ممنوعیت کار برای مستمری بگیران اظهار کرد: مستمری بگیران دولتی و کشوری محدودیت کمی برای اشتغال مجدد دارند، اما مستمری بگیران صندوق تامین اجتماعی محدودیت دارند، چرا که کارفرما مکلف است آنها را بیمه کند و به محض اینکه مشغول به کار میشوند مستمری آنها قطع میشود.
خوشوقتی با بیان اینکه همسان سازی در صندوق تامین اجتماعی بیش از هر بخشی احساس میشود، گفت: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باید ترمیم شود، اما با توجه به پایین بودن اعتبارات این سازمان، کمک مالی دولت لازم است.
سازمان تامین اجتماعی در این سالها حال و روز خوبی نداشته، به طوری که کسری بودجههای هنگفتی گریبان این سازمان را گرفته است.
اما دلیل این وضعیت نابسامان سازمان تامین اجتماعی چیست و این سازمان چه راهکارهایی را برای برون رفت از این وضعیت ارائه و اجرا کرده است؟ دلیل اوضاع نابسامان سازمان تامین اجتماعی عدم پرداخت بدهی دولت به این سازمان است.
همچنین بخش دیگری از بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی به موضوع حق بیمه دولت باز میگردد.
بنابراین، افزایش تعهدات دولت به سازمان تامین اجتماعی و عمل نکردن به آنها باعث شد تا بدهی دولت به سازمان با رشدی فزاینده رو به رو شود.
البته برخی قوانین سازمان تامین اجتماعی نیز در ایجاد هزینههای ناخواسته و رقم زدن شرایط نامساعد کنونی این سازمان نقش داشتهاند.
شوکت با بیان اینکه اگر ۶۰ سال پیش که سازمان تامین اجتماعی ایجاد شد، دولتها توسط مجلس مکلف میشدند که بدهی جاری سازمان تامین اجتماعی را بپردازند، گفت: حالا که دولتها در پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی تنبل هستند ما تنها درخواست پرداخت مطالبات جاری سازمان تامین اجتماعی را داریم که در هر سال به ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان خواهد رسید و برای سال ۹۸ ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
شوکت در پاسخ به این پرسش که سازمان تامین اجتماعی در این شرایط با بدهی خود به سیستم بانکی چه میکند و آیا رقم بدهیاش به سیستم بانکی در حدود ۳۹ هزار میلیارد تومان است، گفت: بله، بدهی سازمان تامین اجتماعی، به سیستم بانکی در حد ۳۹ هزار میلیارد تومان است.
تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی ابعاد مسکوت داردعضو کارگری هیات امنای سازمان تامین اجتماعی با اشاره به تلاشهایی که سازمان تامین اجتماعی برای بازگرداندن چکهایش از دست بابک زنجانی انجام داد، گفت: مرحوم نوربخش ۵ سال تلاش کردند تا چکها را بازگرداند تا اینگونه حقی که از سازمان تامین اجتماعی ضایع شده، بازگردد.
شوکت با بیان اینکه در چنین شرایطی سازمان تامین اجتماعی مجبور به واگذاری اموالش میشود، گفت: سازمان تامین اجتماعی بدهی بانکی دارد، این بدهی بانکی به هرحال باید بازگردانده شود؛ در نتیجه سازمان تامین اجتماعی ناچار شد که پتروشیمی امیرکبیر را به بانک واگذار کند.
عضو کارگری هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این پرسش که چرا در چنین شرایطی برای تعیین مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی فشار وارد میکنند و میخواهند نفری وابسته به دولت را وارد سازمان تامین اجتماعی کنند، گفت: نمایندگان کارگران در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستهاند که در زمینه تعیین مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی دخالتی از سمت دولت نباشد؛ چراکه نتیجه مداخلات دولت را در سازمان تامین اجتماعی میبینیم.
به گزارش تجارتنیوز، محمدحسن زدا در نشست خبری، افزود: با این میزان افزایش، ماهانه ۱۴۰۰ میلیارد تومان و سالانه ١٧ هزار میلیارد تومان به هزینههای تامین اجتماعی اضافه میشود.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی همچنین درباره طلاقهای صوری برای دریافت مستمری از تامین اجتماعی گفت: در این زمینه قانونی وجود ندارد اما بخشنامهای صادر کردیم و پیگیر آن هستیم که اگر اطلاعاتی کسب کنیم، خسارت را پس میگیریم.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: با مذاکرات صورت گرفته با دولت مقرر شد ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به صورت غیرنقد از راههای خوراک پالایشگاهها، تهاتر و … پرداخت شود.
زدا درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: برای همسانسازی بر سر مدل خاصی با کانون بازنشستگان به توافق رسیدیم که بار مالی ۱۲ هزار میلیارد تومانی در مرحله اول دارد.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: ۸۵۰۰ فقره وام قرضالحسنه در اختیار سیلزدگان قرار گرفته است و تعدادی وام جعاله هم پرداخت شده است.