دونالد تاسک در خصوص کمپین بریگزیت اظهار کرد، سیاستمداران امروزی «آمادگی بیسابقهای برای دروغگویی» از خود نشان دادهاند.
به گزارش ایسنا، دونالد تاسک، رییس سابق شورای اروپا در نخستین سخنانش پس از کنارهگیری از این سمت اظهار کرد، بریگزیت «یکی از قابل توجهترین اشتباهات» در تاریخ اتحادیه اروپا بوده است.
او در گفتگویی با روزنامه گاردین و شش روزنامه اروپایی دیگر گفت، بریگزیت «دردناکترین و غمانگیزترین تجربهاش» در دوران ریاست شورای اروپا بوده است.
تاسک با اشاره به رقابتهای انتخاباتی ۲۰۱۶ آمریکا و کمپین بریگزیت گفت، «آمادگی بیسابقه برای دروغگویی درباره همهچیز به منظور استفاده از دروغ به عنوان ابزاری قابل توجیه برای پیروز شدن»، عنصری تازه در سیاست است.
او در پاسخ به خبرنگار روزنامه گاردین که از او درباره مرجع صحبتش پرسید، گفت: نمیخواهم در نخستین مصاحبهام پس از کنارهگیری تا این حد واضح صحبت کنم.
او در تازهترین گفت و گویش در خصوص آینده باشگاه رئال مادرید صحبت کرده است.
طبق نظر راخوی، آینده لوس بلانکوس به این بستگی دارد که لیونل مسی، فوق ستاره آرژانتینی بارسلونا به عنوان مثل تصمیم بگیرد در لیگ استرالیا بازی کند.
به گزارش Marca، شب گذشته (۲ دسامبر) لیونل مسی، فاتح توپ طلای سال ۲۰۱۹ شد و این عنوان را برای ششمین بار کسب کرد.
نخست وزیر سابق اسپانیا اما، آینده رئال مادرید را به لیونل مسی، مرتبط میداند.
راخوی اظهار داشت: آینده رئال مادرید به این بستگی دارد که مسی فوتبالش را در استرالیا ادامه دهد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی «وینر سایتونگ»، «چارلز میشل» بلژیکی روز جمعه در بروکسل مسئولیت رئیس شورای اروپایی را از «دونالد تاسک» تحویل گرفت.
وی در اولین سخنرانی خود در این سمت مهم اروپایی گفت که این برای او مسئولیتی بزرگ و افتخاری بزرگ است که رئیس شورای اروپایی شود.
وی همچنین از دونالد تاسک، رئیس برکنار شده شورای اروپایی و سلف خود به عنوان نماینده همه اروپاییان تشکر کرده و خدمات او را تمجید کرد.
«یان کلود یونکر»، هم در پایان دوران مسئولیت خود در کمیسیون اروپایی روز جمعه با خبرنگاران در بروکسل خداحافظی کرد.
وی اعلام کرد که راس کمیسیون اروپایی را با رضایت و برخی افسوسها و پشیمانیها ترک میکند.
اعتمادآنلاین| دونالد تاسک، که دوره پنجساله ریاست او بر شورای اتحادیه اروپا امروز، جمعه ۸ آذر (۲۹ نوامبر) خاتمه مییابد، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را متهم کرده است که علاقمند به تضعیف وحدت اروپاییان و حتی فروپاشی اتحادیه اروپاست.
او گفته است که «ترامپ بزرگترین چالش در برابر اتحادیه اروپاست.» تاسک در مصاحبه با یک نشریه آلمانی افزوده است: برای اولین بار در تاریخ، با یک رئیس جمهوری آمریکا سرو کار داریم که صراحتا مخالف یک اروپای متحد است، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را مطلوب میداند و برای فروپاشی اتحادیه دعا میکند.
به گفته دونالد تاسک، رئیس جمهوری آمریکا صراحتا اتحادیه اروپا را دشمن تجاری کشورش میداند و ارزش همکاری دفاعی ایالات متحده و اروپا در چارچوب سازمان ناتو را زیر سئوال برده است.
منبع: ایسنا
رئیس جدید شورای اروپا درخصوص ایجاد دودستگی در اتحادیه اروپا پس از خروج بریتانیا از آن هشدار داد و خواستار حفظ یکپارچگی میان کشورهای این حوزه شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «چارلز میشل» رئیس جدید شورای اروپا روز جمعه درخصوص لزوم همکاری کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای حفظ یکپارچگی آن هشدار داد.
او همچنین درخصوص تبدیل شدن اتحادیه اروپا به «خسارت جانبی» جنگ سرد میان چین و آمریکا هشدار داد.
تاسک روز چهارشنبه گفت: «برای اولین بار در تاریخ، رئیسجمهور آمریکا آشکارا مخالف اتحادیه اروپا است.
او از برگزیت حمایت و برای جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا دعا میکند».
دونالد تاسک، که دوره پنجساله ریاست او بر شورای اتحادیه اروپا امروز، جمعه ٨ آذر (٢٩ نوامبر) خاتمه مییابد، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را متهم کرده است که علاقمند به تضعیف وحدت اروپاییان و حتی فروپاشی اتحادیه اروپاست.
وی گفته است که «ترامپ بزرگترین چالش در برابر اتحادیه اروپاست.»
تاسک در مصاحبه با یک نشریه آلمانی افزوده است: «برای اولین بار در تاریخ، با یک رئیس جمهوری آمریکا سرو کار داریم که صراحتا مخالف یک اروپای متحد است، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را مطلوب میداند و برای فروپاشی اتحادیه دعا میکند.»
به گفته دونالد تاسک، رئیس جمهوری آمریکا صراحتا اتحادیه اروپا را «دشمن تجاری» کشورش میداند و ارزش همکاری دفاعی ایالات متحده و اروپا در چارچوب سازمان ناتو را زیر سئوال برده است.
دونالد تاسک بین سالهای ٢٠٠٧ تا ٢٠١٤ نخست وزیر لهستان بود و از سال ٢٠١٤ ریاست اتحادیه اروپا را برعهده داشته است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر؛ دونالد تاسک رئیس شورای اروپا امروز چهارشنبه در سخنانی اعلام کرد: رئیسجمهوری آمریکا یکی از بزرگترین چالشها برای اتحادیه اروپا است زیرا او برای جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا دعا می کند.
رئیس شورای اروپا در این خصوص گفت: برای اولین بار در تاریخ، رئیسجمهوری آمریکا آشکارا مخالف اتحادیه اروپا است.
او از برگزیت حمایت می کند.
گفتنی است، ترامپ بیشتر به بهانه تقویت روابط میان لندن و واشنگتن به دفعات از جدائی لندن از بروکسل دفاع کرده بود.
رییس شورای اروپا اظهار کرد، دونالد ترامپ یکی از بزرگترین چالشهای اتحادیه اروپا محسوب میشود زیرا برای از هم پاشیدن آن «دعا» میکند.
به گزارش ایسنا، به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا از تصمیم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا استقبال کرده و اروپا را یک «دشمن» تجاری خوانده و ارزشهای ناتو را زیر سوال برده است.
او از بریگزیت حمایت و برای از هم پاشیدن این اتحادیه دعا میکند.
تاسک، ترامپ را مصمم به تضعیف اتحادیه اروپا توصیف کرد و گفت، این مساله «احتمالا دشوارترین چالش» اتحادیه اروپاست.
با اینکه روابط آمریکا و اتحادیه اروپا از زمان آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ دچار تنش بوده است، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار از بروکسل در ماه سپتامبر به دنبال برقراری دوباره روابط دوستانه با اتحادیه اروپا بود.
رئیس شورای اروپا گفت که رئیسجمهوری آمریکا بنا دارد این بلوک را تضعیف کند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رویترز، «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا، گفت که «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا بزرگترین چالش برای این بلوک است، چراکه «آرزومند» فروپاشی این اتحادیه است.
تاسک در گفتوگو با روزنامه «دی زایت» گفت: «برای نخستینبار در تاریخ، رئیسجمهوری در آمریکا بر سر کار است که آشکارا با اتحادیه اروپا مخالف است.
او از برگزیت حمایت میکند و آرزومند آن است که اتحادیه اروپا از هم بپاشد».
وی گفت که ترامپ متعهد به تضعیف اتحادیه اروپا است.
رئیس شورای اروپا، رئیسجمهور آمریکا را را بزرگترین چالش اتحادیه اروپا خواند و گفت که ترامپ برای جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا دعا میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، رئیس شورای اروپا امروز (چهارشنبه) در اظهاراتی ترامپ را به عنوان چالش بزرگی برای اتحادیه اروپا توصیف کرد.
«دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا گفت که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا یکی از بزرگترین چالشها برای اتحادیه اروپا است زیرا او برای جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا «دعا» میکند.
تاسک گفت: «برای اولین بار در تاریخ، رئیسجمهور آمریکا آشکارا مخالف اتحادیه اروپا است.
» تاسک همچنین ترامپ را به عنوان یک تضعیفکننده اتحادیه اروپا توصیف کرد و گفت، این موضوع ممکن است سختترین چالش برای این سازمان باشد.
اما در نقل قولی که از بانوی قدرتمند اتحادیه اروپا وجود دارد؛ نکته چشمگیرتری هم خودنمایی میکند و آن تفاهم داشتن درباره تمایل به حرکت در مسیری خلاف جریان حاکم است!
شاید بد نباشد بدانیم بودجه نظامی آلمان از ۳٫۶ درصد تولید ناخالص ملی به ۱٫۴ درصد کاهش یافته و طبق گزارش وزارت دفاع این کشور بخش مهمی از توان نظامی آلمان از جمله یک سوم جنگندههای نیروی هوایی از حالت عملیاتی خارج شدهاند.
بدون آمریکا، آلمان و اروپا قادر به محافظت مؤثر از خودشان نخواهند بود.
آلمان و فرانسه؛ همگرایی در موضوع ناتواما از اختلافات که بگذریم، مرکل هم مثل ماکرون خواستار توسعه تسلیحات نظامی اروپا است.
این اظهارنظر ماکرون اگرچه با استقبال مسکو مواجه شد؛ خشم بسیاری از سران اتحادیه اروپا را در پی داشت.
میلیونری که ترامپ او را بهعنوان سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا منصوب کرده بود، اکنون میتواند با شهادتش تاثیری شگرف در سرنوشت رئیسجمهور آمریکا داشته باشد.
در تاریخ ۲۶ سپتامبر سال جاری میلادی، کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا متن از طبقهبندی خارجشده شکایت یک افشاگر را در خصوص تعاملات بین رئیسجمهور آمریکا و «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین منتشر کرد.
کمتر از یکماه بعد، ساندلند شهادت خود در پیشگاه کمیته تحقیق مجلس نمایندگان را با ارسال نامهای به مجلس نمایندگان تغییر داد.
به گفته هلمز، در این گفتوگوی تلفنی، ساندلند به ترامپ گفته که زلنسکی تحقیق درباره خاندان بایدن را انجام خواهد داد.
قطعنامهای با عنوان «بندهای استیضاح» از سوی مجلس نمایندگان آمریکا صادر میشود که به متهم کردن رسمی یک شخص در یک پرونده جنایی شباهت دارد.
به گزارش مشرق، «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا گفت که روسیه «یک مشکل استراتژیک» برای اتحادیه اروپا بوده است.
این گفته تاسک پاسخی به اظهارات «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه مبنی براینکه اروپا باید روابط کامل با دولت روسیه را احیا کند تا روند صلح در اوکراین به جلو سوق داده شود، بود.
تاسک گفت: «هدف «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، در چند سال گذشته، نه تنها به دست آوردن مجدد کنترل سرزمینهای شوروی سابق، بلکه تضعیف سیستماتیک اتحادیه اروپا از طریق دامن زدن به اختلافات داخلی است.» وی افزود: «من مجبورم تقریبا هر هفته به دیگران یادآوری کنم که روسیه شریک استراتژیک ما نیست بلکه مشکل استراتژیک ماست.» وی همچنین تاکید کرد که موضع رئیسجمهور فرانسه در خصوص تجدیدنظر در روابط با روسیه، برای اتحادیه اروپا هزینه خواهد داشت.
طبق این گزارش، پیشنهاداتی که فرانسه به منظور بهبود روابط به روسیه ارائه کرد، موجب بروز اختلافاتی در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در خصوص چگونگی رویارویی با مسکو شده است.
بنا به گفته دیپلماتها، در نشستها، بیانیهها و سخنرانیهای اتحادیه اروپا، اختلافات در خصوص روسیه کاملا محسوس است.
رئیس شورای اروپا گفت، روسیه شریک استراتژیک ما نیست بلکه مشکل استراتژیک اتحادیه اروپا است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا گفت که روسیه «یک مشکل استراتژیک» برای اتحادیه اروپا بوده است.
تاسک گفت: «هدف «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، در چند سال گذشته، نه تنها به دست آوردن مجدد کنترل سرزمینهای شوروی سابق، بلکه تضعیف سیستماتیک اتحادیه اروپا از طریق دامن زدن به اختلافات داخلی است.» وی افزود: «من مجبورم تقریبا هر هفته به دیگران یادآوری کنم که روسیه شریک استراتژیک ما نیست بلکه مشکل استراتژیک ماست.» وی همچنین تاکید کرد که موضع رئیسجمهور فرانسه در خصوص تجدیدنظر در روابط با روسیه، برای اتحادیه اروپا هزینه خواهد داشت.
رئیس شورای اروپا همچنین اظهار داشت: «بدون اوکراین مستقل، فرمانروایی اروپا وجود نخواهد داشت.
بنا به گفته دیپلماتها، در نشستها، بیانیهها و سخنرانیهای اتحادیه اروپا، اختلافات در خصوص روسیه کاملا محسوس است.
رئیس شورای اروپا گفت که روسیه یکی از بزرگترین چالشها پیش روی اتحادیه اروپا است.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «دونالد تاسک»، رئیس شورای اروپا، گفت که روسیه یکی از بزرگترین چالشها پیش روی اتحادیه اروپا است.
وی گفت: «کمابیش هر هفته باید علنا به دیگران اعلام میکردم که روسیه نه شریک استراتژیک ما، بلکه مشکلی استراتژیک است.
حتی به خاطر تاکید بسیار روی این مسئله مرا دیوانه خطاب کردند.
اما نهایتا این تاکید من جواب داد.» وی همچنین از «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهوری فرانسه، بهخاطر رویکرد متفاوتش در قبال مسکو انتقاد کرد و گفت که روسیه میتواند بدل به تهدیدی برای حاکمیت اروپا شود.
ساعت ۲۴- رئیس شورای اروپا مدعی است روسیه چالش راهبردی اتحادیه اروپا است و نباید با طناب رئیسجمهوری فرانسه که خواستار تغییر رویکرد نسبت به مسکو است؛ به چاه افتاد.
به نقل از ایتارتاس، دونالد تاسک رئیس شورای اروپا که اواخر دوره ریاست خود را میگذارند، مدعی شد که در ۵ سال گذشته، همه تلاش خود را کرده تا به سران اتحادیه اروپا بفهماند روسیه یک «مشکل راهبردی» است و نه یک «شریک راهبردی».
وی همچنین ادعا کرد اصلیترین هدفش حفظ اتحادیه اروپایی است که اصلیترین چالشش سیاست تهاجمی روسیه است.
تاسک همچنین در انتقاد از اظهارنظر اخیر امانوئل ماکرون رئیسجمهوری فرانسه که با اعلام مرگ مغزی ناتو خواستار تجدید نظر در نوع رابطه با روسیه شده بود؛ هشدار داد مبادا این اتفاق به قیمت بر باد رفتن آرزوهای مشترک اتحادیه اروپا بیفتد.
تاسک مدعی شد که در طول دوره ریاستش موفق شده با اعمال تحریم علیه روسیه، اتحاد اروپا را حفظ کند.
به نقل از ایتارتاس، دونالد تاسک رئیس شورای اروپا که اواخر دوره ریاست خود را میگذارند، مدعی شد که در ۵ سال گذشته، همه تلاش خود را کرده تا به سران اتحادیه اروپا بفهماند روسیه یک «مشکل راهبردی» است و نه یک «شریک راهبردی».
وی همچنین ادعا کرد اصلیترین هدفش حفظ اتحادیه اروپایی است که اصلیترین چالشش سیاست تهاجمی روسیه است.
تاسک همچنین در انتقاد از اظهارنظر اخیر امانوئل ماکرون رئیسجمهوری فرانسه که با اعلام مرگ مغزی ناتو خواستار تجدید نظر در نوع رابطه با روسیه شده بود؛ هشدار داد مبادا این اتفاق به قیمت بر باد رفتن آرزوهای مشترک اتحادیه اروپا بیفتد.
تاسک در ادامه اظهارت روسیههراسانه خود افزود: فقط آینده استقلال اوکراین و امنیت اروپای مرکزی در خطر نیست بلکه پای تمامیت ارضی اروپا به عنوان یک ماهیت سیاسی در میان است و تردید ندارم که هدف راهبردی ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه نه تنها بازاعمال کنترل بر اراضی شوروی سابق بود، بلکه میخواست به طور سیستماتیک اتحادیه اروپا را از راه دامن زدن به اختلافات داخلی تضعیف کند.
تاسک مدعی شد که در طول دوره ریاستش موفق شده با اعمال تحریم علیه روسیه، اتحاد اروپا را حفظ کند.
ریاست شورای اروپا با اعلام حمایت صریح از چهرههای ضد برگزیت در انتخابات ماه آینده انگلیس گفت، خروج از اتحادیه اروپا، پایانی برای امپراتوری بریتانیا خواهد بود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا امروز (پنجشنبه) از رقبای انتخاباتی «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در انتخابات سراسری اعلام حمایت کرد.
به نوشته روزنامه «گاردین»، تاسک که بهزودی دوره ریاستش بر شورای اروپا به اتمام میرسد، خطاب به مخالفان برگزیت گفت امیدشان را از دست ندهند.
انتخابات انگلیس ماه آینده برگزار میشود.
پیشنهاد او در پارلمان انگلیس با استقبال حزب «لیبرال دموکرات» مواجه شده و مورد تصویب قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایتارتاس، دونالد تاسک رئیس شورای اروپا که اواخر دوره ریاست خود را میگذارند، مدعی شد که در ۵ سال گذشته، همه تلاش خود را کرده تا به سران اتحادیه اروپا بفهماند روسیه یک «مشکل راهبردی» است و نه یک «شریک راهبردی».
وی همچنین ادعا کرد اصلیترین هدفش حفظ اتحادیه اروپایی است که اصلیترین چالشش سیاست تهاجمی روسیه است.
تاسک همچنین در انتقاد از اظهارنظر اخیر امانوئل ماکرون رئیسجمهوری فرانسه که با اعلام مرگ مغزی ناتو خواستار تجدید نظر در نوع رابطه با روسیه شده بود؛ هشدار داد مبادا این اتفاق به قیمت بر باد رفتن آرزوهای مشترک اتحادیه اروپا بیفتد.
تاسک در ادامه اظهارت روسیههراسانه خود افزود: فقط آینده استقلال اوکراین و امنیت اروپای مرکزی در خطر نیست بلکه پای تمامیت ارضی اروپا به عنوان یک ماهیت سیاسی در میان است و تردید ندارم که هدف راهبردی ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه نه تنها بازاعمال کنترل بر اراضی شوروی سابق بود، بلکه میخواست به طور سیستماتیک اتحادیه اروپا را از راه دامن زدن به اختلافات داخلی تضعیف کند.
تاسک مدعی شد که در طول دوره ریاستش موفق شده با اعمال تحریم علیه روسیه، اتحاد اروپا را حفظ کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، دونالد تاسک رئیس شورای اروپا روز چهارشنبه تاکید کرد: بریتانیا پس از خروج از اتحادیه اروپا، نفوذ در عرصه بین المللی را از دست خواهد داد و به یک بازیگر درجه ۲ تبدیل خواهد شد.
تاسک افزود: تنها یک اروپای واحد میتواند در برابر نفوذ چین مقابله کرده و یک نقش موثر جهانی را ایفا کند.
رئیس شورای اروپا اظهار داشت: بارها از طرفداران برگزیت شنیدهام که خواستار ترک اتحادیه اروپا هستند تا بریتانیا را بار دیگر در عرصه بین المللی مطرح کنند، آنها معتقدند که تنها با خروج از اتحادیه اروپا میتوانند به این هدف برسند.
من این مساله را از هند، نیوزلند، استرالیا، کانادا و آفریقای جنوبی نیز شنیدهام که بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا به یک بازیگر درجه ۲ تبدیل خواهد شد.
تاسک گفت: بارها آرزو کردهام که بریتانیاییها نظر خود را تغییر دهند و در اتحادیه اروپا باقی بمانند.
اما این بار طرف مقابل (دبیرکل ناتو) به او تذکر داد که از ایجاد تنش خودداری کند و مرکل هم با مکرون در موضع گیری علیه ناتو همراه نشد.
با این حال حرفهای رئیس جمهور فرانسه در نوع خودش بازتاب گستردهای داشت.
مرکل سال قبل وقتی که مکرون از ارتش اروپائی دم زد، به پشتیبانی از او پرداخت.
مشکل فرانسه با ناتو چیست؟ مکرون یک تنه در میان کشورهای متحد آمریکا بار اظهارنظر در مورد ناتو را بر دوش گرفته است.
رئیس جمهور فرانسه این پیمان را رو به احتضار میداند و یک پیشنهاد دیگر برای دفاع از اروپا دارد.
این بار اما لایحه برگزاری انتخابات زودهنگام با ۴۳۸ رأی موافق در برابر ۲۰ رأی مخالف به تصویب نمایندگان مجلس عوام انگلیس رسید.
این در حالی است که روز دوشنبه ۲۷ کشور اروپایی موافقت خود را با به تعویق افتادن مهلت برگزیت تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ اعلام کرده بودند.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر با اعلام این مطلب که شرط حزبش برای جلوگیری از برگزیت بدون توافق اکنون تضمین شده است، گفت: تمرکز رقابت انتخاباتی این حزب برای انتخابات زودهنگام باید روی تغییر واقعی جامعه بریتانیا باشد.
تاکنون اعضای حزب کارگر با برگزاری انتخابات زودهنگام به این دلیل مخالفت میکردند که از نظر آنها هیچ تضمینی برای جلوگیری از برگزیت بدون توافق وجود نداشت.
این در حالی است که به نظر میرسد با به تعویق افتادن برگزیت تا روز ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) این خطر تاحدودی برطرف شده باشد.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، حزب اصلی مخالف دولت محافظهکار بریتانیا، پیش از این اعلام کرده بود این حزب با برگزاری انتخابات زودهنگام موافقت میکند.
درحالحاضر حزب محافظهکار به رهبری بوریس جانسون، اکثریت پارلمانی را ندارد و به همین دلیل نخستوزیر بریتانیا برای تصویب لوایح خود نیازمند موافقت دیگر احزاب است.
سناریوهای پیشروجانسون اعتقاد دارد با برگزاری انتخابات زودهنگام، مردم بریتانیا فرصت خواهند داشت با انتخاب دولت جدید، درباره سرنوشت برگزیت و نحوه اجرای آن تصمیمگیری کنند.
درخواست جانسون برای انتخابات زودهنگام، مشابه کاری است که ترزا می، نخستوزیر سابق بریتانیا، دو سال پیش انجام داد.
هزینه ۷۰میلیاردپوندیبا تصویب لایحه انتخابات زودهنگام در پارلمان بریتانیا، یکی از اندیشکدههای مهم اقتصادی بریتانیا به ارزیابی توافق بوریس جانسون با اتحادیه اروپا بر سر برگزیت پرداخته است.
به گزارش رکنا، پارلمان انگلیس در یک رأیگیری شامگاه سهشنبه (به وقت تهران) با برگزاری انتخابات زودهنگام در روز ۱۲ دسامبر موافقت کرد.
شامگاه سهشنبه بود که رسانههای انگلیسی خبر دادند که «بوریس جانسون» نخست وزیر این کشور توانست موافقت اولیه پارلمان انگلیس برای برگزاری انتخابات در ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) برای شکستن بنبست برگزیت را بدست آورد.
در حال حاضر و پس از موافقت مجلس عوام انگلیس با برگزاری انتخابات زودهنگام، در صورتی که این طرح در مجلس اعیان انگلیس نیز با موفقیت همراه شود انتخابات زودهنگام در تاریخ ۱۲ دسامبر برگزار خواهد شد.
این در حالی است که «دونالد تاسک»، رئیس شورای اروپا اعلام کرد اتحادیه اروپا با تمدید مهلت اجرای برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) تا تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن) موافقت کرده است.
پس از آن نخستوزیر انگلستان در نامهای به رئیس شورای اروپا اعلام کرد که علیرغم میلش با تمدید مهلت برگزیت بهمدت سهماه موافقت کرده است.
با احتمال انتخابات زودهنگام انگلیس و کاهش نرخ بهره در آمریکا، شاخصها در جهان قرمزپوش شدند.
در بین احزاب انگلیسی، محافظه کاران خواهان خروج با توافق، حزب کارگر خواهان رفراندوم دوم برگزیت، حزب برگزیت خواهان خروج سریع و حزب اسکاتلند خواهان لغو برگزیت هستند.
در چین شاخص «شانگهای کامپوزیت» با ریزش ۰٫۶۲ درصدی در سطح ۳۸۸۶٫۰۳ واحد بسته شد.
همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با افزایش ۰٫۰۵ درصدی به ۱۴۸۹٫۲۱ دلار رسید.
هر اونس نقره با کاهش ۰٫۲ درصدی به ازای ۱۷٫۸۰ دلار مبادله شد.
در بین احزاب انگلیسی، محافظه کاران خواهان خروج با توافق، حزب کارگر خواهان رفراندوم دوم برگزیت، حزب برگزیت خواهان خروج سریع و حزب اسکاتلند خواهان لغو برگزیت هستند.
دونالد ترامپ و شی جین پینگ، روسای جمهور آمریکا و چین قرار است در ماه نوامبر با یکدیگر دیدار کنند.
از سوی دیگر در معاملات بورسهای آسیا، شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰٫۵۷ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۸۴۳٫۱۲ واحدی پایین رفت، شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ کنگ با ریزش ۰٫۴۴ درصدی به ۲۶ هزار و ۶۶۸٫۱۷ واحد رسید.
در چین شاخص «شانگهای کامپوزیت» با ریزش ۰٫۶۲ درصدی در سطح ۳۸۸۶٫۰۳ واحد بسته شد.
هر اونس نقره با کاهش ۰٫۲ درصدی به ازای ۱۷٫۸۰ دلار مبادله شد.
در بین احزاب انگلیسی، محافظه کاران خواهان خروج با توافق، حزب کارگر خواهان رفراندوم دوم برگزیت، حزب برگزیت خواهان خروج سریع و حزب اسکاتلند خواهان لغو برگزیت هستند.
در دیگر مناطق جهان و در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخصها عملکرد مشابهی داشتند تا جایی که شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با کاهش ۰٫۳۴ درصدی تا ۷۳۰۶٫۲۶ واحد پایین رفت، شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با افزایش ۰٫۱۷ درصدی در سطح ۵۷۴۰٫۱۴ واحد بسته شد و شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰٫۰۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۳۹٫۶۲ واحدی به کار خود خاتمه داد.
در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» حدود ۰٫۳۵ درصد پایین رفت و به ۹۴۰۰٫۱۰ واحد رسید.
از سوی دیگر در معاملات بورسهای آسیا، شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰٫۵۷ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۸۴۳٫۱۲ واحدی پایین رفت، شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ کنگ با ریزش ۰٫۴۴ درصدی به ۲۶ هزار و ۶۶۸٫۱۷ واحد رسید.
در چین شاخص «شانگهای کامپوزیت» با ریزش ۰٫۶۲ درصدی در سطح ۳۸۸۶٫۰۳ واحد بسته شد.
با احتمال انتخابات زودهنگام انگلیس و کاهش نرخ بهره در آمریکا، شاخصها در جهان قرمزپوش شدند.
در بین احزاب انگلیسی، محافظه کاران خواهان خروج با توافق، حزب کارگر خواهان رفراندوم دوم برگزیت، حزب برگزیت خواهان خروج سریع و حزب اسکاتلند خواهان لغو برگزیت هستند.
در چین شاخص «شانگهای کامپوزیت» با ریزش ۰٫۶۲ درصدی در سطح ۳۸۸۶٫۰۳ واحد بسته شد.
همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با افزایش ۰٫۰۵ درصدی به ۱۴۸۹٫۲۱ دلار رسید.
هر اونس نقره با کاهش ۰٫۲ درصدی به ازای ۱۷٫۸۰ دلار مبادله شد.
وی افزود: قبل از همه پرسی برگزیت دروغهای زیادی پخش شد که صدایی مثل من نیاز بود تا این دروغها را با استدلالهای درست نقض کند.
رئیس کمیسیون فعلی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه من همواره درباره برگزیت متاسفم همچنین گفت که من اعتقاد ندارم که برگزیت در اروپا (از طرف کشور دیگری) تقلید شود.
میزان موافقت با اتحادیه اروپا در همه کشورهای اروپایی از جمله انگلیس افزایش پیدا کرده است، بنابراین شوک حاصل از همه پرسی برگزیت عواقب مثبتی هم داشته است.
مسئله برگزیت به کلاف سر درگمی در اتحادیه اروپا تبدیل شده که گویا پایانی برای آن پیش بینی نمیشود.
این در حالی است که جانسون چند ماه پیش گفته بود ترجیح میدهد بمیرد اما خواستار تعویق برگزیت نشود.
پارلمان انگلیس با ۲۹۹ رای موافق و ۷۰ رای مخالف با طرح «بوریس جانسون»، نخست وزیر این کشور مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام در ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) مخالفت کرد.
جانسون اکنون در تلاش است تا موافقت احزاب «لیبرال دموکرات» و «اسانپی» را برای برگزاری انتخابات پیش از کریسمس جلب کند.
از این رو حمایت احزاب لیبرال دموکرات و اسانپی از این لایحه میتواند برای جانسون کارساز باشد؛ هرچند ۲ حزب مذکور در مورد تاریخ برگزاری انتخابات زودهنگام اختلاف نظر دارند.
برگزاری انتخابات در ۱۲ دسامبر نیازمند موافقت پارلمان تا اواسط هفته آینده است.
«جرمی کوربین»، رئیس حزب مخالف کارگر انگلیس نیز اعلام کرد تا زمانی که خطر برگزیت بدون توافق وجود داشته باشد، این حزب با انتخابات زودهنگام موافقت نخواهد کرد.