افکارنیوز، به گزارشمایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز دهم دسامبر با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود در واشنگتن، پایتخت آمریکا، دیدار خواهد کرد.
اخبار بین الملل - روزنامه «واشنگتن پست» گزارش داد که پمپئو و لاوروف در این دیدار درباره روابط دوجانبه، کنترل تسلیحات، وضعیت اوکراین و سوریه و همچنین تحولات ونزوئلا بحث و گفتوگو خواهند کرد.
لاوروف آخرین بار سال ۲۰۱۷ میلادی به واشنگتن سفر و با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، دیدار کرده بود.
آخرین دیدار لاوروف و پمپئو، ماه سپتامبر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گرفته بود.
وی وحدت، استقامت و ایستادگی مردم فلسطین در مسیر آرمانهای آزادیخواهی را رمز پیروزی آنها بیان کرد و افزود: دیدگاه جمهوری اسلامی ایران درخصوص فلسطین همواره شفاف، بدون تغییر و در حمایت از ملت مظلوم فلسطین جدی و ثابت است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، از دلایل دشمنی استکبار جهانی و نظام سلطه با جمهوری اسلامی ایران را حمایت از محور مقاومت و مردم فلسطین ذکر کرد و تاکید کرد: فلسطین حیثیت جهان اسلام است و جمهوری اسلامی ایران در حمایت خود از موضوع فلسطین ثابت قدم خواهد بود.
همواره قدردان حمایتهای همیشگی مقام معظم رهبری، دولت و ملت ایران از مردم فلسطین هستیماحمد فواد از رهبران گروههای فلسطینی حاضر در این دیدار نیز بیان کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران همواره بر حمایت قاطعانه و تغییرناپذیر در موضوع فلسطین بوده است.
وی همچنین افزود: گروههای مبارز فلسطینی، اقدام خصمانه و اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران را نتیجه حمایتهای همه جانبه جمهوری اسلامی ایران از مردم فلسطین و محور مقاومت میدانند.
احمد فواد با قدردانی از صراحت گفتار حضرت آیت الله خامنهای در حمایت همه جانبه از آرمان فلسطین یادآور شد: همواره قدردان حمایتهای همیشگی مقام معظم رهبری، دولت و ملت ایران از مردم فلسطین هستیم.
وی در رابطه با نقش قدرتهای خارجی در این حوادث، افزود: آمریکا به طور سنتی آمریکای لاتین را حیاط خلوت سیاسی خود فرض کرده و نسبت به حوادث آن بسیار حساس است.
ایالات متحده از روی کار آمدن دولتهای لیبرال در آمریکای لاتین حمایت میکند و میکوشد تا دولتهای مردمی را ساقط کند.
وی خاطرنشان کرد: هر چند حوزه جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران و پیوندهای استراتژیک آن از آمریکای لاتین فاصله دارد، اما از سالها پیش ایران به دنبال برقراری رابطه با کشورهای لاتین که مواضع ضد امپریالیستی دارند، بوده است.
این تحلیلگر مسائل بین الملل یادآورشد: در اسناد ویکی لیکس آمده است که آمریکا عمیقا از نفوذ ایران در آمریکای لاتین نگران و هراسان است.
در تحولات ونزوئلا نیز جمهوری اسلامی ایران از دولت قانونی این کشور حمایت کرد.
پس از کودتای ارتش بولیوی علیه رئیس جمهور این کشور، رسانههای غربی در تلاش هستند تا با تعریف از این جریان و مقایسه آن با تحولات ونزوئلا، ارتش سرزمین چاوز را علیه مادورو بشورانند.
نمونه بولیوی و ونزوئلا از مثالهای بارز این جریان هستند.
رویترز در ادامه تلاش کرده تا با لحنی زیرکانه ارتش ونزوئلا را به پیروی از اقدامات ارتش بولیوی تشویق کند.
اتحادیه اروپااتحادیه اروپا نیز در واکنش به تحولات بولیوی، تمامی طرفهای درگیر در تنش سیاسی جاری در این کشور را به «خویشتنداری» و «مسئولیتپذیری» را خواند.
اکنون اما با به ثمر نشتسن کودتا در بولیوی گویا غربیها انگیزه جدیدی یافتهاند و تلاش دارند تا این موج ایجاد شده را به ونزوئلا بکشانند.
سفیر بولیوی در تهران، با اشاره به تحولات اخیر در کشورش که منجر به استعفای رئیسجمهور این کشور آمریکای لاتین شد، اعلام کرد: کودتای رخداده در بولیوی رنگ فاشیستی دارد و جان رئیسجمهور «اوو مورالس» در خطر است.
او گفت: در مواردی، اشخاص بیگانه حرکات اعتراض آمیزی در بولیوی را رهبری میکنند مانند آنچه که در تحولات ونزوئلا شاهد آن بودیم.
روز گذشته اقدامات خشونتآمیز در بولیوی شدت گرفت و آقای رئیس جمهور و معاون او به خاطر احترام به امنیت بولیوی و مردم تصمیم گرفتند که استعفا بدهند.
سفیر بولیوی با اشاره به کینهای که آمریکاییها از مولارس دارند در بخش پایانی صبحتهای خود تاکید کرد: کودتا در بولیوی به پایان نرسیده است، جان رئیس جمهور مورالس در خطر است و یکی از اهداف کودتاچیان پایان دادن به جان رئیس جمهور است.
ما از ملتهای دنیا میخواهیم که به فراخوان بین المللی برای حمایت از رئیس جمهور و حفظ جان او بپیوندند و از این فراخوان حمایت کنند.
اگر آزادی میخواهید به کشور خود ببالید؛ اگر دموکراسی میخواهیم به حاکمیت ملی خود بپردازید؛ اگر خواستار صلح هستید به ملت خود توجه کنید.
ما در آمریکا طرحی را آماده کردهایم برای احیای منافع ملی.» رئیس جمهور آمریکا در خصوص روابط کشورش با چین نیز گفت: «ما خواستار تنش و درگیری با چین نیستیم.
آمریکا آماده دوستی با هر کشوری است که با حسن نیت برای صلح و احترام متقابل تلاش میکند.
ونزوئلا میتواند الگویی باشد که به ما نشان دهد سوسیالیسم و کمونیسم هیچ ارتباطی با عدالت، برابری و کمک به فقرا ندارند.
امروز من بار دیگر این پیام را تکرار میکنم که آمریکا هرگز یک کشور سوسیالیستی نخواهد شد.»
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ نشست سران در هفتادوچهارمین مجمع عمومی سازمان ملل با سخنرانی آنتونیو گوترش آغاز شد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در سخنان آغازین این نشست با اشاره به تهدیدات موجود بینالمللی، خواستار تلاش جمعی برای دستیابی به صلح شده است.
دبیرکل سازمان ملل درباره وضعیت موجود در شبه جزیره کره، اوضاع را نامطمئن خواند و در عین حال اظهار کرد از تلاشها برای دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی حمایت میکند.
گوترش در این سخنان اظهار کرد: منشور سازمان ملل پیام واضحی را به ما ابلاغ میکند؛ اینکه مردم را در جایگاه نخست قرار دهیم.
وی گفت: سازمان ملل متحد به دنبال آن است تا کمیتهای در ژنو در هفتهای آینده تشکیل دهد.
به گزارش تارنمای آکیوس (Axios)، «خورخه آروازا» در صفحه توییتری خود نوشت: برنامههای دولت آمریکا را به خاطر محاصره جنایتکارانه و تهدید به محاصره دریایی و استفاده از زور علیه مردم ونزوئلا محکوم میکنیم.
این مقامات اعلام کردند که ترامپ از حدود یک سال پیش بارها ایده محاصره دریایی ونزوئلا را مطرح کرده و چند هفته پیش نیز چند مرتبه این ایده را بازگو کرد.
آمریکا بلافاصله گوایدو را به عنوان رئیس دولت موقت در این کشور به رسمیت شناخت و خواستار کناره گیری مادورو از قدرت و برگزاری انتخابات زود هنگام شد.
برخی کشورهای اروپایی و متحدان آمریکا در آمریکای جنوبی و شرق آسیا همگام با واشنگتن خواستار برگزاری انتخابات زود هنگام در ونزوئلا شدند.
در تازهترین تحولات ونزوئلا، بتازگی روسیه و چین به اتفاق، پیش نویس قطعنامه آمریکا علیه ونزوئلا در شورای امنیت را وتو کردند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از کاراکاس، «جان بولتون» طی نشستی در لیما پایتخت پرو با موضوع تحولات ونزوئلا مدعی شد که مذاکره در جریان میان دولت مادورو و مخالفان در جزیره باربادوس جدی نیست و دولت کاراکاس از این اهرم برای خرید زمان استفاده میکند.
این اظهارات بولتون در مورد ونزوئلا در حالی مطرح شده که طرفین مناقشه در ونزوئلا (دولت و مخالفان) همچنان بر ادامه مذاکره برای حل و فصل بن بست سیاسی در این کشور منطقه آمریکای لاتین تاکید کردهاند اما دولت ترامپ بدنبال ایجاد مانع در تداوم مذاکره است و همچنان بر آتش افروزی و ایجاد تنش در ونزوئلا تاکید دارد.
مشکلات اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده است.
ونزوئلا همچنان بدنبال راههای مختلف برای جبران هزینه و درآمدهای خود است و در این راستا دولت مادورو توانسته برای بدست آوردن درآمد و به رغم مواجهه با تحریمهای آمریکا، بخشی از ذخایر طلا خود را بفروشد.
در این راستا دولت مادورو امیدوار است با همکاری کشورهایی همچون روسیه و چین با تحریمهای اقتصادی آمریکا مقابله کند.
(خبرگزاری صدا وسیما) انگلیس//نخست وزیر جدید انگلیس گفت: ما به وعده خود مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) در ۳۱ اکتبر پایبندیم و اکنون توپ در زمین اروپایی هاست.
(خبرگزاری صدا و سیما) آلمان//آلمان درخواست واشنگتن را مبنی بر مشارکت در طرح تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز رد کرد.
(خبرگزاری فرانسه) // رئیس جمهور فرانسه در گفتگوی تلفنی با روحانی اعلام کرد تحریمهای امریکا علیه ایران یکجانبه و غیرقابل قبول است.
(خبرگزاری صدا و سیما) چین// باوجود تحریمهای آمریکا، درآمد شرکت چینی هوآوی ۲۳ درصد افزایش یافت.
(خبرگزاری فرانسه)
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد این کشور دعوت پرو را برای شرکت در نشستی در این کشور درباره تحولات ونزوئلا رد کرد.
وزیر امور خارجه ونزوئلا تأکید کرد که کشورش موضوع ورود غیرقانونی هواپیماهای آمریکا به حریم هوایی تحت کنترل ونزوئلا را به سازمان ملل خواهد برد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «خورخه آریزا» وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد که «کاراکاس» در صدد است، موضوع اقدام آمریکا در نقض چندین باره حریم هوایی ونزوئلا را به سازمان ملل ببرد.
روز شنبه هفته جاری، فرماندهی راهبردی عملیاتهای ونزوئلا که شاخهای از نیروهای مسلح این کشور محسوب میشود، اعلام کرد که هواپیماهای آمریکا بار دیگر وارد حریم هوایی تحت کنترل ونزوئلا شدند (جزئیات بیشتر).
این اولین بار نبود که در چند روز گذشته، هواپیماهای آمریکا، حریم هوایی ونزوئلا را نقض میکنند و وزارت دفاع ونزوئلا اعلام کرد که چنین رخدادهایی یک تهدید جدی محسوب میشود.
(جزئیات بیشتر) رئیس مجلس موسسان ونزوئلا و معاون حزب سوسیالیست متحد این کشور نیز ضمن هشدار درباره هرگونه دخالت نظامی آمریکا در ونزوئلا تأکید کرده است، نظامیان آمریکایی شاید بتوانند وارد ونزوئلا شوند، اما زنده خارج نخواهند شد.
افکارنیوز، به گزارش «خورخه آریزا» وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد که «کاراکاس» در صدد است، موضوع اقدام آمریکا در نقض چندین باره حریم هوایی ونزوئلا را به سازمان ملل ببرد.
روز شنبه هفته جاری، فرماندهی راهبردی عملیاتهای ونزوئلا که شاخهای از نیروهای مسلح این کشور محسوب میشود، اعلام کرد که هواپیماهای آمریکا بار دیگر وارد حریم هوایی تحت کنترل ونزوئلا شدند.
این اولین بار نبود که در چند روز گذشته، هواپیماهای آمریکا، حریم هوایی ونزوئلا را نقض میکنند و وزارت دفاع ونزوئلا اعلام کرد که چنین رخدادهایی یک تهدید جدی محسوب میشود.
اخیرا نیز، «الیوت آبرامز» فرستاده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا که پیش از این چندین بار پیش بینیهایش درباره تحولات ونزوئلا اشتباه از آب درآمده است اخیرا مدعی شده است که دولت ونزوئلا به زودی سقوط میکند.
(جزئیات بیشتر) رئیس مجلس موسسان ونزوئلا و معاون حزب سوسیالیست متحد این کشور نیز ضمن هشدار درباره هرگونه دخالت نظامی آمریکا در ونزوئلا تأکید کرده است، نظامیان آمریکایی شاید بتوانند وارد ونزوئلا شوند، اما زنده خارج نخواهند شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، فرماندهی راهبردی عملیاتهای ونزوئلا که شاخهای از نیروهای مسلح این کشور محسوب میشود، اعلام کرد که هواپیماهای آمریکا بار دیگر وارد حریم هوایی تحت کنترل ونزوئلا شدند.
بنا به گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، فرماندهی راهبردی عملیاتهای ونزوئلا روز گذشته در یک پیام توییتری در این خصوص نوشت: «امروز (شنبه)، بار دیگر، هواپیماهای جاسوسی آمریکا، وارد منطقه تحت کنترل ونزوئلا شدند.
طبق گزارش اسپوتنیک، این اولین باری نیست که در چند روز گذشته، هواپیماهای آمریکا، حریم هوایی ونزوئلا را نقض میکنند و وزارت دفاع ونزوئلا اعلام کرد که چنین رخدادهایی یک تهدید جدی محسوب میشود.
این اقدامهای مداخله جویانه آمریکا و متحدان غربیاش با مخالفت ایران، روسیه، چین، کوبا، بولیوی، ترکیه و برخی کشورهای دیگر مواجه شده است.
اخیرا نیز، «الیوت آبرامز» فرستاده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا که پیش از این چندین بار پیش بینیهایش درباره تحولات ونزوئلا اشتباه از آب درآمده است اخیرا مدعی شده است که دولت ونزوئلا به زودی سقوط میکند.
علیرغم شکست توطئههای آمریکا علیه کاراکاس و موفقیتهای دولت ونزوئلا طی ماههای گذشته، نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا مدعی شد که دولت کاراکاس تا آخر سال ۲۰۱۹ میلادی از قدرت ساقط خواهد شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از اکسیوس، «الیوت آبرامز» فرستاده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا که پیش از این چندین بار پیش بینیهایش درباره تحولات ونزوئلا اشتباه از آب درآمده است اخیرا مدعی شده است که دولت ونزوئلا به زودی سقوط میکند.
این گزارش نوشت: علیرغم موفقیتهایی که دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در مقابل «خوان گوایدو» به دست آورده است آبرامز گفته، مطمئن است که دولت کاراکاس تا آخر سال ۲۰۱۹ میلادی سقوط خواهد کرد.
وی افزود: برای حفظ و افزایش فشارها علیه کاراکاس تحریمهای بیشتری اعمال میکنیم و سعی خواهیم کرد منابع مالی به دولت مادورو را قطع کنیم.
آمریکا ماه گذشته نیز تحریمهایی را علیه «گوئرا مادورو» فرزند نیکلاس مادورو اعلام کرده بود.
معاون وزارت خارجه روسیه آمریکا را به تحریف واقعیات و ارائه اطلاعات نادرست از تحولات ونزوئلا متهم کرد.
مسکو: آمریکا مواضع ما را در قبال ونزوئلا تحریف میکندبه گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، معاون وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» گفت که آمریکا مواضع روسیه در قبال ونزوئلا را «به اشتباه تفسیر» یا «کاملا تحریف» میکند.
بر اساس این گزارش، «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا سال گذشته میلادی با حمایت آمریکا و چند کشور اروپایی خود را رئیسجمهور خود خوانده ونزوئلا اعلام کرد.
به گزارش تاس، معاون وزارت خارجه روسیه در ادامه این مصاحبه با رد مواضع آمریکا در قبال ونزوئلا افزود که تنها راه حل بحران در این کشور برقراری گفتوگو است.
این در حالی است که یک مقام وزارت خارجه آمریکا روز گذشته با دخالت در امور داخلی ونزوئلا، بار دیگر خواستار کنارهگیری نیکلاس مادورو از قدرت شده است.
سیاست «فشار حداکثری» از جمله خط مشیهای تکرار شده کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» است که در مورد موضوعات مختلف سیاسی و غیرسیاسی مورد استفاده کاخ سفید قرار میگیرد.
تارنمای تحلیلی خبری «VOX» به ارزیابی کارآمدی فشار حداکثری مورد نظر ترامپ پرداخت و آن را سیاستی شکست خورده در بیشتر حوزهها ارزیابی کرد.
براساس این تحلیل ترامپ به عرصه سیاست نگاهی همچون دوره فعالیتهای تجاری خود دارد؛ گذشته از پرونده مکزیک و موضوع مهاجران و دیوار مرزی، فشار حداکثری ترامپ در مورد چین با پاسخ قاطع پکن در وضع تعرفههای تجاری متقابل روبرو شد و نتوانست ترامپ را به اهداف خود برساند.
طبق تحلیل وکس، حتی پرونده فشار حداکثری بر فلسطینیان نیز نتوانست آنها تسلیم کند و پای میز معامله قرن بکشاند.
در واقع فشار حداکثری واشنگتن علیه تهران نیز به بن بستی در برابر ترامپ تبدیل شده است.
در تحولات داخلی ونزوئلا، روسیه و چین و برخی دیگر از کشورها در کنار مادورو ایستادهاند و ۵۰ کشور دیگر جهان در حمایت از خوآن گوایدو در آمدهاند.
به گفته آژانس آوارگان سازمان ملل (UNHCR) حدود ۴ میلیون ونزوئلایی- حدود ۱۵ درصد از جمعیت این کشور- کشور خود را به دلیل مشکلات اقتصادی ترک کردهاند.
اگر ونزوئلا از مدار روسیه خارج شود، برای کرملین بسیار دردناک خواهد بود.
با این حال، میراث تاریخی روابط میان روسیه و ونزوئلا توجیهی ضعیف برای نزدیکی روسیه به این کشور آمریکای لاتین در آغاز دهه ۲۰۰۰ است.
اکنون ونزوئلا کاملا در مدار روسیه میگردد و وابسته به این کشور است.
این شرایط اگرچه میتواند جلوهای از تأثیر متغیر ژئوپلیتیک بر بازار نفت باشد، اما از جلوههای سنتی این متغیر متمایز است.
تمایز عمده نیز پیگیری و پیشبرد اهداف عمدتا سیاسی در فرآیند دخالت و مدیریت سیاسی بازار نفت است که میتواند در نوع خود جدید نیز باشد.
بهطور طبیعی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به عنوان بازیگر سنتی و مهم بازار نفت، میتواند نقش مهم و تعیینکنندهای در مواجهه با مسئله مدیریت سیاسی نفت بازی کند.
اصولا این شرایط فرصت بزرگی برای اوپک است تا با تقویت همکاری میان کشورهای عضو از یکسو و کشورهای نفتی غیراوپک و ایجاد اجماع نفتی، سیاستهای دولت آمریکا در بازار نفت را خنثی و زمینه ایجاد تعادل در بازار را فراهم کند.
بر این مبنا، نشست آینده وزیران نفت و انرژی اوپک و سیاست کشورهای عضو مانند ایران میتواند مهم ارزیابی شود.» علیرضا سلطانیمنبع: روزنامه شرق
علیرضا سلطانی کارشناس اقتصاد انرژی در یادداشتی در روزنامه شرق، نوشته است: این شرایط اگرچه میتواند جلوهای از تأثیر متغیر ژئوپلیتیک بر بازار نفت باشد، اما از جلوههای سنتی این متغیر متمایز است.
تمایز عمده نیز پیگیری و پیشبرد اهداف عمدتا سیاسی در فرایند دخالت و مدیریت سیاسی بازار نفت است که میتواند در نوع خود جدید نیز باشد.
به طور طبیعی اوپک به عنوان بازیگر سنتی و مهم بازار نفت، میتواند نقش مهم و تعیینکنندهای در مواجهه با مسئله مدیریت سیاسی نفت بازی کند.
اصولا این شرایط فرصت بزرگی برای اوپک است تا با تقویت همکاری میان کشورهای عضو از یکسو و کشورهای نفتی غیراوپک و ایجاد اجماع نفتی، سیاستهای دولت آمریکا در بازار نفت را خنثی و زمینه ایجاد تعادل در بازار را فراهم کند.
بر این مبنا، اجلاس آینده وزیران نفت اوپک و سیاست کشورهای عضو مانند ایران میتواند مهم ارزیابی شود.
انفجار در این دو تانکر حامل نفت در آبهای دریای عمان باعث رشد ۴درصدی قیمت نفت گردید.
تحلیل خبرگزاری اسکای نیوز از اتفاق امروز این است که حملاتی که به تانکرهای حامل نفت شده است میتواند به دنبال حملاتی باشد که در بندر فجیره در ماه گذشته به چهار نفتکش شده بود.
قیمت نفت بالا پریدحالا بازار جهانی نفت که مدتهاست تحت تاثیر بحران ناشی از تحریم ایران از سوی آمریکا و تحولات ونزوئلا و … قرار دارد، با شرایط ویژهتری روبرو شده است.
افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی امروز قابل توجه بود و تحلیلگران و ناظران بین المللی بر این اعتقادند که احتمال افزایش دوباره قیمتها در روزهای آاتی بالاست.
افزایش قیمت نفت و تداوم تنشها میتواند زمینه تشدید این خطرات را فراهم نماید.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از اسکای نیوز، انفجار در این دو تانکر حامل نفت در آبهای دریای عمان باعث رشد ۴درصدی قیمت نفت گردید.
قیمت نفت بالا پریدحالا بازار جهانی نفت که مدتهاست تحت تاثیر بحران ناشی از تحریم ایران از سوی آمریکا و تحولات ونزوئلا و … قرار دارد، با شرایط ویژهتری روبرو شده است.
افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی امروز قابل توجه بود و تحلیلگران و ناظران بین المللی بر این اعتقادند که احتمال افزایش دوباره قیمتها در روزهای آاتی بالاست.
افزایش قیمت نفت و تداوم تنشها میتواند زمینه تشدید این خطرات را فراهم نماید.
سخنگوی دولت انگلیس درباره اتفاق امروز صبح گفته است: «ما کاملا در جریان اتفاقاتی که در دریای عمان در حال رخ داده است هستیم و با مقامات این ناحیه برای تحقیقات بیشتر در ارتباطیم.»
کابلو با دیگر مقامات کوبا نظیر رئیسجمهور، معاون حزب کمونیست و وزیر امور خارجه دیدار کرد.
همچنین بر حمایت راسخ کوبا از دولت و مردم ونزوئلا تأکید کرد.
ماه فوریه سال جاری میلادی (اسفند ۱۳۹۷) «خوان گوایدو» خود را رئیسجمهور ونزوئلا اعلام کرد و خواستار کنارهگیری مادورو، رئیسجمهور قانونی این کشور شد.
آمریکا علاوه بر اعمال تحریمهای شدید علیه دولت ونزوئلا، تحریمهایش علیه کوبا بهعنوان حامی کلیدی مادورو را نیز افزایش داده است.
هفته گذشته «مایک پنس» معاون ترامپ از کانادا درخواست کرد جلوی نفوذ مخرب کوبا در ونزوئلا را بگیرد.
همزمان با سفر معاون رئیسجمهور ونزوئلا به کوبا، وزیر امور خارجه کانادا بر نقش هاوانا در تحولات کاراکاس تأکید کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در آستانه دیدار «دیوسدادو کابلو» معاون «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا و «رائول کاسترو» دبیرکل حزب کمونیست کوبا، «کریستینا فریلند» وزیر امور خارجه کانادا تأکید کرد «هاوانا» نقشی مهم در تحولات ونزوئلا ایفا خواهد کرد.
کابلو با دیگر مقامات کوبا نظیر رئیسجمهور، معاون حزب کمونیست و وزیر امور خارجه دیدار کرد.
ماه فوریه سال جاری میلادی (اسفند ۱۳۹۷) «خوان گوایدو» خود را رئیسجمهور ونزوئلا اعلام کرد و خواستار کنارهگیری مادورو، رئیسجمهور قانونی این کشور شد.
هفته گذشته «مایک پنس» معاون ترامپ از کانادا درخواست کرد جلوی نفوذ مخرب کوبا در ونزوئلا را بگیرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا تلفنی با «کریسیتا فریلند» وزیر خارجه کانادا درباره تحولات ونزوئلا گفتوگو کرد.
«خوان گوایدو» سوم بهمن ماه ۱۳۹۷ با حمایتهای آمریکا و متحدانش، خود را رئیسجمهور ونزوئلا خواند و به فاصله کمتر از نیم ساعت نیز «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا نیز در بیانیهای او را به عنوان رئیسجمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت.
آمریکا مدتهاست به جهت تغییر نظام در این کشور، فشارهایی را به ونزوئلا و مردم آن وارد کرده و حتی مقامهای ارشد کاخ سفید تهدید به حمله نظامی کردهاند.
از سوی دیگر تلاش دولت قانونی ونزوئلا به رهبری مادورو برای گفتوگو با مخالفان نتیجهبخش نبود و در نهایت این مخالفان تلاش کردند از طریق کودتا دولت را ساقط کنند.
پرسنل نظامی ارتش ونزوئلا اخیرا با شرکت در رژه وفاداری به «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور این کشور، حمایت خود از دولت قانونی این کشور و آمادگی برای هرگونه نبرد احتمالی با آمریکا را نشان دادند.
سربازان هم مدام مانور نظامی داده و رژه میروند تا به مجمع ملی نشان دهند که مادورو رهبرشان است.
«آناتولی کورمانائف» در گزارش ۲۱ مه برای نیویورکتایمز مینویسد پس از هفتهها ناتوانی برای به سرانجام رساندن بحرانهای سیاسی، گوایدو سرانجام خواستار مذاکره با مادورو شده است.
برخی مقامهای دولتی و اپوزیسیون میگویند نمایندگانی از سوی مادورو و گوایدو به نروژ رفتهاند تا مذاکرات مقدماتی را از سر بگیرند.
کارلوس وچیو، فرستاده اپوزیسیون ونزوئلا در آمریکا، در پیامی در توییتر نوشت که این گفتوگوها در وزارتخارجه آمریکا بسیار مثبت بود اما جزئیات آن را اعلام نکرد.
به نوشته گزارشگر نیویورکتایمز، مادورو بهخاطر تظاهرات خیابانی گوایدو تضعیف شده است.
یک دیپلمات ونزوئلایی اعلام کرد، رئیس جمهور این کشور قصد دارد در ماه اکتبر در نشست سران عدم تعهد در باکو شرکت کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک دیپلمات ونزوئلایی اعلام کرد، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور این کشور در نشست سران عدم تعهد که در ماه اکتبر (مهرماه) در باکو برگزار خواهد شد، شرکت میکند.
از سوی دیگر «طارق العصامی» معاون رئیس جمهور ونزوئلا نیز روز ۲۳ مه (۲ خرداد) به مسکو سفر میکند تا با مقامات این کشور درباره آخرین تحولات ونزوئلا رایزنی کند.
از ماه ژانویه سال جاری میلادی که «خوان گوایدو» خود را رئیس جمهور ونزوئلا نامید، این کشور با آشوب سیاسی مواجه شد.
این اقدامهای مداخله جویانه آمریکا و متحدان غربیاش با مخالفت ایران، روسیه، چین، کوبا، بولیوی، ترکیه و برخی کشورهای دیگر مواجه شده است.
مهمترین عامل این بود که دونالد ترامپ نه اراده جنگ دارد و نه اینکه امریکا اکنون از آسیبهای آن در امان است.
جدای از اینکه کنگره یا حتی مردم امریکا مخالف جنگ باشند یا نباشند، ترامپ از این ابزار استفاده میکند تا فقط امتیازات دلخواه خود را بگیرد.
اما ایران چه چیزی داشت که سیاست نه جنگ – نه مذاکره را انتخاب کرد تا جایگاه ترامپ و امریکا را با تزتزل همراه کند.
نمونه آن فتوای عالم اهل تسنن عراق برای دفاع از ایران در صورت حمله امریکا است.
سیاست دروغ امریکا، دستکم در این مرحله اروپا، حتی انگلیس را از حمایت جنگ جدید جدا کرد.